Cornucopia > Ekonomi

Wednesday, 21 August, 06:39

Cornucopia - 14 aug 19 kl. 09:16

Konjunkturen: Lägsta industritillväxten i Kina på sjutton årDen kinesiska industriproduktionen i juli 2019 ökade på helåret endast 4.8%, en hel procentenhet lägre än prognoserna och 1.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Kina, Göteborg, Trading Economics, USA, OMXS30, Omxs30

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Konjunkturen, Lägsta, industritillväxteni , Kina, sjutton, år
Skånskan - 08 maj 19 kl. 07:30

Nedgång i tillväxten oroar inte i sydost

SYDOST Den skånska tillväxten börjar bromsas upp.
Signalerna på en avmattning oroar dock inte så mycket i de sydostskånska kommunerna. Här tror man att en eventuell konjunkturnedgång kommer att påverka mindre tack vare två starka branscher i regionen – byggbransch och turistnäring.

GöteborgsPosten - 13 jun 18 kl. 16:07

Lägsta arbetslösheten på tio år

Konjunkturen är fortsatt stark och arbetslösheten sjunker i Västsverige. Men tillväxten kan hämmas – flera arbetsgivare oroas över brist på arbetskraft. Det skriver Arbetsförmedlingen i en ny arbetsmarknadsprognos..

DI - 24 aug 15 kl. 20:56

Råvaror: Brent på lägsta nivån sedan 2009

De breda nedgångarna fortsatte på måndagens råvarumarknad, där oron över konjunkturen i Kina alltjämt tyngde risksentimentet..

Cornucopia - 14 aug 17 kl. 09:55

Överhettningen - värsta arbetskraftsbristen i Stockholm någonsin

Tecknen på överhettning av ekonomin haglar nu ner. Bristen på kvalificerad arbetskraft i Stockholm är den värsta uppmätta någonsin, och naturligtvis kommer detta sätta käppar i hjulet för den svenska konjunkturen. Det är så är konjunkturer vänder ner på allvar.

PrivataAffärer - 19 nov 18 kl. 08:37

Nordea: Räntekänsliga hushåll ökar risken för prisfall

Det skriver Torbjörn Isaksson, chefsanalytiker, och Kristin Magnusson Bernard, global chef för makroanalys, på Nordea i en analys på måndagen. Räntorna i Sverige och omvärlden har sjunkit de senaste 30 åren och oavsett orsaken har hushåll, företag och myndigheter under en lång tid anpassat sig till de högre räntorna. Därigenom har känsligheten ökat, vilket gör det svårt för Riksbanken att höja räntan.

PrivataAffärer - 24 jul 19 kl. 11:34

Danske: Många pilar pekar söderut

”Många pilar pekar söderut nu. Vi har en ganska klar bild av att svensk ekonomi haltar. Under ett antal kvartal har den inhemska efterfrågan varit i princip stillastående, men tillväxten har hjälpts upp av exporten.

PrivataAffärer - 05 okt 18 kl. 11:23

Hernhag: Två säkraste utdelningshöjarna i 20 år

Köp Marcus senaste bok Bli rik och fri med aktier Zaphod: Vilka svenska utdelningsaktier, runt fem till tio stycken, tror du mest sannolikt stadigt ökar sin utdelning kommande 20 åren?
Marcus: Hej! Hufvudstaden är nog säkraste utdelningshöjaren av fastighetsbolagen.

Dagensanalys.se - 08 jan 19 kl. 13:58

Medieinvesteringarna slår rekord – igen

Under 2018 ökade medieinvesteringarna med 6,2 procent, jämfört med 2017 vilket gör de totala medieinvesteringarna de högsta i Mediebyråbarometerns historia. Detta innebär att investeringarna slår all time high – för andra året i rad. Dessutom avslutades året starkt och i december ökade medieinvesteringarna med 4,9 procent, jämfört med samma månad föregående år.

PrivataAffärer - 13 feb 19 kl. 10:16

Kronan stärks efter Riksbankens besked

Läs också: Riksbanken rör inte räntan - höjning andra halvåret Beslutet visar att Riksbanken har en fortsatt balanserad syn på konjunkturen trots att man ser vissa risker med en mer dämpad global utveckling. Riksbanken fortsätter därmed på den väg man slog in på i höstas, säger Alexandra Stråberg, chefekonom på Länsförsäkringar, i en kommentar. I minuterna inför beskedet tappade kronan omk

PrivataAffärer - 20 feb 19 kl. 12:45

Skandia: Uppenbar risk för ett skakigt börsår

Johan Lundqvist uppmanar till försiktighet vid placeringar och att de bör föregås av en genomtänkt strategi baserad på hur stor risk du vill ta som investerare. ”En grundförutsättning för att börsåret 2019 ska sluta på plus är att den pågående avmattningen i världsekonomin bryts. Vi efterlyser därför tecken på stabilisering”, skriver han.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 16 timmar sedan

Svensk medelklass villig betala mer för den egna välfärden?

I Sverige får vi inte själva betala för bättre välfärd, utan våra skattepengar omfördelas solidariskt från de som lyckats göra som staten vill - skaffa utbildning, jobb, lön, inkomst och betala skatt - till de som inte lyckats med detta. Annars är antagligen den svenska medelklassen - och även många andra - antagligen beredda att betala mer för välfärden. Den egna välfärden, om man vet att pengarna går till exempelvis de egna barnens skola utan att medel dräneras bakvägen, t ex via brukaravgifter.

Cornucopia - 17 timmar sedan

Steve Keen: Sverige ekonomisk kriskandidat

Professorn och nationalekonomen Steve Keen varnar i en intervju hos SvD för att Sverige är en av kandidaterna för nästa ekonomiska kris, medan USA klarar sig undan en ny finanskris. Orsaken är den skyhöga svenska privata skuldsättningen, som är  betydligt högre än i USA. Orsaken är att vi kom lindrigt undan finanskrisen, och inte trimmat ner skulderna.

Cornucopia - 20 timmar sedan

Reklam: Få 200:- SEK om du skaffar ett Revolutkort

Detta inlägg bör ses som marknadsföring för Revolut, och är alltså reklam.
Revoluts förpackning för deras premium metallkort.Jag har fått ett erbjudande från fintechbolaget Revolut att ge bort 200:- SEK till den som tecknar sig för ett Revolutkort.

Cornucopia - 22 timmar sedan

Bostadsrätterna i Sernekes Karlatornet försenas ett helt år

Göteborgs skrytprojekt Karlatornet, som byggs för att skymma utsikten från utsiktsplatsen Ramberget, försenas ett helt år rapporterar projektägaren och börsbolaget Serneke.
Karlatornet mellan Lindholme och Ramberget.De 485 bostadsrättsköpare som tecknat sig för en av de 594 lägenheterna i skrytprojektet får alltså vänta till andra halvåret 2022 innan de kan flytta in i detta bygge, som är "helt unikt".

Cornucopia - Igår: 17:45

Cornucopias boprisindikator - bloggläsarna tror på fallande bostadspriser, utom i Malmö

Resultatet från bloggläsarnas boprisindikator är nu inne. Kanske föga överraskande tror bloggläsarna på fallande bostadspriser i hela landet på ett års sikt, undantaget de som bor i Stor-Malmö. Mest negativa är man i Stockholm.

Cornucopia - Igår: 11:14

Topplisteplaceringar Fallet vecka 32-33


Min bostadsbubblethriller Fallet håller sig kvar på topplistorna även vecka 32-33. Bland annat de nationella topplistorna för skönlitteratur, e-böcker och ljudböcker. Även Höstregn letar sig in på nationella topplistor på pocketsläppet.

Cornucopia - Igår: 08:54

Trafikverkets hemsida nere

Sedan 08:20 i morse är Trafikverkets hemsida nere av okända anledningar. Detta har förstås små konsekvenser för allmänheten. Större konsekvenser har dock branden i Hässleholm, som lamslagit södra stambanan
Trafikverkets kontor i Karlstad.

Cornucopia - Igår: 07:45

Bostadspriserna: Villor upp, lägenheter ner säsongsjusterat

Valueguards statistik för bostadspriserna visar på att villor steg marginellt säsongsjusterat, medan lägenhetspriserna föll justerat för tiden på året. Lägenheterna gick till och med svagare än 2017, i linje med 2018.
Säsongsmässig förändring en månad Valueguard prisindex Sverige lägenheter 2014 - 2019.

Cornucopia - I förrgår: 18:47

Regeringen föreslår att borgerliga kommuner ska ge mer pengar till socialdemokratiska

Regeringen vill ta mer pengar från borgerligt styrda kommuner och omfördela till mindre välmående socialdemokratiska kommuner. Cirka 1.6 miljarder ska enligt en utredning omfördelas.

Cornucopia - I förrgår: 16:55

Hur står bostadspriserna om ett år?

Efter tidigare undersökning om bloggläsarnas förväntningar på räntan, så är det dags att följa upp med förväntningarna på bostadspriserna. Svara på enkäten nedan.
Flemingsberg i Huddinge, söder om Stockholm.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.