Dagens PS > Ekonomi

Saturday, 26 September, 10:20

Dagens PS - 14 aug 19 kl. 08:28

Analytiker: ”Inget fel med lågkonjunktur”Jämför det som sker i världsekonomin med årstider. Ser inga skäl till panik. Anders Elgemyr, managing partner på Carlsquare, anser i en intervju i Dagens Industri att rädslan för en avmattning är överdriven. Han konstaterar att centralbankerna försöker, så långt det är möjligt, att skjuta upp det som sker, eftersom skulderna inte kan betalas utan ackumuleras. Men hans uppfattning är att lågkonjunkturen är en naturlig utveckling.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Elgemyr, Carlsquare, Dagens Industri, Di, Analytiker, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Analytiker, Inget, felmed , lågkonjunktur
Cornucopia - 10 apr 19 kl. 13:52

Regeringens prognos: Kraftigt sänkt tillväxt - tre år av lågkonjunktur

Regeringen sänkte idag sin BNP-prognos för Sverige kraftigt och vi har nu tre år av lågkonjunktur framför oss. Sänkningen motsvarar 24 miljarder SEK och med det svenska skattetrycket minskade skatteintäkter på relativt sett 10 miljarder kronor.
"Så här mycket lägre blir tillväxten.

Cornucopia - 08 dec 15 kl. 07:55

Nej, inget konstigt om USA går in i recession inom några år

DI.se översätter Business Insider som citerar investmentbanken JP Morgans analytiker. Beskedet är att USA:s ekonomi inom tre år återigen är i recession och att slutet på återhämtningen närmar sig.

Cornucopia - 30 jan 19 kl. 10:09

Riksbanken: Ingen svensk lågkonjunktur - avser höja räntan 1.25 procentenheter

På ett seminarium hos Fastighetsägarna upprepar Riksbanken att man avser fortsätta höja reporäntan till 1.0%, dvs med 1.25 procentenheter från dagens nivå.

Cornucopia - 19 dec 18 kl. 16:04

Paus för konjunkturbarometerns ras - KI definierar om lågkonjunktur

Konjunkturbarometern pausade sin nedgång i december. Samtidgt lämnar Konjunkturinstitutet en ny tillväxtprognos, där man definierar om det svenska begreppet lågkonjunktur, så även lågkonjunktur kallas högkonjunktur. Enligt gamla definitionen har vi fyra år av lågkonjunktur framför oss, men man har helt enkelt definierat om detta till högkonjunktur.

Cornucopia - 12 mar 19 kl. 11:01

Finansmarknadsminister Bolund: Ingen lågkonjunktur - stabil utveckling

Finansmarknads- och bostadsminister Per Bolund (MP) menade på en pressträff att prat om en lågkonjunktur är fel. Den svenska superkonjkunkturen kommer fortsätta och att säga något annat är att "kraxa". Så nu vet vi det.

YLE - 13 dec 14 kl. 09:30

Konsult: Inget negativt med köpcentrum i Norra hamnen i Ekenäs

Konsult Peter Tanzer från konsultföretaget DeLiza i Söderköping i Sverige ser enbart möjligheter för Raseborg med planerna på ett köpcentrum i Norra hamnen i Ekenäs. På lång sikt blir invånarna fler i Västnyland och därmed växer marknaden, fastslår Tanzer.
Fre 12.

Cornucopia - 28 feb 20 kl. 16:18

Konjunkturbarometeren kvar i lågkonjunktur - före coronapaniken

Konjunkturinstitutets (KI) framåtblickande barometerindikator ("konjunkturbarometern") är kvar i lågkonjunktur, om än stigande. Underlaget för undersökningen samlades in från företag och hushåll före den rådande coronapaniken och marknadskraschen, och det blir således intressant att se nästa månads konjunkturbarometer. Det ser också ut att ha slunkit in ett fel i barometern.

Cornucopia - 25 okt 19 kl. 11:24

Konjunkturbarometern rasar vidare mot djup lågkonjunktur

Konjunkturbarometern (Konjunkturinstitutets (KI:s) barometerindikator) rasade vidare och närmar sig i stabil takt djup lågkonjunktur, som bör inträffa i mars med fortsatt linjär utveckling. Enligt investeringsmodellen konjunkturmodellen, så är det således tidigast dags att åter gå in på aktiemarknaden i maj 2020.Konjunkturbarometern.

Cornucopia - 09 okt 19 kl. 07:20

Högsta intresset för sökordet lågkonjunktur sedan finanskrisen

Intresset för söktermen lågkonjunktur är det största hos Google sedan finanskrisen. I en artikel hos tidningen Starta & Driva Företag, föreslås en form av signalspaning på nätet efter detta för att förutse lågkonjunktur.
Lågkonjunktur - intresse över tid hos Google Trends.

Ekonomistas - 20 nov 19 kl. 17:21

Överskottsmålet inget hinder för finanspolitisk stimulans (men bör kanske sänkas ändå)

Under den senaste tiden har det i media skrivits en hel del om den svenska finanspolitiken och vårt finanspolitiska ramverk (t ex här, här och här). Bakgrunden är till viss del att det duggat tätt med tecken på konjunkturavmattning och att frågan om finanspolitiska stimulanser då aktualiserats. Men det handlar också om mer strukturella trender, där en åldrande befolkning, stora barnkullar och ett stort behov av integrationsinsatser för flyktinginvandrare sätter press på kommunernas och landstingens ekonomi.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.