SmålandsPosten > Nyheter

Monday, 26 August, 09:55

SmålandsPosten - 14 aug 19 kl. 08:00

En av världens främsta tänkare kring artificiell intelligens i P1Filosofen Nick Boström föddes i Helsingborg och bor numera i Oxford. Det är första gången som han är sommarvärd. .
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
P1, Nick Boström, Helsingborg, Oxford

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En av världens främsta, tänkarekring , artificiell, intelligensi P1
Dagensanalys.se - 22 jan 18 kl. 12:54

Svenska chefer har dålig kunskap om artificiell intelligens

Nästan nio av tio ser det som en utmaning att hänga med i den tekniska utvecklingen och drygt två tredjedelar av chefer på svenska storföretag uppger att deras kunskap om artificiell intelligens (AI) är svag eller obefintlig. Det visar en ny undersökning på uppdrag av Pegasystems. Artificiell intelligens (AI) är ett fenomen som väntas ta allt större plats i våra liv de kommande åren.

SvD - 30 nov 16 kl. 19:28

Googlechef: Artificiell intelligens vårt främsta fokus

”Artificiell intelligens först” är det nya mottot hos Google som avslöjade sina bästa digitala trendspaningar och tips under SvD:s Financial Forum på Grand Hôtel i Stockholm. Att den svenska marknaden står inför stora förändringar inom den närmsta framtiden är ett faktum. .

VA - 17 apr 19 kl. 14:16

Googles innovationschef: Snart kan du koppla upp din hjärna mot molnet och nå oändlig intelligens

Smarta mobiler i alla ära, men snart blir vi människor ännu smartare. Genom att koppla upp våra hjärnor direkt mot molnet kan vår intelligens fortsätta att accelerera i all oändlighet, spår en av världens främsta tänkare, Googles innovationschef och superfuturisten Ray Kurzweil. .

BT - 19 mar 18 kl. 11:28

Samlar landets främsta inom innovation: ”Upp till bevis”

Om mindre än en månad ska de vara redo att ta emot drygt 400 besökare, två ministrar och Sveriges främsta tänkare inom innovation. På agendan står cirkulär ekonomi. ”Tajmingen är helt rätt”, säger Erik Bresky..

Cornucopia - 14 maj 18 kl. 19:42

Årets Mensapris till Anders Hansen - motion och träning höjer din intelligens

Föreningen Mensa Sverige delade i helgen ut Mensapriset 2018 till forskaren, psykiatrikern och författaren Anders Hansen för bland annat hans bästsäljande bok Hjärnstark, som på ett populärvetenskapligt sätt visar forskningen kring att motion och träning höjer en persons intelligens.
Mensas talesperson Jenny Åkerman och prisvinnaren Anders Hansen.Mensa Sverige delade alltså ut årets Mensapris till forskaren, psykiatrikern och författaren Anders Hansen för hans bok Hjärnstark: Hur motion och träning stärker din hjärna (Adlibris 187:- SEK).

Dagensanalys.se - 14 jun 16 kl. 13:52

Sveriges främsta digitala personer köper vänner och Likes på Facebook

Vi lever i en artificiell värld där några av Sveriges främsta personer, som jobbar med digital medier, köper Likes på sin personliga Facebook-sida för att sprida hur ”duktiga” de är på digital marknadsföring. Jag kan tycka att det är lite osmakligt att man skall behöva köpa sina vänner på nätet. Det var ju det som man brukade skämta om i sin ungdom, att man köper sina kompisar.

YLE - 03 feb 15 kl. 16:27

Göran Ekström - grön oliktänkare

- Det kommer att gå åt skogen, det vet vi, säger Göran Ekström i Vasa. Men vi kan ännu inverka på hur pass illa det kommer att gå, tillägger han. Göran är miljömänniska och djupekolog, och sedan 1970-talet har han deltagit i samhällsdebatten bland annat genom att skriva artiklar i Vasabladet.

Västerbottens Folkblad - 09 sep 16 kl. 18:00

Här är veckans tokvänster och blådåre: tjuvar och fritänkare

Folkbladets Jonas Bergström korar veckans sämsta politik på vänster- och högersidan..

Expressen - 27 jun 19 kl. 10:15

Så kan AI bekämpa klimatförändringar

Artificiell intelligens kan hjälpa till att bekämpa klimatförändringen. Det menar några av AI-världens främsta tänkare som nu tagit fram en handfull punkter där tekniken kan användas. – AI kan vara ovärderligt, skriver en av författarna i forskningsrapporten enligt The Verge..

SmålandsPosten - 21 okt 13 kl. 11:43

Maskinens mörker motarbetas av ljus framtid

Vernor Vinge, matematiker och författare lanserade begreppet 1993 Den tekniska singulariteten, alltså när intelligenta maskiner fått förmågan att förbättra sig själva skulle de snabbt ta över från människan. Kanske handlar det inte om science fiction längre. "I'm sorry Dave, I'm afraid I can't do that".

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 10 minuter sedan

Hårdare kontroller av transporter ska utredas

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Ökade intäkter för ATG

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Man flög drönare vid Arlanda – greps

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Kartlade geparder – kan dömas till döden

Fyra iranska naturvårdare kan dömas till döden för att ha "spridit korruption i världen" efter att ha försökt kartlägga landets gepardbestånd, rapporterar ..

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Man skjuten i benet av polis

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Nedåt på börsen när handelsspänningen ökar

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Trump: Kina vill ta upp förhandlingarna

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Pewdiepie passerar historisk gräns

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Flyktingarna vill återvända – men kan inte

Åttabarnsmamman Nihaya Issa är redo att flytta hem till Mosul i Irak efter flykten från IS. Men hon och hennes familj måste bo kvar i tält i flyktinglägret, utan arbete och beroende av matdonationer..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Politiker tog time out – kasserade in 400 000

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.