Världen Idag > Nyheter

Thursday, 22 August, 20:38

Världen Idag - 14 aug 19 kl. 09:00

Britt Zakrisson: ”Jesu blod är starkare skydd än polisvästar”Mil efter mil, från ände till ände av landet, har Britt Zakrisson åkt runt och delat ut biblar till poliser och brandmän i tiotusental. Men 77-åringen har inga planer på att sluta. – När man känner Jesu kärlek i hjärtat kan man bara inte sitta still, säger hon..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Zakrisson, Britt Zakrisson, Jesu

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Britt, Zakrisson, Jesu, blodär , starkare, skydd, än, polisvästar
Svenskbladet - 30 nov 99 kl. 00:00

Frälsningsarmén börjar sälja Jesus blod på flaska

I våras välsignade Frälsningsarmén produktionen av kolsyrat vatten vid Nyckelbryggeriet i Älvsbyn.

I dagsläget säljs det välsignade vattnet i en lokal matbutik i Örnsköldsvik, men tanken är att vattnet ska konkurrera med Loka och Ramlösa även i resten av Sverige;
? Man får ett fräscht vatten som Herren har skapat, berättar en representant för Frälsningsarmén

Den lyckade provförsäljningen i Örnsköldsvik kommer nu att följas upp med lanseringen av ännu fler produkter.

Dagen - 01 sep 16 kl. 03:00

Inget andligt liv utan Jesu blod

Dagen - 01 sep 16 kl. 03:00

Inget andligt liv utan Jesu blod

NSD - 21 jun 13 kl. 05:00

Zakrisson: "Länsstyrelsen kan inte kräva det av oss"

Kiruna kommun menar att de delar länsstyrelsen säger ska bevaras från nuvarande stadshus inte måste in i det nya stadshuset. Men enligt Britt Dahlin, domare vid förvaltningsrätten, är det en felaktig tolkning. ?

Dagen - 18 jul 17 kl. 15:53

Forskare: blod från tortyroffer på svepeduken i Turin

Det tyg, som av många tros vara Jesu svepning, innehåller blod från någon som utsatts för tortyr. Det säger forskare som undersökt reliken..

Dagen - 18 jul 17 kl. 15:53

Forskare: Blod från tortyroffer på svepduken i Turin

Det tyg, som av många tros vara Jesu svepning, innehåller blod från någon som utsatts för tortyr. Det säger forskare som undersökt reliken..

Dalarnas tidningar - 11 nov 13 kl. 20:40

Zakrisson lämnar sitt uppdrag – flyttar till Leksand

Knappt ett halvår som ordförande för barn- och utbildningsutskottet. Nu lämnar Viktor Zakrisson (S) falupolitiken. – Jag ska flytta, förklarar Zakrisson..

Dagen - 26 okt 11 kl. 03:00

Rätt att lyfta frågan om Jesu återkomst

Dagen lyfter fram sanningen om Jesu återkomst (fre 21 okt). Det är glädjande, då det är en sanning som allt för länge har fått stått tillbaka i förkunnelsen, märkligt med tanke på att det är Nya Testamentets mest förekommande ämne. Varför har det blivit så?

Sydsvenskan - 04 aug 15 kl. 16:26

Vem bestämmer vem som har särskilt fint blod?

Att monarkin inte hör hemma i ett modernt och jämställt samhälle och bör förpassas till historien och till sagorna borde vara en självklarhet. Torbjörn Lundberg skrev om detta den 29/7.Hur började historien Bernadotte?

Nya Wermlands Tidningen - 06 jan 11 kl. 08:31

Förr firades Jesu födelse på trettonhelgen

Enligt den gamla kristenheten firades Jesus födelsedag den 6 januari innan den på 300-talet flyttades till den 25 december. Numera är det ankomsten av de vise männen som firas. Det berättar folklivsexperten Britt-Marie Insulander..

Världen Idag - 29 okt 18 kl. 00:00

Lammets blod övervinner

När Bibeln undervisar om bön, vad som verkligen händer när någon ber, använder den ofta ett juridiskt språk. Gud beskrivs som en domare, den Onde som en åklagare, och det talas om bedjarens rättigheter. Tanken på att vi som bedjare kommer inför en Guds rättegångssal är biblisk.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 8 timmar sedan

Antisemitiska åsikter hos visselblåsare

Google svartlistar vissa kristna och konservativa nyhetssidor, enligt visselblåsare. Detta berättade Världen idag och flera andra medier om nyligen. Det är Zach Vorhies, tidigare Googleanställd, som släppt uppgifterna.

Världen Idag - 10 timmar sedan

Adaktusson anmäler SVT och DN

Riksdagsledamoten Lars Adaktusson har via sitt juridiska ombud advokat Rolf Åbjörnsson anmält sin tidigare arbetsgivare Sveriges Television (SVT) till Granskningsnämnden. Dagens Nyheter (DN) anmäldes till Allmänhetens Pressombudsman redan i juni..

Världen Idag - 11 timmar sedan

Stakset ber mamma om förlåt i ny låt

I fredags släppte Sebastian Stakset sin nya låt, ”Mamma förlåt”, i samarbete med den unge ”gangsterrapparen” Einár. Det uppmärksammades av såväl Nyhetsmorgon i TV 4 som Kulturnyheterna i SVT och Sveriges Radio, som intervjuade artisterna i studion..

Världen Idag - 11 timmar sedan

Unikt uttalande: Iran medger kristet skeende i landet

Massomvändelser pågår ”rakt framför våra ögon”. Det sade Mahmoud Alavi, minister med ansvar för underrättelsetjänsten i Iran, nyligen när han talade vid en samling för shiamuslimska ledare. Där erkände han också det som landets företrädare annars förnekat: att Iran arbetar aktivt för att stoppa omvändelser till Kristus..

Världen Idag - 20 timmar sedan

Det är ett liv av att ge vidare gåvor av nåd från Gud till medmänniskan.

2 Mos 19:3–8 Rom 12:3–8 Vi lever i en mycket speciell tid. Det finns gott om orosmoln, lätta att upptäcka, på så många områden i vårt land i dag. Samtidigt är vi många som upplever hur öppet det är för evangeliet i människors hjärtan.

Världen Idag - 20 timmar sedan

Ett äktenskap i Anden

Analogin mellan Jesu och brudens relation och mannens och hustruns visar att äktenskapet inte bara är en praktisk samlevnadsform, utan att det finns en slags sakramental dimension i den – sakramental i den meningen att man i en fysisk ordning som Gud inrättat och Kristus välsignat möter en andlig verklighet, skriver Anders Gerdmar..

Världen Idag - 20 timmar sedan

Brexit – bra eller dåligt för Israel?

Om den brittiske statsministern Boris Johnson får som han vill, och lämnar den Europeiska unionen den 31 oktober, kommer det internationella samfundet att stå inför en politisk vattendelare som med tiden kan liknas vid den Westfaliska freden 1648.  Trots att EU-kommissionen vill tona ner konsekvenserna av ett brittiskt utträde ur EU så är en sak klar: Nu skrivs historia. Efter ett brittiskt utträde ur Europeiska unionen kommer EU aldrig mer att vara sig likt.

Världen Idag - 12 timmar sedan

TV3 kan lära kyrkan om synd och omvändelse

Sommarens tv-tablåer har som brukligt präglats av repriser. Ett program som har kört mängder med gamla avsnitt är TV3:s Lyxfällan. Egentligen är det en rätt enahanda programidé: Programledarna åker hem till ett hushåll som tappat kontrollen över sin ekonomi.

Världen Idag - 12 timmar sedan

De ropade om Guds eld över Sverige

Att Guds eld ska beröra Sverige och att en ny våg av missionärer ska gå ut från landet. Sådana böner präglade årets Nationella bönekonferens på Ralingsås som i vanlig ordning gästades av den svenska bönerörelsens nya frontsoldater – bedjarna från Tanzania..

Världen Idag - Igår: 14:32

Ekumeniskt kvinnoråd i blåsväder efter uttalanden

Flera frikyrkliga samfund stödjer Sveriges ekumeniska kvinnoråd. Men kritiker ifrågasätter stödet med hänvisning till teologiskt tveksamma uttalanden om bland annat polygami och abort från rådets generalsekreterare..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.