Skånskan > Nyheter

Monday, 19 August, 00:17

Skånskan - 14 aug 19 kl. 10:00

Boende får tak över huvudetSvalöv Minst sex månader – så lång tid kommer renoveringen av det eldhärjade flerfamiljshuset på Norra Parkvägen i Svalöv att ta.Redan dagen efter branden den 31 juli inleddes arbetet med att täta och säkerställer de tre lägenheter som blev totalförstörda.
– Vi gick igång direkt. Det är viktigt att få tätt så fort som möjligt för att inte mer skada uppstår, säger Svabos vd Robert Johansen. Tre familjer drabbades av branden.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Minst, Norra Parkvägen, Svalöv, Svabos, Robert Johansen, Svabo, Gustav Ask

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Boendefår , taköver , huvudet
SmålandsPosten - 15 feb 17 kl. 14:29

Pojke får ungdomsvård för slag i huvudet

En 15-årig pojke slog en annan pojke på samma boende i huvudet. Nu döms han till ungdomsvård för misshandel..

SVT Debatt - 17 jan 14 kl. 12:35

Ge alla tak över huvudet – vi har råd

HEMLÖSHET Varje dag träffar jag människor som tvingas bo i tält eller sova i provisoriskt byggda skjul i skogen. Läget är akut för många EU-medborgare som kommer till Sverige. De platser som Stockholm Stad erbjuder är alldeles för få och många drar nitlott kväll efter kväll i sänglotteriet.

BT - 10 nov 11 kl. 07:23

Socialen: "Vi kommer att ordna tak över huvudet"

? Vi kommer att ordna tak över huvudet, säger Roland Axelsson, chef för sociala omsorgsförvaltningen.
Men han kan inte säga hur.

Helsingborgs Dagblad - 19 nov 15 kl. 20:43

Slut på tak över huvudet. Kommuner vid gränsen.

På torsdagen beslöt Migrationsverket Syd att sluta erbjuda boende till alla asylsökande. De som inte är prioriterade, som barnfamiljer, får ordna tak över huvudet själva."Vi klarar inte uppdraget längre", säger regionchef Åsa Lindberg.

Sydsvenskan - 19 nov 15 kl. 20:43

Slut på tak över huvudet. Kommuner vid gränsen.

På torsdagen beslöt Migrationsverket Syd att sluta erbjuda boende till alla asylsökande. De som inte är prioriterade, som barnfamiljer, får ordna tak över huvudet själva."Vi klarar inte uppdraget längre", säger regionchef Åsa Lindberg.

Skånskan - 15 jul 19 kl. 06:00

Boende vill stänga huset för hemlösa

MALMÖ Det är dags att stänga Vallhem för gott, bortforsla samtliga parksoffor i området samt destruera gräsplätten vid krigsmonumentet.Så skriver en boende vid Stora Kvarngatan, som är trött på de personer som vrålar, hostar, urinerar på gräsmattan och smutsar ner, speciellt vid gräsplätten vid Östra och Södra promenaden.
– Hela eftermiddagen har det vanliga sprit- och knarkklientelet från Vallhem stört oss boende.

Barometern - 28 aug 14 kl. 06:46

Desperat jakt efter boende

En vecka före terminsstart finns det noll studentbostäder tillgängliga hos Kalmarhem. I år är läget än mer ansträngt sedan Studentboende Nybro stängt. –?

SmålandsPosten - 26 jun 14 kl. 07:16

Blidingsholms gård blir boende för asylsökande flyktingar

Ett boende för 70 asylsökande ska öppnas på Blidingsholms gård i sommar. Avtalet mellan Migrationsverket och Carl-Gustav Gustavsson på gården förväntas bli färdigt i nästa vecka. – Bara den senaste veckan har 2?

Helsingborgs Dagblad - 14 aug 15 kl. 04:00

Vi driver tydlig politik för att skapa boende för alla hemlösa

Replik på "Krävs härbärge som fångar upp de mest behövande", HD 6/8.Tisdagen den 4/8 hölls ett arrangemang i Grytan vid Slottshöjden i Helsingborg, där en grupp människor som har eller haft problem med hemlöshet uppträdde, varefter ett antal av våra kommunalpolitiker frågades ut om vad de gör för att lösa boendesituationen för de utsatta individerna.Huvudarrangör var eldsjälen Birgitta Möller som länge jobbat ideellt på Värmestugan, som ligger i de lokaler Hemlösas hus tidigare hade.

Trelleborgs Allehanda - 23 mar 11 kl. 18:41

Boende tillfälligt löst på Sockenvägen

De flyktingbarn som kommunen har lovat att ta emot från och med den 1 april kommer att få tak över huvudet. Sockenvägen blir lösningen på lokalproblemet, trots att det bryter mot reglerna.
?

Sydsvenskan - 05 sep 11 kl. 03:23

Boende flydde storbrand

Foto: Anders Andersson
Ett 15-tal personer tvingades fly från sina lägenheter när en brand rasade i ett flerfamiljshus i småländska Gislaved på söndagskvällen.
- Jag tog mig ut genom att klättra ner för stupröret, berättar Mika Hanhela. 36-årige Hanhela bor tillsammans med sin bror i huset på Marielundsgatan som eldhärjades.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 5 timmar sedan

Bil körde av vägen

MALMÖ Under söndagskvällen strax efter klockan 18 inkom larm om en trafikolycka. En personbil körde av vägen mellan Fredriksberg och Sallerup i Malmö.Ambulans och räddningstjänst skickades till platsen.

Skånskan - 6 timmar sedan

1-0 på Stadion

FOTBOLL MFF leder på Stadion.I den sjunde minuten nickade Roman Gall in MFF:s ledningsmål.
Strax därpå hade Falkenbergs Robin Östlind ett bra läge, men i fritt läge fick han dålig träff på bollen.

Skånskan - 6 timmar sedan

”Vi sover eller står och dräller”

FOTBOLL Det fortsätter att gå tungt för Borgeby FK-damerna i Eitettan.Mot nya tabellettan Hammarby blev det på söndagen 0-5 i baken.
– De första 25 minuterna var de inte inne på vår planhalva.

Skånskan - 7 timmar sedan

Personbil voltade – oklart skadeläge

HÖÖR Strax efter klockan 16 på söndagseftermiddagen inkom larm om singelolycka i Stockmölla, Höör. Det är en personbil som ska ha voltat.Ambulans och räddningstjänst har skickats till platsen.

Skånskan - 8 timmar sedan

Vi behöver miljontals Greta Thunberg

“Tänk om vi ge­nom­för dras­tiska åt­gärder för att styra kli­matet och en dag finner att det inte hade nå­gon ef­fekt” skriver Lars J Eriksson i sin opinionstext
Var­ning för kli­mat­pa­niken (SKD, 4/8/2019). Men tänk tvärtom! Tänk om vi förnekar flera års “peer reviewed” forskning och alla varningar
från IPCC.

Skånskan - 9 timmar sedan

Vemod och hopp i sista loppet

Teckomatorp Regnet låg i luften när föreningen TK Fys arrangerade Torpaloppet för sista gången. Initiativtagaren Ted Svedenborn hoppas ändå på en fortsättning.– Det har varit fantastiskt roliga år och jag vet att det finns intresse för att driva det vidare och då har jag sagt att jag är behjälplig, säger Ted Svedenborn.

Skånskan - 13 timmar sedan

Körde in i mitträcket

Ekeröd Föraren tappade kontrollen över bilen och körde in i mitträcket. För egen maskin kunde föraren ta bilen åt sidan.
Larmet om trafikolyckan kom prick klockan tio på söndagsförmiddagen.

Skånskan - 13 timmar sedan

Inbrott i fritidsgård

Någon bröt sig in på en fritidsgård i Kirseberg under tidiga söndagsmorgonen. Polisen larmades 03.47 till en fritidsgård på Kronetorpsgatan där någon hade slagit sönder ett fönster och tagit sig in.

Skånskan - 16 timmar sedan

Inga tåg mellan Malmö och Lund

Trafikverket arbetar med fyrspårsutbyggnaden mellan Malmö och Lund och tågtrafiken stängs av under helgen och ersätts med bussar. Från lördag 17 augusti klockan 23.00 till söndag 18 augusti klockan 9.

Skånskan - 16 timmar sedan

Polisbil krockade med träd under utryckning

En polisbil kolliderade med ett träd i samband med en utryckning i Trelleborgs kommun.Vid 22-tiden på lördagskvällen inträffade en olycka vid Mellanköpinge i Trelleborgs kommun. En polisbil på väg till en trafikolycka körde av vägen och kolliderade med ett träd.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.