Nyan > Svenskfinland

Saturday, 24 August, 09:08

Nyan - 14 aug 19 kl. 09:23

Justitiekansler nästa för besvikna VårdöborLandskapsregeringen har agerat lagenligt när man fattade beslutet att Vårdö inte längre klassas som skärgårdskommun. .
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Vårdöbor, Vårdö

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Justitiekanslernästa för , besvikna, Vårdöbor
BT - 12 dec 12 kl. 21:44

Föräldrar besvikna efter beslut om elevflytt

Antalet elever på Asklandaskolan har blivit för många. 13 barn som ska börja i förskoleklass till hösten får nu istället börja på Gula skolan. I dag informerades de av skolans personal.

BT - 13 dec 12 kl. 08:21

Föräldrar besvikna efter flytt av elever

Antalet elever på Asklandaskolan har blivit för många. 13 barn som ska börja i förskoleklass till hösten får nu istället börja på Gula skolan. I går informerades de av skolans personal.

BT - 31 okt 13 kl. 08:02

Föräldrar besvikna på ändrade turer

Västtrafiks ändrade bussturer får konsekvenser för gymnasieelever från Ulricehamn som åker buss till Borås. Nu har flera föräldrar reagerat mot förändringarna. Annika Larsson bor med sin familj i Nitta.

BT - 07 mar 14 kl. 20:54

Buffelkött såldes som oxfilé på Ica Maxi Borås

I torsdags återkallade Ica Maxi i Borås drygt 1 800 kilo oxfilé, kött som såldes till kampanjpris under ruschen före nyår. Anledningen? Oxfilén har visat sig innehålla buffelkött.

BT - 15 feb 13 kl. 07:21

Slutdansat för Borås 18-åringar - Harrys höjer åldersgränsen till 20

I kväll är det sista dansen. Åtminstone på Harrys i Borås och för dem som är 18 år. ?

BT - 14 sep 14 kl. 23:50

FP i Borås backade: "Vi är inte nöjda"

För Folkpartiet blev resultatet i valet till kommunfullmäktige i Borås sämre än väntat. – Men vi har ändå gjort en bra valrörelse, säger Morgan Hjalmarsson. I förra valet till kommunfullmäktige i Borås fick Folkpartiet 7,7 procent.

BT - 28 jun 12 kl. 07:48

I dag är det dags - Loreen till Borås på första sommartorsdagen

Hon kan vara en av Sveriges mest jagade kvinnor just nu. BT fick en pratstund med Loreen efter hennes konsert i Karlskoga i går kväll.
?

BT - 04 dec 12 kl. 00:30

Maktens listfolk i Borås

Borås lockar maktens listfolk I går var Sveriges tredje mäktigaste man i Borås, Socialdemokraternas ordförande Stefan Löfven. Och i fredags Sveriges fjärde mäktigaste kvinna, finansutskottets ordförande Anna Kinberg Batra (M). Det är åtminstone den rangordning de fått på tidningen Fokus nya lista med Sveriges 100 mäktigaste.

BT - 13 aug 14 kl. 14:49

Ingen Doug Seegers till Borås

Doug Seegers ställer in sin höstturné i oktober. Det innebär att den utsålda konserten i Borås 18-oktober ställs in. Biljetterna släpptes i början av juli och såldes slut snabbt över hela Sverige, Borås inget undantag.

BT - 19 dec 14 kl. 16:49

Forskare om kaoset i Borås: "Demokratiskt problem på sikt"

Den politiska situationen i Borås är inte på något sätt unik.
Men kommunalt nyval har aldrig inträffat i Sverige. – Så länge man håller fast vid blocken, och har ett parti som SD som agerar så här, då blir det inte långsiktigt hållbart, säger David Karlsson, kommunforskare vid Förvaltningshögskolan i Göteborg.

YLE - 30 okt 12 kl. 15:15

Finskspråkiga i Korsholm besvikna över valresultatet

I Korsholm är 30 procent av invånarna finskspråkiga, men de lyckades inte mobilisera rösterna och få fler platser i fullmäktige. Mustasaaren suomenkielinen kunnallisjärjestö, MSK, behåller sina 4 mandat. Svenska folkpartiet däremot ökade med ett mandat och utgör nu den största enskilda SFP-gruppen i landet med sina 33 stolar.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 14 timmar sedan

Hållbarhet i fokus på ny gratisfestival

Kökart blir Hållbart när Nordens institut på Åland i samarbete med Bärkraft.ax och Regeneration 2030 bjuder på gratisfestival. .

Nyan - 15 timmar sedan

Tillfälligt stopp för tandställning

Just nu saknar ÅHS en tandläkare som kan sätta tandställning på patienter. – Vi håller på att rekrytera en specialist och tänka ut andra möjligheter också, säger Riikka Lindholm, ledande tandläkare hos ÅHS. Hon tillägger att tandställning inte är en akut behandling utan kan utföras senare, och att ÅHS ordnat vård för de av sina patienter som redan har tandställning.

Nyan - 16 timmar sedan

Arbeten på Vårdövägen

Landskapet genomför diverse arbeten på Vårdövägen mellan Töftö färjfäste och Vårdöbron från och med måndagen den 26 augusti till och med fredagen den 6 september. – Trafikanter som ska till färjavgångar ombedes ta vägarbetet i beaktande då det tidvis kan vara begränsad framkomlighet samt hastighetssänkning på sträckan, sägs i ett pressmeddelande. (ms)   Tillbaka till startsidan Tipsa Nyan.

Nyan - 17 timmar sedan

107 sidor finska blev en på svenska

Justitieministeriets betänkande om uppgiftsfördelningen mellan riksdagens justitieombudsman och justitiekanslern i statsrådet är 107 sidor långt – på finska. .

Nyan - 19 timmar sedan

Byggfirman Hans Mattsson får inte bygga polishuset

På grund av skatteskulder petas byggföretaget Hans Mattsson Ab som huvudentreprenör för bygget av polishuset i Mariehamn. Istället går uppdraget till Ålands bygg Ab. Det skriver Fastighetsverket i ett pressmeddelande.

Nyan - 19 timmar sedan

Eckerökoncernen har storsatsat

40 miljoner euro: så mycket ökade Eckerökoncernens investeringar under första halvåret jämfört med samma period 2018. .

Nyan - 20 timmar sedan

Medvind för Andelsbankens kundrörelse

Andelsbankens halvårsrapport som publicerades idag bjuder på stigande räntenetto och nettoprovisionsintäkter. Rörelsevinsten för första halvåret landade på 2 560 000 euro. Räntenettot ökade med 6,1 procent.

Nyan - 21 timmar sedan

Djävulsdans när Bomarsundscenter invigs

En nyskriven opera, ”Djävulsdansen i Skarpans”, planeras få sin urpremiär lagom till invigningen av Bomarsunds nya besökscenter sensommaren eller hösten 2022. .

Nyan - 23 timmar sedan

Bil filmar för digital vägkarta

En polskregistrerad bil som kört längs åländska vägar är utskickad av ett företag som säljer digitala vägkartor och navigationsredskap. .

Nyan - 23 timmar sedan

Finansministrar pratade miljoner

Finlands nya finansminister Mika Lintilä (C) vet mer om Åland i dag än i går. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.