SR > Vetenskap

Sunday, 25 August, 17:49

SR - 14 aug 19 kl. 09:21

I nio av tio fall ingriper någon vid gatuvåldHanden på hjärtat; skulle du ingripa om du såg nån bli utsatt för våld på gatan? I nio av tio fall gör någon det, visar en ny studie..
Läs mer på SR

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: I nioav , tio, fall, ingripernågon vid , gatuvåld
BT - 15 dec 15 kl. 16:35

Kan dömas till fängelse – åklagare: "Nio-tio månader"

En av männen som står åtalad för den brutala misshandeln på Borås Arena riskerar fängelsestraff. – Jag kommer att yrka på nio-tio månader, säger Martin Ekelin, kammaråklagare..

Helsingborgs Dagblad - 13 apr 11 kl. 13:00

Döms för tio fall av olovlig körning

En 24-åring från Landskrona döms för totalt tio fall av olovlig körning. Han döms även för brukande av falsk urkund och förseelse mot trafikförordningen.Straffet blir fängelse i två månader.

Expressen - 25 apr 18 kl. 09:10

Vit makt-butik fälls för tio fall av hets mot folkgrupp

Den ansvarige utgivaren för västsvenska vit maktbutiken Midgård fälls för totalt tio fall av hets mot folkgrupp.Butiken, som bland annat stöder nazistiska Nordiska motståndsrörelsen ekonomiskt, har under de senaste åren utretts för liknande brott.Domen blev denna gång villkorlig dom och dagsböter..

Kristianstadsbladet - 09 jul 19 kl. 18:15

Misstänkt för tio fall av misshandel – fortsatt häktad

En man i 40-årsåldern är misstänkt för tio fall av misshandel. Dessutom misstänks han för skadegörelse och grovt olaga hot. Han har suttit häktad en månad och på tisdagen blev han åter omhäktad..

Hela Gotland - 29 nov 11 kl. 04:00

Döms för tio fall av olaga hot

En 23-årig man har dömts av Gotlands tingsrätt för tio olaga hot, ofredande, överträdelse av besöksförbud och överträdelse av kontaktförbud..

UNT - 11 feb 19 kl. 10:41

KARTA: Tio fall av ofredanden

Inom loppet av två veckor har tio unga kvinnor i centrala Uppsala sexuellt ofredats..

YLE - 02 dec 16 kl. 11:15

Enkät visar: Var tionde finländare tycker att våldtäkt är okej i vissa fall

Fler än var femte finländare tycker att det inte borde vara straffbart att tafsa på sina kolleger. Finländarna hör ändå till de mest kritiska européerna när det handlar om könsrelaterat våld, visar en omfattande undersökning av attityder gentemot könsrelaterat våld i Europa. EU-kommissionen Eurobarometer undersökte attityder till könsrelaterat våld genom att låta knappt 30-tusen européer ta ställning till olika påståenden.

Kristianstadsbladet - 11 feb 13 kl. 16:50

Ytterligare fall av dödlig smitta


Ännu ett fall av ett sars-liknande virus har konstaterats hos en patient i Storbritannien, uppger BBC News. Patienten, som nyligen hade rest till Mellanöstern, vårdas nu på en intensivvårdsavdelning i Manchester.Sedan tidigare finns nio konstaterade fall av den nya smittan, var av fem har dött.

Sydsvenskan - 11 jul 18 kl. 07:05

Tysk nynazist får livstid för tio mord

Beate Zschäpe döms till livstids fängelse för tio fall av mord. Den 43-åriga högerextremisten deltog i nazistcellen NSU:s (Nationalsozialistischer Untergrund) mordturné i Tyskland under åren 2000 till 2006. Terrorgruppen har erkänt nio mord på migranter.

YLE - 02 dec 16 kl. 11:15

Var tionde finländare tycker att våldtäkt är okej i vissa fall

Fler än var femte finländare tycker att det inte borde vara straffbart att tafsa på sina kolleger. Finländarna hör ändå till de mest kritiska européerna när det handlar om könsrelaterat våld, visar en omfattande undersökning av attityder gentemot könsrelaterat våld i Europa. EU-kommissionens Eurobarometer undersökte attityder till könsrelaterat våld genom att låta 27 818 européer ta ställning till olika påståenden.

Kristianstadsbladet - 07 aug 14 kl. 06:00

Minskning av antalet TBE-fall

Antalet rapporterade fall av TBE har mer än halverats i Stockholmsområdet i sommar.Ökad vaccinering och det torra och varma vädret kan vara förklaringen.
Under juli har enbart tio fall noterats jämfört med 25 under 2012 och 2013.

Fler nyheter från SR

SR - I förrgår: 13:03

Östersjön har blivit varmare

Vattnet i Östersjön blir allt varmare. Det menar forskare vid den finska forskningsstationen Tvärminne, vid Helsingfors universitet..

SR - I förrgår: 13:05

Jordnära asteroid kan ge svar på hur jorden bildades

Asteroiden Ryugu har närgånget studerats av rymdsonden  Hayabusa2. Förhoppningen är att det ska ge oss bättre kunskap om vår egen jord..

SR - I förrgår: 06:56

Genkniven kan användas för att ställa diagnoser

Nu har forskare för första gången kunnat ta fram en metod för att ställa diagnoser med hjälp av genkniven CRISPR inuti i ett papper. Det skulle kunna användas för ebola..

SR - I förrgår: 06:00

Hittills största genetiska kartläggningen av malaria

Den nya Malaria-atlasen täcker hela parasitens komplicerade livscykel och kan fungera som ett bibliotek för forskare som jobbar för att bekämpa sjukdomen..

SR - 22 aug 19 kl. 12:52

App för att leta självmordstecken

Självmord är svåra att förutse. Amerikanska forskare försöker nu ändra på det genom att registrera tonåringars mobilanvändning..

SR - 22 aug 19 kl. 13:03

Örats ben ger kunskap om kvinnors hälsa

För första gången har mänskliga hörselben använts för att studera näringstillgången för foster under graviditeten..

SR - 22 aug 19 kl. 11:42

Högt blodtryck i medelåldern ökar risken för demens

Redan i tidig medelålder är hjärnan känslig för ett högt blodtryck vilket ger en ökad risk för kognitiva problem, som demens, senare i livet..

SR - 22 aug 19 kl. 11:11

Mångkultur och skallkorrigering under kroatiska senantiken

Första tecknet på artificiell kraniedeformation, en medveten förändring av skallformen hos människor, har nu hittats i Kroatien..

SR - 22 aug 19 kl. 08:30

Även lätt fysisk aktivitet minskar risken för tidig död

Är du medelålders eller äldre? Rör på dig så minskar du risken för att dö tidigt, och det oavsett hur intensiv aktiviteten är..

SR - 22 aug 19 kl. 06:00

Framgångsrikt arbete för klimatanpassning i Bangladesh

Bangladesh kan komma att drabbas svårt av klimatförändringar med högre havsnivåer och värre stormar. Men arbetet med att göra landet mer motståndskraftigt går bra..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.