YA > Nyheter

Wednesday, 21 August, 04:37

YA - 14 aug 19 kl. 09:00

Bråda nätter för sjöräddarna - ”Allt kan hända på sjön”Det är få lugna nätter för sjöräddningssällskapet under sommaren, då de måste vara beredda att rycka ut och rädda båtar i nöd dygnet runt. Senaste två nätterna har det varit räddningar av stora segelbåtar med motorstopp, och på havet gäller det att hålla huvudet kallt..
Läs mer på YA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bråda, nätterför , sjöräddarnaAllt kan , hända, sjön
YLE - 28 jun 17 kl. 20:46

Vuxna på seglingskurs lärde sig sjöräddning

Vilka blir följderna när segelbåtens bom kommer farande och smäller skepparen i huvudet så att han trillar i sjön? Den frågan fick deltagarna i Borgå segelsällskaps seglingskurs för nybörjare fundera på vid kursens sista lektion ute på Kugghamn i Borgå på onsdag. Sjöräddare Hans Haase från Borgå Sjöräddare rf förklarade att allt kan verka lugnt till sjöss och man kanske tycker att man har full kontroll, men plötsligt kommer det en svallvåg från en motorbåt och bommen kommer farande.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

5-åringen var sekunder från att drunkna – då grep Tomas in direkt

Det var på Lalandia, Legolands badplats, som Tomas Stålmarck troligtvis räddade en liten pojke från att drunkna. Tomas var ute i vattnet, i poolen med vågmaskin, tillsammans med sin son och sonens kompis. I basängen fanns barn vuxna och badvakter på plats.

Skånskan - 26 aug 16 kl. 06:00

Va Syd satsar för att slippa fler utsläpp

Malmö Om tre år ska det inte längre kunna ske, sådana utsläpp av orenat avloppsvatten som gjordes i Sege å natten mellan måndag och tisdag. Va Syd ska bygga om reningsverket vid Sjölunda för 250 miljoner kronor.Natten mellan måndagen och tisdagen föll ett kraftigt regn i Malmö.

BT - 03 sep 13 kl. 07:56

Trädgård för nytta och nöje

Gott att äta, men också en fröjd för ögat. Det är mottot för Inka Horstmann och Joakim Israelsson som satsat på grönsaker i sin trädgård. Men här finns också perenner, bärbuskar, fruktträd och växthus.

Skånskan - 19 jun 19 kl. 09:30

Vandring i väntan på årets lantbruksfest

På landet Borgeby fältdagar är en fest för alla med minsta intresse för lantbruk. Men för dem som är riktigt intresserade är det ett tillfälle att ta del av de senaste rönen och lära sig ännu lite mer. Ett bra tillfälle att göra det är på en fältvandring inför fältdagarna.

Fler nyheter från YA

YA - 1 timme sedan

Kampen mot vapenexport går vidare

Vi i Kvinnor för Fred Skåne har den stora äran att gratulera S-kvinnorna i Skåne och Sverige i allmänhet och i synnerhet österlenska Ingalill Bjartén och Madeleine Göransson. .

YA - 2 timmar sedan

Flerbarnstillägg befäster patriarkala strukturer

Barnbidrag och flerbarnsbidrag underminerar integrationen bland invandrarkvinnor. Det bidrager till att mammorna stannar hemma och skaffar ännu flera barn. .

YA - 3 timmar sedan

Medelåldershjärnan känslig för högt blodtryck

Redan i tidig medelålder är hjärnan känslig för ett högt blodtryck och de förändringar i hjärnans funktioner som kan uppstå senare i livet på grund av detta. Därför bör människor rutinmässigt kontrollera sitt blodtryck redan före 40 års ålder, anser forskare..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.