Sydsvenskan > Utrikes

Saturday, 24 August, 13:41

Sydsvenskan - 14 aug 19 kl. 08:30

Musik, retorik och politik på agendanVanessa Marko insåg tidigt att hon vill inspirera andra..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Marko

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Musik, retorikoch , politik, agendan
Barometern - 05 jun 14 kl. 11:25

Musik och politik dominerar i Borgholm

Ölandsduon Ida & Elina och humortrubaduren Elaka Simon är några av de artister som uppträder när ungdomarnas Almedalen arrangeras på Öland nästa helg. Den 29 juni startar årets politikerfest i Visby - Almedalsveckan. För att säkerställa att unga människors behov och åsikter kommer med in på agendan så arrangeras från och med i år ett ”Almedalen” för ungdomspolitik, 13–15 juni, i Societetsparken i Borgholm - Youngster.

UNT - 11 maj 14 kl. 00:43

"När musik blev politik"

Favoriten höll hela vägen. Musikaliskt helt solklart. Men resultatet var lika mycket politik, skriver UNT:s Roger Berglund..

DalaDemokraten - 21 maj 15 kl. 06:47

Idrott, musik och politik

Idrott och politik hör inte ihop, brukar det heta. Ändå är det uppenbart att de gör det. Länder tenderar att se framgångar på idrottens område som ett bevis på det egna landets förträfflighet..

SR - 03 jun 15 kl. 16:29

Sápmis terrorist ska prata politik i Sommar

Rapparen, urfolksaktivisten och feministen Maxida Märak från Jokkmokk är en av årets sommarvärdar. Hon kallas också för Sápmis terrorist och kommer att prata om musik och politik i sitt program..

Nya Wermlands Tidningen - 23 apr 11 kl. 07:30

Musik och politik

Jag delar uppfattningen om försäkringens huvudinriktning. Det var inte rimligt att mer än en halv miljon människor förtidspensionerades årligen, skriver Gullan Lindblad..

Västerbottens Folkblad - 15 jun 12 kl. 05:55

Både fotboll och musik är politik

Det spelas vacker fotboll i Ukraina dessa dagar. Parti efter parti avgörs i det gröna fältets schack. Få saker är mer njutbara än fotbollsturneringar på [...

DalaDemokraten - 26 jan 16 kl. 09:36

Musik och politik – Vänstern och arbetarrörelsen behöver allsånger

I måndags var jag med på ett roligt arrangemang. Vänsterpartiets blåsorkester – jo, det finns en sådan – firade 40-årsjubileum på ABF i Stockholm. Arrangemanget inleddes med att orkestern uppförde ett verk av Dror Feiler, den radikale tonsättaren, där en dikt jag skrivit ingår som heter Den stora väntan..

BT - 18 nov 16 kl. 01:00

Musik och politik är Mikael Wiehes melodi

Efter 53 år som musiker och låtskrivare finns fortfarande en påtaglig glöd kvar hos Mikael Wiehe. För att fira sin 70-årsdag har han gett sig ut på turné och i kväll intar han Borås och Åhaga, något han beskriver som "ett kärt återseende"..

Aftonbladet - 02 jul 18 kl. 04:00

Musik och politik hör ihop – igen

Dagen - 15 jul 11 kl. 03:00

Kristen retorik motverkar sitt syfte

Det går att engagera sig som kristen i samhällsdebatten och argumentera för en bättre politik på ett sätt som talar till många fler än enbart kristna bekännare.

Mycket av engagemanget från kristet håll för att skapa opinion mot aborter kan ha försvagat denna opinion, och därmed också bidragit till fler aborter. För många kristna är detta säkert en fullständigt horribel och chockerande tanke, som man helst avfärdar och försöker glömma så fort som möjligt.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Åkesson sommartalar om kärnkraft

Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson kommer bland annat att ta upp energipolitik och kärnkraft i sitt sommartal. Talet hålls som vanligt i Åkessons hemstad Sölvesborg i Blekinge. Förra året väckte han uppmärksamhet genom att angripa politiker och.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Klimataktivister översvämmar Malmö – flera trafikblockader att vänta

Extinction Rebellion kräver omedelbara krisåtgärder för klimatet..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Iransk tanker på väg mot Turkiet

Den omstridda iranska tanker som släpptes från Gibraltar i söndags är på väg mot Turkiet i stället för södra Grekland, visar sjödatatjänsten Marine Traffic. Tankern Adrian Darya hette tidigare Grace 1 och släpptes efter att ha varit beslagtagen fem veck.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

T-bana stängs för att stoppa demonstranter

Fyra tunnelbanestationer stängdes i Hongkong under lördagen för att sätta käppar i hjulet för en planerad protestmarsch – men tusentals tågade ändå. Trafiken stoppades runt stationerna omkring den glest befolkade stadsdelen Kwun Tong för att försvåra fö.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

”Man får inte ha med sig gosedjur i skolan”

Sex av de drygt fyratusen barn som just börjat skolan berättar om första veckan..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Netflix testar tips från människor

Netflix förlitar sig på användardata och algoritmer för att tipsa sina abonnenter om filmer och tv-program, men nu lanserar tv-tjänsten även mänskliga rekommendationer, skriver sajten Techcrunch. På test har företaget skickat ut en rad samlingar där red.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Överfulla lager oroar diamantbranschen

Kan man någonsin få för mycket diamanter? Ja, det tycker i alla fall diamantbranschen som nu tampas med överskott på rådiamanter och en ökad produktion av syntetiska stenar. En av världens största gruvbolag, De Beers, har minskat sin brytning av rådiama.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Anställd vid gränspolisen: Det är öppna dörrar

Tjänstemän inom gränspolisen beskriver sin arbetsplats som kaotisk. I vintras riktade EU stark kritik mot den svenska gränskontrollen, men många problem kvarstår. Bland annat saknar högt uppsatta polischefer relevant utbildning.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Parasiter slår artrekord

Skalbaggarna har alltid trotts vara den artrikaste djurgruppen på jorden. Men nu är de på väg att förpassas till en andraplats. Nya rön avslöjar att steklarna rymmer fler arter än någon annan grupp.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Hård Ivo-kritik mot vårdcentral i Lund efter patients självmord

Ivo riktar skarp kritik mot utebliven riskbedömning och bristande journalföring..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.