Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 21 August, 22:59

Dagens PS - 14 aug 19 kl. 08:45

Stor tillväxt inom e-sport – publiken fördubblasNöjesjätten MTG ökade publiken under årets sju första månader inom esport-bolaget ESL med 90 procent. Siffrorna avser antalet unika tittare. Tittartiden steg med 190 procent och antalet videoströmningar med 55 procent. ”Vi välkomnar den fortsätta publiktillväxten för ESL. Vårt fokus nu är att fortsätta vårt arbete att professionalisera esport för att underlätta för medieköpare att helhjärtat satsa på och investera i den här spännande vertikalen.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
MTG, ESL, Jørgen Madsen Lindemann, Stor, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stor, tillväxtinom , e-sport, publiken, fördubblas
Dagens Media - 22 mar 19 kl. 08:15

Svenska Spel: ”Ser stor potential i e-sport”

Många annonsörer är nyfikna på den växande gaming- och e-sportvärlden. Svenska Spel gick tidigt in och sponsrade svenska e-sport-landslaget och har även synts på onlinekanalen Twitch..

Aftonbladet - 27 maj 13 kl. 16:37

?E-sport kommer bli den största sporten?

Twich-grundaren spår stor tillväxt det närmaste decenniet.

Dagensanalys.se - 28 maj 18 kl. 10:56

Svenska storsatsar på e-sport

Fotboll, ishockey, innebandy, handboll, bandy och nu e-sport. Svenska Spel inleder ett nytt treårigt avtal med Svenska E-sportföreningen, SESF. Avtalet gör Svenska Spel till huvudsponsor för SESF som nu säkrar de resurser som behövs för att utveckla de svenska e-sportlandslagen framåt.

Expressen - 17 feb 16 kl. 10:55

Spears: "Vill hitta en nörd med stor penis"

Britney Spears passade på att vara en aning snuskig under en spelning i Las Vegas i går. Publiken blev rejält överraskad när stjärnan avslöjade vad hon letar efter hos sin nästa partner: "Jag vill hitta en nörd med en stor penis", sa hon till publiken, skriver New York Daily News..

GöteborgsPosten - 07 jun 13 kl. 06:03

Liten men ändå stor

Liten men ändå stor. Nya Renault Clio Sport Tourer, det vill säga kombiversionen, gör småbilen till en praktisk men fortfarande smidig bil..

Sydsvenskan - 18 aug 19 kl. 12:00

Stor arenaturnering i e-sport klar för Malmö nästa år

Blir en del av det årliga Malmö Game Week..

YLE - 29 maj 16 kl. 07:07

Intresset för e-sport ökar - datorspelare i Finland organiserar sig

Det sker en hel del inom e-sporten just nu. De första officiella FM-tävlingarna hålls i sommar och dessutom har det bildats två ligor i Finland - en nationell, och en mer lokal med bas i Åboland. Med e-sport menar man alltså att tävla i dator- eller konsolspel.

Dagensanalys.se - 20 mar 17 kl. 01:48

Tittandet på e-sport och gaming når nya höjder

Intresset för e-sport och gaming ökar starkt. Det märks tydligt i att allt fler konsumenter söker sig till detta innehåll online. Nära 400 000 svenskar tittar på e-sport eller gaming en genomsnittlig dag – betydligt fler än de som tittar på traditionell sport online.

Kristianstadsbladet - 29 okt 12 kl. 08:14

Publiken sviker heta Willands IBK

Foto: Bosse Nilsson
Flytten till idrottshallen är en besvikelse för Willands. Publiken sviker och de stora läktarna inne i stan gapar tomma när traktens bästa innebandylag spelar hemma. ?

Dagensanalys.se - 02 mar 18 kl. 10:38

E-sport visar avstannad publiktillväxt men ökat engagemang

Mediavisions senaste analys av den nordiska marknaden för e-sport och gaming visar på en expanderande marknad. Och även om tidigare års explosionsartade tittartillväxt tycks ha avstannat, fortsätter engagemanget att öka. Tittartiden ökar och fler konsumenter betalar för innehållet än för ett år sedan.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 7 timmar sedan

Norska oljefondens avkastning: 256 miljarder

Norska oljefonden, som formellt heter Statens pensjonsfond utland, avkastade 3 procent, eller 256 miljarder norska kronor, i andra kvartalet. I första kvartalet noterade fonden sitt bästa kvartal någonsin, mätt i ökning i kronor, efter att ha gett en avkastning på 9,1 procent. Avkastningen på aktieinvesteringarna var 3,0 procent i andra kvartalet medan ränteinvesteringarna gav en avkastning på 3,1 procent.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Trump ljög om golfbanor – skuld på 600 miljoner

USA:s president ska enligt uppgift har grovt överskattat värdet på sina två golfbanor i Storbritannien – och nu kan han riskera fängelse. Det skriver Huffington Post. Enligt dokument som lämnats in till brittiska- och amerikanska myndigheter har värdet av Donald Trumps golfklubbar i Turnberry och Aberdeen blivit grovt överskattat.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Trump har överskattat golfbana med 1,5 miljarder

USA:s president ska enligt uppgift har grovt överskattat värdet på sina två golfbanor i Storbritannien – och nu kan han riskera fängelse. Det skriver Huffington Post. Enligt dokument som lämnats in till brittiska- och amerikanska myndigheter har värdet av Donald Trumps golfklubbar i Turnberry och Aberdeen blivit grovt överskattat.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Biltest: Mercedes GLS – största klass!

Park City, Utah. Ska man köra stora SUV finns det få länder som passar bättre än USA där stora SUV och pick-up dominerar gatubilden. Så när Mercedes valde Park City i Rocky Mountains som lanseringsort för sin stora SUV GLS kändes det faktiskt fullt naturligt.

Dagens PS - 8 timmar sedan

Domstol sätter stopp för Ryanairs pilotstrejk

Irlands högsta domstol ger Ryanair rätt – och sätter därmed stopp för den planerade pilotstrejken. Det rapporterar Dagens Industri, med hänvisning till the Independent. Enligt flygbolaget ska facket ha kallat till strejk innan medlingsprocessen slutförts.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Utvecklare får VR-jobb från norskt tågbolag

Mobilspelsbolaget Bublar Groups helägda dotterbolag Voblin, har fått ett VR-uppdrag från den norska tågoperatören Vy, som tidigare hette NSB, Norske Statsbaner. Det framgår av ett pressmeddelande. Vobling ska utveckla en avancerad applikation för träning och simulering i Virtual Reality med fokus på brand- och rökutveckling ombord.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Den nya spellagen och vad den har åstadkommit

I början av året så trädde den nya spellagen i kraft. Vad innebär den och vad har hänt sedan dess? Tillstånd Just tillstånd har det pratats mycket om.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Biltest: Mercedes GLS 400 d 4MATIC – största klass!

Park City, Utah. Ska man köra stora SUV finns det få länder som passar bättre än USA där stora SUV och pick-up dominerar gatubilden. Så när Mercedes valde Park City i Rocky Mountains som lanseringsort för sin stora SUV GLS kändes det faktiskt fullt naturligt.

Dagens PS - 11 timmar sedan

Hagströmer om klimatångest: ”Greta är en del”

Profilen och finanspampen Sven Hagströmer är numera klimat-alarmist – han har till och med ändrat sin livsstil. Det berättar han i en intervju med Affärsvärlden. Svenskarna flyger allt mindre, något som Sven Hagströmer tror delvis beror på en svag krona – men också på allmän klimatångest och så kallad ”flygskam”.

Dagens PS - 11 timmar sedan

Chefsekonom: Fortsatt svag konjunktur

Tillväxten i svensk ekonomi är nu så långsam att man kan tala om en regelrätt konjunkturförsvagning och det finns en relativt stor risk för att det blir sämre globalt, vilket skulle kunna få Riksbanken att sänka reporäntan igen. Det uppger Handelsbanken i en ny konjunkturprognos. Banken har sänkt BNP-prognosen för 2020 med 0,3 procentenheter till 0,8 procent, medan prognosen för 2019 lämnas oförändrad på 1,5 procent.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.