Affärsvärlden > Ekonomi

Wednesday, 21 August, 05:55

Affärsvärlden - 13 aug 19 kl. 12:36

Analytiker: Europeiska banker är översåldaUtsikterna för europeiska bankers räntenetton har försvagats på grund av förväntningar om räntesänkningar och medföljande lägre marknadsräntor. Dock kan pessimismen kring banksektorn ha blivit för stor. Det menar ett antal analytiker enligt kommentarer som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av efter halvårsrapportsäsongen..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Nyhetsbyrån Direkt

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Analytiker, Europeiska, bankerär , översålda
DI - 14 mar 18 kl. 10:42

Barclays: Svenska banker översålda – här finns störst potential

Svenska bankaktier är fortfarande översålda med anledning av oro för utvecklingen på den svenska bostadsmarknaden. Det skriver Barclays i en analys av den svenska banksektorn där investmentbanken höjer sin rekommendation för SEB till övervikt, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterade om tidigare under onsdagen..

PrivataAffärer - 25 jan 16 kl. 09:17

Höjer aktier till övervikt - marknaderna "extremt översålda"

Extremt översålda marknader gör att Alfred Berg ökar risktillgångarna i sin taktiska allokeringsvy. Kapitalförvaltaren höjer aktier till övervikt och minskar obligationer till undervikt....

PrivataAffärer - 14 mar 18 kl. 10:52

Barclays: Svenska bankaktier översålda

Svenska bankaktier är fortfarande översålda med anledning av oro för utvecklingen på den svenska bostadsmarknaden....

DI - 23 jul 18 kl. 15:04

Teknisk analys: Köp översålda aktien som kan bli en kursraket

Efter en hektisk rapportvecka visar börsen lovande tecken, enligt Investtechs tekniska analys.  Den här veckan tittar Investtech närmare på hur bra en aktie har gått gentemot sig själv och hittar två köp – även om det ena är med viss tvekan..

Dagens PS - 20 apr 18 kl. 12:01

Här är mest sålda sportbilen – igen

Det är tredje året i rad som fartvidundret tar hem titeln, enligt ett pressmeddelande. Ford Mustang är den mest sålda sportbilen världen över. Ford Mustang toppar listan över världens mest sålda sportbil för tredje året i följd, enligt Ford.

PrivataAffärer - 16 maj 19 kl. 10:41

Analytiker: Bokunder borde oroa sig för bolag som Oscar Properties

”Oron för det finansiella läget som märks på börsen riskerar att sprida sig till kunder och försämra försäljningen ytterligare. Det är något som nästan borde ske eftersom det är riskabelt att köpa en bostad av en aktör med en så pass dålig finansiell ställning som Oscar Properties”, säger denne. Oscar Properties redovisade att det sålt 20 bostäder under det första kvartalet.

YLE - 01 feb 15 kl. 11:00

Lägenheter går åt - småhus står osålda

Strängare krav för bostadslån har lett till att både privatpersoner och banker håller i sina pengar. Trots att bostadsmarknaden ännu är trög så ser fastighetsmäklare i Västnyland en liten ljusning sedan slutet av förra året. Trots att det är köparens marknad just nu när räntorna är låga, är bostadsmarknaden fortsättningsvis trög.

Cornucopia - 13 sep 17 kl. 11:25

Höstsol fjärde mest sålda skönlitteratur

Förläggareföreningens försäljningssammanställning för vecka 35 finns nu ute och facit på vad alla topplisteplaceringar hos olika onlineåterförsäljare kan översättas till i verkligheten finns nu ute. Höstsol visar sig vara fjärde mest sålda skönlitteratur i Sverige under releaseveckan, även om boken inte fanns ute i den fysiska handeln förrän mot slutet av veckan. Topplista följer nedan.

Kristianstadsbladet - 22 apr 13 kl. 16:31

Oväntat få sålda bostäder i USA


Försäljningen av befintliga bostäder i USA sjönk 0,6 procent i mars till 4,92 miljoner sålda bostäder i årstakt, enligt statistik från den amerikanska mäklarföreningen NAR.Nedgången var oväntad. Analytiker hade i snitt räknat med en försäljning på 5,01 miljoner bostäder i årstakt.

DI - 14 dec 17 kl. 16:05

USA: Lager för osålda varor minus 0,1 procent i oktober

Lagren av osålda varor hos USA:s detaljhandel, grossister och fabriker sjönk 0,1 procent i oktober, jämfört med månaden före, enligt USA:s handelsdepartement. Analytiker hade räknat med att lagren skulle ha sjunkit 0,1 procent enligt Bloomberg News snittprognos.  .

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 20 timmar sedan

”Brexit definitivt en risk”

Stefan Kopperud, som förvaltar Öhman Sweden Micro Cap, om småbolag, brexit och fondens största innehav..

Affärsvärlden - 14 timmar sedan

Home Depot lyfter efter rapport

USA-börserna såg på tisdagseftermiddagen ut att konsolidera sig något i den inledande handeln efter ett par handelsdagar med tydliga indexuppgångar. Inför öppningen noterades indexterminerna strax över nollan och de amerikanska räntorna sjönk..

Affärsvärlden - 14 timmar sedan

Börsplus: Goda odds för att aktien ska siga - köp

Hembla, som är fokuserat på miljonprogrambostäder, har inte hängt i den allmänna fastighetsuppgången på börsen trots att bolagets substansvärde växer snabbast, inte minst tack vare modellen med rullande ROT. Det skriver rekommendationstjänsten Börsplus som rekommenderar köp av aktien..

Affärsvärlden - 15 timmar sedan

Svagaste kronan på 17 år

Svagaste nivån sedan sommaren 2002. Kronans värde mot dollarn når nya bottennivåer..

Affärsvärlden - 21 timmar sedan

Jyske Bank inför minusränta för rika privatkunder

Den danska banken Jyske Bank kommer att införa en negativ räntesats om -0,6 procent på personkonton med placeringar på över 7,5 miljoner danska kronor, om inget annat avtalas..

Affärsvärlden - 16 timmar sedan

Medicinteknikbolaget som lyfter på börsen

Stockholmsbörsen handlades på plus vid tisdag lunch, efter att de inledande timmarnas handel varit oregelbunden. Flertalet industri- och verkstadsaktier var i täten av storbolagslistan medan banker och fordonsbolag fanns i botten..

Affärsvärlden - 17 timmar sedan

JP Morgan: Köp inte aktier än - vänta till september

Investerare bör vänta ut månaden och istället vänta till september innan de gör några nya köp. Det menar JP Morgan..

Affärsvärlden - 18 timmar sedan

Dystra utsikter för diamantbranschen

Den internationella diamantbranschen har haft ett tufft år hittills med fallande priser på rådiamanter och en svag försäljning av slipade juveler..

Affärsvärlden - 21 timmar sedan

Förlust för Starbreeze

Spelutvecklaren rapporterar en förlust för kvartalet. Samtidigt ökar dock omsättningen..

Affärsvärlden - 19 timmar sedan

Tunga vd:ar skrotar aktieägar-fokuserad ideologi

I en skrivelse som publicerades under måndagen bryter nästan 200 företagsledare mot årtionden av företagsortodoxi genom att slå fast att företagens uppgift är större än att skapa värde för aktieägarna, skriver New York Times..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.