GT > Nyheter

Sunday, 25 August, 02:30

GT - 14 aug 19 kl. 10:05

Läkare spred patientjournaler på Facebook – polisanmälsEn distriktsläkare vid en vårdcentral i Skaraborg spred sekretessbelagda patientjournaler på Facebook.Läkaren menade på att det hela var ett skämt.Nu är läkaren anmäld till polisen och till Inspektionen för vård och omsorg, skriver Nya Lidköpings-Tidningen..
Läs mer på GT
Läs mer om:
Facebook, Skaraborg, Inspektionen, Nya Lidköpings-Tidningen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Läkare, spred, patientjournaler, Facebook, polisanmäls
YLE - 02 dec 17 kl. 15:23

Läkare använder Facebook som konsultationsmetod - men patientens identitet kan läcka ut

Ungefär 5 000 läkare konsulterar varann i medicinska frågor i en sluten grupp på Facebook. Det här kan vara en risk för patienternas integritet..

YLE - 02 dec 17 kl. 15:23

Läkare använder Facebook som konsultationskanal - men patientens identitet kan läcka ut

Ungefär 5 000 läkare konsulterar varandra i medicinska frågor i en sluten grupp på Facebook. Det här kan vara en risk för patienternas integritet..

Dagensanalys.se - 14 aug 18 kl. 19:10

Facebook köper La Liga-rättigheterna för Asien

Facebook menar allvar med sin tv-satsning, som ska konkurrera med Youtube. Konkurrensen mellan dessa två har hårdnat på senaste tid, speciellt när nu Youtube har flera besökare än rivalen. Facebook testar nu alltså att visa riktig tv, fast på sin Watch-plattform.

GöteborgsPosten - 08 mar 16 kl. 12:42

Hårdhänt tandläkare spred skräck i Frankrike

Utdragna tänder, brutna käkar och blodförgiftning - över hundra patienter har fallit offer för den ökände "skräcktandläkarens" hårdhänta behandling i Frankrike. Den nederländske 51-åringen riskerar nu tio års fängelse..

Nyan - 13 okt 16 kl. 06:56

”Unik” rättegång mot läkare som gjort dataintrång

Rättegången i Stockholms tingsrätt mot en läkare som är misstänkt för hundratals dataintrång medan han arbetade på Åland är ”tämligen unik”.
Den bedömningen gör kammaråklagaren Mats Ljungqvist efter den andra av tre rättegångsdagar.

Det är inte första gången som en läkare står inför rätta för att ha läst patientjournaler utan tillstånd.

Nyan - 28 jun 16 kl. 10:10

ÅHS-läkare åtalas för journalintrång

En läkare i 65-årsåldern åtalas vid Stockholms tingsrätt för intrång i eller försök till intrång i patientjournaler vid nästan tusen tillfällen under nästan fyra år.

Läkaren har jobbat vid ÅHS sedan våren 2011 och arbetar fortsättningsvis vid sjukhuset.
De brott läkaren är misstänkt för har begåtts under hans tid på Åland.

BT - 20 feb 18 kl. 17:29

Läkare slängde patientjournaler på Lidl

En läkare vid en vårdcentral i Skaraborg hanterade inte sina sekretessbelagda patientjournaler på rätt sätt. Han slängde dem i en papperskorg på Lidl. Nu får han ett strafföreläggande på 20 000 kronor i böter och fälls för tjänstefel, skriver P4 Skaraborg.

Helsingborgs Dagblad - 20 feb 18 kl. 17:29

Läkare slängde patientjournaler på Lidl

En läkare vid en vårdcentral i Skaraborg hanterade inte sina sekretessbelagda patientjournaler på rätt sätt. Han slängde dem i en papperskorg på Lidl. Nu får han ett strafföreläggande på 20 000 kronor i böter och fälls för tjänstefel, skriver P4 Skarabo.

UNT - 20 feb 18 kl. 17:36

Läkare slängde patientjournaler på Lidl

En läkare vid en vårdcentral i Skaraborg hanterade inte sina sekretessbelagda patientjournaler på rätt sätt..

Barometern - 20 feb 18 kl. 17:36

Läkare slängde patientjournaler på Lidl

En läkare vid en vårdcentral i Skaraborg hanterade inte sina sekretessbelagda patientjournaler på rätt sätt. Läkaren slängde dem i en papperskorg på Lidl. Nu får personen ett strafföreläggande på 20 000 kronor i böter och fälls för tjänstefel, skriver P4 Skaraborg.

Fler nyheter från GT

GT - 4 timmar sedan

Stjärnan: ”Min karriär i Sverige är förstörd”

Handbollsstjärnan Fatos Kücükyildiz, 26, lovades kontrakt med Lugi.Sedan fick hon ett kallt nej.– Det kommer att förstöra för mig i all evighet - min karriär i Sverige är körd, säger Fatos till sturmerfoul.

GT - 6 timmar sedan

”Var lite spänt i början – men det släppte”

Frölunda–Färjestad är ett bittert rivalmöte sedan länge.För Theodor Lennström blev matchen extra speciell – då han mötte sina gamla lagkamrater.– Det var lite spänt där i början men det släppte, säger han..

GT - 8 timmar sedan

Det krävs för att Stenson ska bryta sin förbannelse

Har aldrig vunnit på hemmaplan – vet vad som krävs för seger.

GT - 8 timmar sedan

Dureks hyllning till Märtha Louise – under familjesemestern

Under sommaren har nykära prinsessan Märtha Louise, 47, och pojkvännen Shaman Durek, 44, rest runt världen och njutit av vad den har att erbjuda.På senare tid har de lagt in en ny växel i förhållandet och som par spenderat tid med sina familjer.I samband med en resa paret gjorde tillsammans med Dureks familj passade han på att basunera ut sina känslor.

GT - 12 timmar sedan

Mamma Lindas ilska efter dotterns cykelolycka

På fredagseftermiddagen fick Linda Hellström i Vårgårda ett samtal från sin dotter – en bil hade kört förbi den cyklande Julia, 12, i hög hastighet och väldigt nära.Julia försökte då väja åt sidan och cyklade omkull.– Det finns ju hastighetsbegräsningar av en anledning och vi föräldrar vill ju att våra barn ska komma hem.

GT - 14 timmar sedan

Nu kommer värmen tillbaka till Västsverige

På lördagseftermiddagen spricker molntäcket upp och sen väntar ett par dagar med soligt väder och temperaturer på runt 25 grader.– Högtrycket kommer att dominera väderläget. Det kommer från Centraleuropa och har förstärkts vid Baltikum, säger Lasse Rydqvist, meteorolog vid väderinstitutet Storm.

GT - 17 timmar sedan

Svarar på tv-profilens kritik: ”Jag har ett annat förslag”

Journalisten Tommy Åström tycker att SHL-klubbarna som saknar damsatsning ska portas från högstaligan.Däribland Frölunda – som nu svarar på tv-profilens utspel.– Jag vill kontra med ett annat förslag.

GT - 18 timmar sedan

Det här är den bästa tiden på hela året

Det här är den bästa tiden på året för mig.Allsvenskan går mot slutspurten och alldeles nyligen har Premier League börjat.Det kan inte bli för mycket fotboll för mig – och Blåvitt och Liverpool missar jag aldrig.

GT - 22 timmar sedan

Övertänt garage: ”explosionsrisk”

Ett dubbelgarage har under natten till lördagen tagit eld i Götene. Garaget är övertänt och enligt räddningstjänsten finns gastuber inne i byggnaden. – Det finns en risk för explosion så vi har vidtagit vissa säkerhetsåtgärder, säger Ola Jakobsson stabsbrandmästare vid räddningstjänsten.

GT - Igår: 22:23

Feststämning när Molly Sandén intog Liseberg

Det var mycket folk och bra stämning under augustisolen när Molly Sandén uppträdde på Liseberg på fredagen.– Vi har vädret med oss, utbrast stjärnan från scenen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.