DI > Ekonomi

Sunday, 18 August, 02:48

DI - 14 aug 19 kl. 09:10

Enercon växlar upp för mer vindkraftEn fördubbling av svensk vindkraft väntas inom fyra år. Medvinden märks på tyska vindkraftstillverkarna Enercon, men ännu mer i Norrland.  ”Vi anställer 140 personer inom kort, varav 100 på servicebolaget och 40 på huvudbolaget”, säger Enercons Sverigechef Pamela Lundin..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Enercon, Norrland, Enercons Sverigechef Pamela Lundin

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Enercon, växlarupp för , mer, vindkraft
Helsingborgs Dagblad - 14 aug 19 kl. 06:45

Enercon växlar upp för mer vindkraft

Anställer 140 personer inom kort..

Sydsvenskan - 14 aug 19 kl. 06:45

Enercon växlar upp för mer vindkraft

Anställer 140 personer inom kort..

Sydsvenskan - 26 mar 11 kl. 01:30

Kärnkraftsdebatten ger medvind

Foto: Jenny Leyman
Danska vindkraftsföretaget Vestas aktie sköt i höjden när vidden av kärnkraftsproblemen i Fukushima stod klar. Nu hoppas vindkraftsbranschen att debatten ska leda till större politiska insatser för alternativa energikällor.
Inne i den enorma industrihallen i Kockums gamla lokaler i Västra hamnen råder full aktivitet.

ÖstersundsPosten - 30 nov 99 kl. 00:00

Fackombud hotas av uppsägning efter citat i ÖP

Reaktionerna efter ÖP:s reportage om dödsolyckan vid vindkraft­bygget i Hammerdal är dramatiska. En facklig representant vid företaget Enercon har fått en skriftlig varning och hotas av uppsägning för att personen pratade med pressen..

YA - 18 feb 12 kl. 06:31

EWP på skattjakt

Etableringen i Ystad av EWP, som tillverkar ståltorn till vindkraftverk, är tänkt att ge jobb och framtida skatteintäkter.
För att få hit EWP måste kommunen stå för en del kostsamma motprestationer. Därför är det viktigt att företaget granskas ur flera synvinklar.

YA - 24 sep 13 kl. 06:00

Lantmännen erbjuds plats på Världens ände

Foto: Anette Sjöstrand
I nästa vecka löper vindkraftstillverkaren EWP:s letter of intent med Ystads kommun ut. Trots att avsiktsförklaringen förlängts tre gånger finns inga klara besked om EWP:s flytt till Ystad. Kommunledningen håller samtidigt dörren öppen för Lantmännen att flytta till Världens ände.

Fler nyheter från DI

DI - 5 timmar sedan

Fler yrkesförare kör för fort – taxi toppar

Yrkeschaufförerna bryter allt oftare mot hastighetsbegräsningar, visar mätningar som försäkringsbolaget Folksam har gjort. .

DI - 6 timmar sedan

Golfaren som regerar i sociala medier

Av alla golfare är det bara Tiger Woods som har fler följare på Instagram. Paige Spiranac har bara en 58:e plats på Ladies European Tour som karriärbästa – men hon är en vinnare i….

DI - 7 timmar sedan

Vd:n: “Bemötandet var ovärdigt och förnedrande”

Veckans resenär är Mia Spendrup, vd för Loka Brunn och Grythyttans Gästgiveri..

DI - 8 timmar sedan

Familjen Lundgren har gjort stenhårda affärer i fem generationer

Riksbankens svarta fasad och gatstenarna på Brunkebergstorg i Stockholm kommer båda från Hallindens Granit, ett familjeföretag som jobbat med sten i fem generationer. .

DI - 9 timmar sedan

Här lever flottarkärleken - “äventyret är att själv lösa situationen”

I snart 40 år har tiotusentals människor byggt sina egna flottar och långsamt glidit nedför Klarälven. .

DI - 10 timmar sedan

Förtvivlan och ilska river sönder världen

Ingen musikartist har blivit symbol för framåtblickande och ständig utveckling som gruppen Beatles. Det är därför inte överraskande att en visionär Beatles-låt ringar in en av de….

DI - 10 timmar sedan

Lövin: ”Den som är satt i miljöskuld är icke fri”

Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin återanvände tidigare S-ledaren Göran Perssons bevingade ord som finansminister – "Den som är satt i skuld är icke fri" – när hon sommartalade….

DI - 10 timmar sedan

Hans bok om ålens hemlighet har blivit en internationell skräll

Ålen har genom årtusenden konfunderat forskare. I dag är ålfrågan naturvetenskapens heliga graal.  Förlagen i USA slogs om rättigheterna till Patrik Svenssons bok om den långsmala….

DI - 11 timmar sedan

Statsvetare: ”Rimligt att han får röra på sig uppåt”

Uppgifter till Di gör gällande att civilminister Ardalan Shekarabi är nära att ta över posten som arbetsmarknadsminister..

DI - 11 timmar sedan

Revanschläge: Oväntat styrkebesked för utbombade kronan

Det är inte bara börskurser och räntor som golvats av den senaste tidens marknadsoro.  Också på valutamarknaden märks raset i riskaptiten, men kronan har stått emot den senaste….Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.