Världen Idag > Nyheter

Saturday, 17 August, 18:55

Världen Idag - 14 aug 19 kl. 08:36

SEA-kampanj tar strid för bön på jobbetDen senaste tiden har frågan om bön i samband med arbete blivit omdiskuterad. Svenska evangeliska alliansen har därför startat kampanjen #jagberpåjobbet där man tar strid mot sekulariseringsivern. – Vi vill markera att bön är något naturligt för troende, säger SEA:s generalsekreterare Olof Edsinger..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
SEA, Olof Edsinger

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SEA-kampanj, tar, stridför , bön, jobbet
YLE - 14 aug 13 kl. 08:11

Nordic Sea Line har konkursanmälts

Fraktlinjen mellan Vasa, Bremerhaven och Härnösand är nedläggningshotad, uppger Vasabladet. Rederiet Nordic Sea Line som startade fraktlinjen i april har fått en konkursanmälan av fartygets ägare Godby Shipping på Åland. På Godby Shipping uppger styrelsemedlem Alpo Mikkola att man har tappat förtroendet för Nordic Sea Line.

Sydsvenskan - 12 jul 15 kl. 10:50

Styles manar till Sea world-bojkott

Harry Styles från One Direction ger sig in i djurrättsdebatten och uppmanar fansen att bojkotta Sea world, skriver The Independent.— Åk inte till Sea world, sade han från scenen vid en konsert i San Diego i Kalifornien nyligen, en av de städer där nöjesparken, känd för sina delfinuppvisningar, har en anläggning.Uppropet fångades upp av djurrättsorganisationen Peta, som lade ut ett filmklipp med uttalandet på Twitter där det genast fick stort genomslag.

Helsingborgs Dagblad - 12 jul 15 kl. 10:50

Styles manar till Sea world-bojkott

Harry Styles från One Direction ger sig in i djurrättsdebatten och uppmanar fansen att bojkotta Sea world, skriver The Independent.— Åk inte till Sea world, sade han från scenen vid en konsert i San Diego i Kalifornien nyligen, en av de städer där nöjesparken, känd för sina delfinuppvisningar, har en anläggning.Uppropet fångades upp av djurrättsorganisationen Peta, som lade ut ett filmklipp med uttalandet på Twitter där det genast fick stort genomslag.

Nyan - 23 maj 17 kl. 10:00

Kampanj ska lära musiker om Östersjön

Ålands vatten och projektet Waterchain lanserar en kampanj för att öka medvetenheten och kunskaperna om hur man kan skydda Östersjön.

Kampanjen heter Rock the Baltic Sea och uppmanar rockfestivaler, musiker, band och andra musikälskare att sätta konkreta mål och ge löften som bidrar till en bättre miljö för Östersjön.

Löftena kan ges över sociala medier, exempelvis Facebook, Instagram och Twitter, genom hashtaggen rockbalticsea.

YLE - 26 jul 14 kl. 13:00

Arrangörerna för Sea Horse Week har inte märkt av grannarnas problem

Annika Koli som är styrelseordförande för föreningen Sea Horse Week säger att hon trodde att arrangörerna hade ett så bra förhållande med grannarna att de skulle ha kunnat diskutera de problem som funnits för de som bor alldeles intill ridtävlingarna Sea Horse Week. Men hon är beredd att samlas med grannarna för att reda ut fnurrorna på tråden. - Vi trodde att vi hade ett så pass bra förhållande med grannarna att vis kulle ha kunnat diskutera om allt det här.

YLE - 16 nov 16 kl. 06:39

Nya klagomål mot Sea Horse Week

Fem grannar i ett bostadsbolag har vänt sig till tekniska nämnden i Hangö med klagomål angående hästevenemanget Sea Horse Week. Invånarna kommer också med ett förslag till fortsatta åtgärder som skulle minska olägenheterna. I klagomålet påtalas begränsad rörlighet, buller, damm och lukt från djuren under en period på fyra veckor.

DI - 13 apr 17 kl. 11:04

Safe at Sea tar Hongkong-order

Brandkåren i Hongkong köper tre räddningsbåtar Rescue Runner från Aktietorgsbolaget Safe at Sea för totalt cirka 1,4 miljoner kronor. Leverans sker under andra kvartalet i år. Det framgår av ett pressmeddelande..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Livskris bakom Dakota Sea Riders låtar

Karlstadsbandet Dakota Sea Riders spelar americana – stämsång och pedal steel kryddar låtar om uppbrott och bruten kärlek. Nu släpper gruppen en debut-ep digitalt och firar med konsert på Nöjesfabrikens Innergård..

Dagen - 16 mar 12 kl. 03:00

Swärd ny orförande för SEA

Pastor Stefan Swärd blir ny ordförande för Svenska evangeliska alliansen, SEA. "Det känns som ett stort förtroende. Jag vill bidra till att göra Evangeliska alliansen till en ännu starkare röst i samhällsdebatten.

Världen Idag - 04 maj 16 kl. 10:20

Kampanj för erkännande av folkmord: ”Mejla alla riksdagsledamöter”

Svenska evangeliska alliansen, SEA, uppmanar nu så många som möjligt att sätta press på riksdagsledamöterna inför den 11 maj. Då beslutar riksdagen huruvida man ska erkänna IS övergrepp i Syrien och Irak som folkmord..

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 1 timme sedan

”Klimatalarmismen ett hot mot demokratin”

Klimataktivism innebär risker för demokratin. Det menar författaren Christopher Caldwell i en opinionsartikel i New York Times där han hävdar att Greta Thunbergs politiska idéer bygger på förenklingar och på att skapa panik..

Världen Idag - 5 timmar sedan

Anlagd brand mot kristen second hand-butik i Göteborg

En anlagd brand har förstört Reningsborgs populära second hand-butik i Göteborgsstadsdelen Västra Frölunda. Saneringen beräknas ta mellan tre och sex månader. – Enligt polisen kan det inte vara någon annan förklaring än att någon har tänt på, säger Mikael Albertsson, direktor för den kristna hjälporganisationen..

Världen Idag - 9 timmar sedan

”Mediedrev ska inte skrämma kyrkorna”

I en liberal demokrati måste samfunden ha rätt att bevara sin syn på äktenskap och sexualitet, utan att skrämmas till likriktning av mediedrev. Det skriver debattörer från Claphaminstitutet med anledning av den senaste tidens debatt, där frikyrkoförsamlingar anklagats för att diskriminera homosexuella..

Världen Idag - 18 timmar sedan

Rätt ska vara rätt om mänskliga rättigheter

Det talas mycket om mänskliga rättigheter i dag. Det är bra. FN:s förklaring om de mänskliga rättigheterna har precis firat 70 år, och de 30 punkter som dokumentet innefattar är fortsatt aktuella.

Världen Idag - Igår: 18:00

Israel backar – släpper in anti-israelisk USA-politiker

Israels regering sade sig stoppa besöket av två amerikanska kongressledamöter som uttryckt stöd för en bojkott av Israel. USA:s president Donald Trump ansåg att det är ett tecken på ”stor svaghet” om Israel släpper in kvinnorna. På fredagen kom dock besked att den ena kvinnan skulle släppas in i landet så länge besöket endast sker på humanitära grunder..

Världen Idag - Igår: 15:06

Visselblåsare: Google svartlistar högersajter – vill stoppa Trump

Alternativa och konservativa nyhetssidor svartlistas av Google så att de inte dyker upp under sökfältet. Det säger visselblåsaren Zach Vorhies som arbetat på nätjätten och nu släppt hundratals, till synes interna, dokument. I en filmad intervju vidhåller Zach Vorhies att Google försökt tysta honom och att han fruktat för sitt liv.

Världen Idag - Igår: 13:14

Höga listplaceringar för Narnias nya skiva

Det svenska kristna hårdrocksbandet Narnia har fått en smakstart för sin nya skiva ”From darkness to light”. Efter första försäljningsveckan kammar den nämligen hem höga listplaceringar – bland annat som etta på den svenska vinyllistan..

Världen Idag - Igår: 10:00

Upp till hipstern att rädda surströmmingen?

För tio år sedan fruktade arrangören till världens största surströmmingskalas inomhus att traditionen började dö ut. Sedan vände trenden..

Världen Idag - Igår: 10:32

Arabisk Israelvän ansluter i pågående Roslagskonferens

En arabisk, israelvänlig pastor från Betlehem, Naim Khoury, kommer att tala vid den pågående Roslagskonferensen i morgon, fredag. – Hans kyrka har blivit bombad 14 gånger och själv har han blivit utsatt för tre mordförsök, berättar Lasse Levén, pastor i Furuhöjdskyrkan som arrangerar konferensen..

Världen Idag - I förrgår: 16:50

Tanzaniska bedjare gläds över viss ljusning i Sverige

Efter flera års bön för en väckt församling i Sverige ser nu förebedjarna från Tanzania bönesvar.  – Vi har fått vittnesbörd om att församlingen reser sig, att de förstår sin uppgift att tjäna Gud, säger bönegeneralen Jackson Sangiza..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.