Barometern > Nyheter

Saturday, 24 August, 12:03

Barometern - 14 aug 19 kl. 10:04

Vi tar klimathotet på största allvarIngen kan ha undgått den klimatdiskussion som pågår. Vissa väljer att sticka huvudet i sanden, ifrågasätter detaljer i resonemangen och försöker därmed förneka det förmodligen största hotet mot jorden och mänskligheten vid sidan av det ständiga hotet mot världsfreden..
Läs mer på Barometern

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vi tar, klimathotetpå största , allvar
Supermiljöbloggen - 30 aug 14 kl. 09:44

Riksdagskandidater tar klimathotet på allvar

Enligt en undersökning från Svenska Miljöinstitutet IVL anser 71 procent av ledande riksdagskandidater att klimatfrågan är det allvarligaste miljöproblemet. På andra plats hamnar kemikalier följt av förlust av biologisk mångfald, enligt riksdagskandidaterna. Samma fråga ställdes också till allmänheten, och svaren var mer splittrade.

SR - 25 jan 17 kl. 13:03

USA:s militär tar klimathotet på allvar

Donald Trump har tillsatt flera klimatförnekare i sin administration och själv sagt att klimatförändringar är en bluff..

Trelleborgs Allehanda - 23 maj 19 kl. 00:01

Insändare: Trelleborg kan profilera sig som en kommun som tar klimathotet på allvar

I flera av de inlägg som kopplar till diskussionerna om en västlig eller östlig tillfart till hamnen, skickar man glatt miljöproblemen vidare. .

Dagen - 25 mar 11 kl. 03:00

Professor i religionssociologi: Förutsägelser om religionens död är inget att ta på allvar

- Såna här förutsägelser är det ingen av oss som tar på allvar. De slår sällan in. Det säger Anders Bäckström, professor i religionssociologi vid Uppsala universitet, om den amerikanska modell som nu förutsäger religionens död.

Sydsvenskan - 16 nov 15 kl. 04:00

Min slutsats är att skolledningen i Lund inte tar ett ändrat betyg på allvar

Bäste utbildningsdirektör Stefan Norrestam, mitt namn är Sofia Wilson och jag är den lärare på gymnasieskolan Polhem i Lund som fick ett betyg för en elev ändrat av elevens biträdande rektor, vilket skedde med rektorns goda minne. Bakgrunden till de två brott mot skollagen (2010:800, paragraf 14 och 16 i kapitel 3 respektive paragraf 19 och 20 i kapitel 3) som skedde i slutet av maj 2015 finns att läsa på Sydsvenskan.se och i Sydsvenskan från den första juli och den 21 september i år.

SmålandsPosten - 21 sep 17 kl. 05:30

Campusproblem tas på allvar

Det studenten Karl Lindeman tar upp i sin debattartikel i Smålandsposten den 18 september om parkeringsproblematiken på campus stämmer i sak – situationen är ansträngd. Det är en fråga vi tar på allvar och vi arbetar med en rad olika åtgärder för att hitta lösningar på detta..

Aftonbladet - 02 sep 11 kl. 00:18

Våldet ingen tar på allvar

Samhället står fortfarande lika tafatt inför det grova våldet mot kvinnor?Frågan är inte särskilt högt prioriterad.?.

Helsingborgs Dagblad - 10 jun 15 kl. 15:31

Rock hobbyn de tar på allvar

Soulweepers har inget att gråta över. Tvärtom kan Jörgen Pettersson och hans bandkollegor gotta sig åt en nyligen släppt EP med enbart eget material och en spelning på The Tivoli i Helsingborg lördagen den 13 juni..

Supermiljöbloggen - 11 feb 19 kl. 20:23

”Det första datorspelet som på allvar tar upp klimatförändringar”

Likt alla konstnärliga branscher så reagerar även spelbranschen på viktiga samtidsfrågor. Detta gäller även klimatförändringarna, som de senaste åren fått en utökad roll i olika tv- och dataspel. Ett spel som sticker ut de senaste året är det historiska strategispelet Civilization.

Expressen - 16 aug 18 kl. 13:43

Ulf Kristersson (M): ”Klimathotet är på allvar”

Den här sommaren har påmint oss om att vår beredskap inte är god nog.Och att klimathotet är på allvar. Det säger Moderaternas partiledare Ulf Kristersson i P4 Extra..

Skånskan - 09 maj 19 kl. 13:27

Världsomspännande thriller mot bakgrund av klimathotet

I början av juni går en dröm i uppfyllelse för Viktor Ellerstrand från Ängelholm. Då ges hans äventyrsthriller Dolt hot ut på Bokförlaget Mormor. Och han har redan uppföljaren klar.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 15 minuter sedan

Premiärvisning på Sagabiografen

Poul-Erik Nielsen är en stor filmfantast. Nu har han även varit med och producerat en film. På fredagen hade Svart Cirkel premiär på Sagabiografen..

Barometern - 45 minuter sedan

Iransk tanker på väg mot Turkiet

Barometern - 1 timme sedan

Stanna kvar där man alltid bott och få fast jobb? Eller prova konstskolan?

Stanna kvar där man alltid bott och få fast jobb? Eller prova konstskolan? Jonna Fries har läst Linda Åkerströms nya bok om vägval och kärlek..

Barometern - 1 timme sedan

Fin debut om knölig högstadietid

Ina Lagerwall debuterar med ungdomsromanen ”Vi går varvet”. Boken bygger på egna minnen av den ganska livsknöliga högstadietiden. Eva Wahlström har läst..

Barometern - 1 timme sedan

Insektspojke räddar tomatplanta i trevlig bilderbok om samarbete

Ibland känns det som att växter befinner sig på fel plats. Men istället för att utrota dem kan det finnas en poäng med att låta dem vara..

Barometern - 1 timme sedan

Bertil Vallien fångar blicken - ställer ut på Vida

Händerna svarta av sot, redskapen på armslängds avstånd, ett bra akvarellpapper. Varje sommar tecknar Bertil Vallien. Utmanar sin skicklighet i sökandet efter det spontana uttrycket..

Barometern - 1 timme sedan

Hot och hat på agendan inom fotbollen

Henrik Larsson, Jimmy Durmaz och Sebastian Samuelsson – alla är de idrottsstjärnor och alla har de fått utstå hat och verbala påhopp i sociala medier. Stöd från föreningarna och att ha frågan på agendan är viktiga åtgärder mot hatet, enligt ordföranden för Svensk elitfotboll..

Barometern - 1 timme sedan

Rysk provskjutning från atomubåtar

Barometern - 1 timme sedan

Taylor Swift hyllas för nya albumet

Barometern - 1 timme sedan

T-bana stängs för att stoppa demonstranter

Fyra tunnelbanestationer stängdes i Hongkong under lördagen för att sätta käppar i hjulet för en planerad protestmarsch – men tusentals tågade ändå..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.