SR > Vetenskap

Monday, 19 August, 18:09

SR - 14 aug 19 kl. 07:56

Digital detox under semestern gav först abstinens, sedan glädjeSå kallad digital detox har blivit trendigt, och nu har australiska forskare studerat hur vi påverkas av att resa och ha semester helt utan tillgång till internet och sociala medier..
Läs mer på SR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Digital, detoxunder , semestern, gav, först, abstinenssedan , glädje
Entreprenör24 - 16 nov 13 kl. 19:12

Humorvideo: Digital detox

Vooza skapar humorvideos om startupvärlden. Varje vecka släpps en ny film som många av oss känner igen andra – och möjligtvis oss själva i. Denna video handlar om att stänga av allt elektroniskt och effekten en digital detox kan ha på även den bästa av oss..

GöteborgsPosten - 06 jan 15 kl. 10:00

Digital detox för stressade

Att åka på "digital detox" – natursköna läger där mobiltelefoner, datorer och kameror låses in till förmån för att bland annat spela sten-sax-påse – är det senaste i Kaliforniens Silicon Valley..

IDG - 02 jun 15 kl. 15:09

Digital detox kommer inte att bota din stress


Så kallad digital detox är fel väg att gå om du känner stress på grund av tekniken som omger dig. "Du kommer inte att lösa grundproblemet genom att åka iväg ett par dagar utan din Iphone", skriver Internetworlds chefredaktör Katarina Strömberg..

E24 - 16 jun 16 kl. 08:33

Digital detox gjorde personalen mer effektiv

Den som glömmer att sätta mobilen och datorn på ljudlös på möte får ”böter” och innan ett möte kan börja ska alla telefoner läggas i en låda. Så jobbar it-konsultbolaget Crossnet som bestämde sig för att införa digital detox bland sina anställda..

P3 - 04 aug 16 kl. 15:05

Många väljer att göra en digital detox

En tredjedel av internetanvändarna i Storbritannien har tagit en så kallad digital detox under det senaste året, rapporterar The Guardian. Vi har pratat med Elin Häggberg som själv har testat att avgifta sig från sociala medier..

Dagensanalys.se - 08 aug 16 kl. 11:44

Miljontals britter försöker sig på en digital ”detox”

Brittiska internetanvändare släcker periodvis ner dator- och mobilskärmar i allt större utsträckning, enligt en studie från Ofcom. Resultaten pekar på att motsvarande 15 miljoner britter nu försöker hitta en hälsosammare balans mellan ”skärmtid” och livet bortom internet. Studien från analysföretaget Ofcom, kallad Communications Market Report 2016, fastslår att 34 procent (motsvarande 15 miljoner) vuxna britter har medvetet försökt att spendera en tid ”offline”.

DN - 26 feb 17 kl. 20:44

”3310 bra för digital detox”

Med de nya Nokiamodellerna vill HMD Global skaka om den svenska mobilmarknaden. Och retromodellen 3310 passar den som vill ta en digital detox, anser Nordenchefen Ossi Korpela..

YLE - 25 jun 17 kl. 08:00

Jag lämnade Facebook, gav upp min smarttelefon, bytte till en gammal - tre berättelser om hur man får bukt på digifrosseriet

Smarttelefonen med sina applikationer får oss att plocka fram mobilen tiotals gånger om dagen. Utbudet på de digitala plattformerna är oändligt - och vi frossar i det. Känns det som om du kunde begränsa den tid du tillbringar med telefonen?

IDG - 20 okt 12 kl. 13:00

Dags för digital detox

Den digitala stressen gör oss dumma på jobbet och  frånvarande hemma. Mår vi bra av det?.

IDG - 20 jun 13 kl. 15:31

Kan en digital detox göra dig lyckligare?


Är det du som styr tekniken eller den som styr dig? Nu kopplar vi ner för att bli lyckligare och få mer gjort..

Fler nyheter från SR

SR - 12 timmar sedan

Plågsamma trädförsök

Att utsätta träd för översvämningar är ett exempel på forskningen inom ett pågående projekt på Sveriges lantbruksuniversitet SLU i Alnarp. Det handlar om att se hur olika träd klarar mer extremt väder, som störtskurar och svår torka, klimatförändringar som kan bli vanligare i framtiden..

SR - 12 timmar sedan

Risk för skadade foster när syfilis ökar

Antalet fall med könssjukdomen syfilis ökar i Europa, Nordamerika och rika länder i Asien och Oceanien, visar flera studier. Det här hotar WHO:s mål att rädda 200 000 foster som varje år dör av syfilissmitta under graviditeten..

SR - 12 timmar sedan

Orm och myror i symbios

SR - 16 aug 19 kl. 06:52

Nu kommer robot-shortsen

Forskare vid Harvard har tagit fram bärbara shorts som faktiskt är en slags robot och som assisterar vid både gång och löpning..

SR - 16 aug 19 kl. 06:23

Ny upptäckt om hur smärta uppstår

Nästan var femte person lider i dag av kronisk smärta. Ett plågsamt tillstånd som ofta påverkar vardagen och kan kräva medicinering..

SR - 16 aug 19 kl. 06:00

Oduschat festivalliv - något att ta efter hemma?

Vår livsstil när vi campar på musikfestivaler borde kunna lära oss mer om hur vi borde leva när vi är tillbaka i vardagen, i alla fall när det gäller våra duschvanor..

SR - 15 aug 19 kl. 06:00

54 miljoner år gamla harkrankar löser ögongåta

Ögon från 54 miljoner år gamla harkrankar har gett forskarna ny kunskap om ögons evolution och löser också en gåta om ett annat gammalt forntida djur..

SR - 15 aug 19 kl. 06:00

Ostronodling ska öka

Nu vill forskare satsa mer på odling av ostron i Sverige, särskilt det inhemska, platta ostronet. Det anses exklusivare än stillahavsostronet, som är det vanligaste att odla i världen..

SR - 15 aug 19 kl. 08:53

Surfade neandertalare efter skaldjur?

SR - 15 aug 19 kl. 10:21

"Sovjettiden tillbaka för forskare"

Forskare i Ryssland kritiserar ett nytt dekret som de kallar absurt och som begränsar deras möten med utländska kolleger..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.