PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 21 August, 07:01

PrivataAffärer - 14 aug 19 kl. 09:53

Resor, el och livsmedel drog upp inflationen i juliVäntat enligt Infront Datas prognosenkät var +0,3 respektive +1,4 procent. Riksbankens prognosbana, som publicerades den 3 juli, pekade mot en KPIF-inflation på 1,3 procent i juli. I juni var KPIF-inflationen 1,7 procent. KPI steg 0,4 procent i juli jämfört med föregående månad och steg 1,7 procent i årstakt. Enligt Infront Datas enkät väntades 1,5 procent, Riksbankens prognosbana pekade mot 1,5.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Infront Datas, KPIF, KPI, Till, SCB, ATB, Kpifxe

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Resorel och , livsmedel, drogupp , inflationeni , juli
Barometern - 12 sep 17 kl. 10:30

Billigare resor sänker inflationen

Inflationen sjönk mellan juli och augusti, men håller sig nära Riksbankens mål. Priset på resor satte tryck nedåt på inflationen. Inflationstakten uppgick i augusti till 2,1 procent, jämfört med 2,2 procent månaden före.

Helsingborgs Dagblad - 12 sep 17 kl. 09:31

Billigare resor sänker inflationen

Inflationen sjönk mellan juli och augusti, men håller sig nära Riksbankens mål. Priset på resor satte tryck nedåt på inflationen. Inflationstakten uppgick i augusti till 2,1 procent, jämfört med 2,2 procent månaden före.

UT - 12 sep 17 kl. 12:24

Billigare resor sänker inflationen

En prisnedgång på resor satte tryck nedåt på inflationen. Inflationstakten sjönk mellan juli och augusti..

BT - 12 sep 17 kl. 12:24

Billigare resor sänker inflationen

En prisnedgång på resor satte tryck nedåt på inflationen. Inflationstakten sjönk mellan juli och augusti..

GöteborgsPosten - 12 sep 17 kl. 10:03

Billigare resor sänker inflationen

YLE - 14 aug 13 kl. 08:45

Inflationen ökade en aning i juli

Inflationen ökade eftersom priset på livsmedel och receptbelagda läkemedel steg. Den sjunkande räntan höll den tillbaka. Den årliga förändringen i konsumentpriser, inflationen, tilltog i juli, enligt Statistikcentralen.

Cornucopia - 14 jun 19 kl. 09:41

Inflationen stiger - kronan stärks på förmodade räntehöjningar

Inflationstakten KPIF steg i maj till 2.1% från 2.0% och enligt KPI är inflationstakten 2.

Sydsvenskan - 17 feb 11 kl. 12:07

Inflationen mycket lägre

Den underliggande inflationen i januari hamnade långt under Riksbankens prognos. "Det är en stor överraskning", säger Olle Holmgren på SEB.
Konsumentpriserna sjönk med 0,7 procent från december till januari, enligt Statistiska centralbyrån (SCB).

HBL - 15 dec 14 kl. 09:09

Inflationen kvar på 1,0 procent

Inflationen stod kvar på 1,0 procent i november, uppger Statistikcentralen. Det var samma siffra som i oktober. Inflationen mäter förändringen av priset på konsumtionsvarorna på årsnivå.

DI - 10 aug 18 kl. 09:37

Dyrare resor drog upp inflationen i juli

Konsumentpriserna steg 0,5 procent i juli jämfört med föregående månad, enligt SCB. KPI-inflationen var 2,1 procent..

VA - 14 jan 11 kl. 16:53

Inflationen i fokus

14 januari Inflation var ordet för dagen på fredagen efter att ECB-chefen Jean-Claude Trichets oväntat hökaktiga besked på torsdagen att inflationsriskerna "kan röra sig mot uppsidan". Detta fick fart på spekulationerna om att ECB kan komma börja höja räntorna tidigare än vad marknaden tidigare trott. De ändrade förväntningarna fick europeiska korträntor att fortsätta uppåt på fredagen, men uppgångarna gröptes ur efter amerikanska räntenedgångar under eftermiddagen.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 15 minuter sedan

Kappahls styrelse rekommenderar budet från Mellby Gård

I pressmeddelandet lyder det att styrelsen ser att Kappahls värdering är låg i ett historiskt perspektiv men ser även att värderingen reflekterar att osäkerheten kring branschens utveckling är stor samt att bolagets försäljnings- och resultatutveckling varit svag under en längre tid.  .

PrivataAffärer - 15 minuter sedan

Så undviker du restskatt som pensionär

Det är Nordeas privatekonom Ingela Gabrielsson som uppmärksammar problemet i sin blogg.  Siffror visar att fyra av tio pensionärer fått restskatt i år vilket är en betydligt högre andel än genomsnittet. ”Huvudanledningen är att pensionärer ofta får pension från flera olika utbetalare som var och en drar skatt på just ”sitt” belopp och då blir skatten för låg i förhållande till den totala sammanlagda pension man får varje månad.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Vice riksbankschef: Handlingsutrymmet har minskat men finns kvar

”Handlingsutrymmet har minskat, men verktygslådan är inte tom. Det finns möjligheter både med räntan och att köpa andra värdepapper”, sade hon. Hon sade att det finns en diskussion kring penningpolitikens möjligheter, men även om finanspolitiken.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Kronan på 17-årslägsta mot dollarn

Inte sedan våren 2002 har en dollar varit så dyr för svenskar som i dag. Inga specifika nyheter har sänkt kronan i dag utan det handlar snarast om en fortsättning på den trend med försvagad krona som pågått sedan årsskiftet då en dollar kostade 8,84 kr. Även euron har blivit dyrare i dag och noterades till 10,77 kr.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Börsfall rena kallduschen för pensionen

Läs även: Så påverkas pensionen av dina val Det är Pensionsmyndigheten som skissat på vad ett kraftigt börsfall skulle innebära för pensionerna. I rapporten ”Tumregler för pensionen” redovisas ett räkneexempel på hur en kraftigt sjunkande börs påverkar storleken på pensionen. I räkneexemplet utgår Pensionsmyndigheten från att börsen tappar 40 procent, vilket i

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Trading Direkt om Latour, Ambea och Raysearch


Den tekniska analysen serveras av Tobbe Rosén och på menyn finns bland annat Stora Enso, Lundin Petroleum och Cereno Scientific. Slutligen gästas vi av makrochef Mikael Sandbladh som går igenom veckans makroekonomiska hållpunkter och svarar på tittarnas frågor. Aktier/bolag som nämns utöver tekniska analyser: Latour, Ambea, Beowulf Mining, Raysearch Tobbe Roséns val: S&P 500, OMXS30, DAX, Saab, Precise Biometrics, Elekta, USD/SEK, EUR/SEK, GBP/SEK, Koppar, Olja (Brent) Tittarönskemål: Gapwaves, Bulten, Latour, Stora Enso, Lundin Petroleum, Lundin Mining, Magnolia, Etrion, Game Chest, SHB, Cereno Scientific, Kindred, DNO, Ocean Yield  .

PrivataAffärer - 21 timmar sedan

Analytikern: Sagax en aktie att undvika i fastighetssektorn

Sektorfavoriter består av Swedbank / Kepler Cheuvreux favoriter i olika sektorer men innehåller stundtals också aktier som du definitivt INTE ska ha i portföljen. I tisdagens utgåva av ”Sektorfavoriter” pekas Sagax ut som en sådan aktie. Sagax är ett fastighetsbolag som främst investerar i kommersiella fastigheter inom segmentet lager och lätt industri.

PrivataAffärer - 21 timmar sedan

Nordea stuvar om i modellportföljen

”Investerares pessimism kring stålmarknaden sätter nya rekord nästan varje vecka och förväntningarna har kommit ner rejält”, skriver banken i ett morgonbrev på tisdagen och fortsätter: ”Om vi tittar på vinstneutrala vinstmultiplar så verkar marknaden förutsätta att lönsamheten kommer falla till den värsta nivån som någonsin uppmätts. Vi håller inte med och ser tvärtemot attraktiv risk reward framöver.” Nordea upprepar sin köprekommendation för SSAB och behåller riktkursen 43 kronor för B-aktien.

PrivataAffärer - 22 timmar sedan

Här är tisdagens färska analyser

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Humana till köp från behåll. Riktkursen sänks till 57 från 62 kr. Det skriver Bloomberg First Word.

PrivataAffärer - 22 timmar sedan

Jyske Bank inför minusränta för vissa privatkunder

”Jyske Banks resultat påverkas väsentligt av en miljö med uthålligt negativa räntor”, kommenterar vd Anders Dam. Det går inte längre att köpa danska statsobligationer med en positiv ränta och marknaden indikerar att negativa räntor kommer vara ett faktum under flera år framöver, menar vd:n. Jyske Banks räntenetto föll 6 procent under det första halvåret 2019, jämfört med samma period i fjol, trots en ökad affärsverksamhet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.