Nyteknik > Teknik

Friday, 23 August, 22:17

Nyteknik - 14 aug 19 kl. 09:21

Ny film ger vägskyltar som ändrar färg vid för hög fartUniversity of Buffalo har tagit fram ett retroreflekterande material som kan byta färg. Idén är att använda det för skyltar och vägmarkeringar som varnar bilister och gående..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Buffalo

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny filmger , vägskyltarsom , ändrar, färgvid för , hög fart
Kristianstadsbladet - 21 feb 19 kl. 00:01

Film gör barnen till producenter: Så lätt är det att göra sin egen film

Tycker du att barn har för mycket skärmtid nuförtiden? Skapandet av film kanske inte ändrar på detta faktum – men gör att barnen går från konsumenter till producenter. .

Skånskan - 11 mar 16 kl. 18:15

Buff tvingas ändra åldersgräns för Ostens nya film

Kultur och Nöje Suzanne Ostens barnfilm Flickan, mamman och demonerna som har världspremiär på Buff har fått 15-årsgräns.I Buffs program rekommenderades Suzanne Ostens film från början för årskurs 4-5. Efter Statens Medieråds beslut i onsdags om 15-årsgräns har även Buff fått ändra åldersgräns.

SR - 25 apr 16 kl. 14:05

Digitaliseringen förändrar indisk film

Säg indisk film och många tänker på långrandiga filmer med plötsliga avbrott av dans och musik. Men även Bollywood påverkas av den digitala utvecklingen och publiken kräver nya sorters filmer menar regissören Ketan Mehta som är i Sverige för att visa sin film "Manhji - the mountain man"..

Helsingborgs Dagblad - 15 apr 15 kl. 09:12

Filmen som förändrar historien

Kan en film förändra världen? Jo, det finns exempel även om de är få. I Israel har "Rättegången: Amsalem vs Amsalem" blivit en historisk händelse, en film som startat debatter och som kommer att påverka lagstiftningen..

Sydsvenskan - 15 apr 15 kl. 09:12

Filmen som förändrar historien

Kan en film förändra världen? Jo, det finns exempel även om de är få. I Israel har "Rättegången: Amsalem vs Amsalem" blivit en historisk händelse, en film som startat debatter och som kommer att påverka lagstiftningen..

Västerbottens Folkblad - 15 apr 15 kl. 09:12

Filmen som förändrar historien

Kan en film förändra världen? Jo, det finns exempel även om de är få. I Israel har ”Rättegången: Amsalem vs Amsalem” blivit en historisk händelse, en film som startat debatter och som kommer att påverka lagstiftningen.

SvD - 15 apr 15 kl. 09:11

Filmen som förändrar historien

Kan en film förändra världen? Jo, det finns exempel även om de är få. I Israel har ”Rättegången: Amsalem vs Amsalem” blivit en historisk händelse, en film som startat debatter och som kommer att påverka lagstiftningen..

GöteborgsPosten - 15 apr 15 kl. 09:12

Deras skilsmässofilm förändrar världen

Kan en film förändra världen? Jo, det finns exempel även om de är få. I Israel har "Rättegången: Amsalem vs Amsalem" blivit en historisk händelse, en film som startat debatter och som kommer att påverka lagstiftningen..

SVT - 09 feb 18 kl. 13:11

Amy Schumer släpper trailer till ny film

Hyllade komikern Amy Schumer har släppt en trailer till sin kommande film I feel pretty. I filmen är hon en ordinär tjej med dåligt självförtroende, men en cykelolycka förändrar allt..

UNT - 15 apr 15 kl. 09:11

Filmen som förändrar historien

Kan en film förändra världen? Jo, det finns exempel även om de är få..

Sydsvenskan - 30 jul 15 kl. 20:59

Efter kritiken: Festival ändrar namn

I år skulle filmfestivalen i Locarno i Schweiz visa israeliska filmer i sektionen "Carte blanche", som varje år tillägnas ett särskilt land. Men efter att flera bokade gäster hotat med att bojkotta filmfestivalen på grund av ett samarbete med statliga israeliska filminstitutet, väljer de nu att byta namn på sektionen för att undvika missförstånd som kan uppstå på grund av namnets betydelse, skriver Variety.— Projektet som dedikerats till israelisk film är inte ett "carte blanche" eftersom det inte är en plattform som erbjudits staten Israel eller det israeliska filminstitutet, säger festivalens arrangörer.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 7 timmar sedan

Håkäringen i Skagerrak blev nytt fiskerekord

Mitt i natten fick han napp - 430 meter under båten. Efter en timmes kamp i Skagerrak fick Mattias Jonsson upp den stora håkäringen till ytan och nu har föreningen Sportfiskarna godkänt fisken som ett nytt sportfiskerekord..

Nyteknik - 8 timmar sedan

Frågorna som Ping Pong bakom Skolplattformen inte svarar på

Ping Pong gör miljonvinster på att sälja it-plattformar till kommuner, skolor och universitet. Men efter läckan på Skolplattformen är det locket på..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Kärnkraftverk användes för att gräva kryptovaluta

Anställda på ett kärnkraftverk i Ukraina misstänks ha kopplat upp anläggningen mot internet för att tillverka kryptovaluta. Nu utreds händelsen av landets säkerhetstjänst, rapporterar flera medier..

Nyteknik - 11 timmar sedan

Harley-Davidson hintar om snar tillverkning av elcyklar

Harley-Davidson vill göra mer än motorcyklar. För första gången har bolaget nu visat upp prototyper till en ny serie elcyklar..

Nyteknik - 10 timmar sedan

Danmark har fått världens största helelektriska färja

Elfärjan Ellen kan ta 30 fordon och 200 passagerare. Båten väger 650 ton och har det mest kraftfulla batteripacket hittills i en elfärja – på 4,3 MWh.

Nyteknik - 11 timmar sedan

Bill Gates hade rätt om fördelar med flexibelt arbete

Balansen mellan jobb och fritid spelar en allt större roll för unga i karriären. Flexibla arbetsvillkor står därför högt i kurs, men även arbetsgivarna kan tjäna på att införa lite friare tyglar..

Nyteknik - 11 timmar sedan

Bolsonaro: Vi klarar inte brandbekämpningen

Skogsbränderna fortsätter att härja i Amazonas regnskog – och Brasiliens president Jair Bolsonaro säger att regeringen saknar resurser för att bekämpa elden..

Nyteknik - 12 timmar sedan

Microsoft bygger datacenter i Staffanstorp

It-jätten Microsoft expanderar företagets utvecklingsplaner för datacenter i Sverige. I ett pressmeddelande meddelas nu att bolaget köpt mark i Staffanstorps kommun i Skåne..

Nyteknik - 12 timmar sedan

”Elektrifiering lika nödvändig som asfaltering”

DEBATT. Om staten finansierar elektrifiering av vägarna så skulle vi utan att tveka lägga en order på 50 nya el-lastbilar. Det skriver Niklas Andersson på DFDS Logistics, och efterlyser en elektrifieringskommission..

Nyteknik - 12 timmar sedan

Regeringen prövar utbyggnad av Preemraff i Lysekil

Regeringen kommer att pröva om den kritiserade utbyggnaden av Preems raffinaderi i Lysekil ska tillåtas eller ej..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.