SR > Vetenskap

Wednesday, 21 August, 17:32

SR - 14 aug 19 kl. 08:05

Förenklad teknik för att separera spermier väcker etiska frågorJapanska forskare har i försök med möss tagit fram en enkel metod som med hjälp av en kemikalie separerar spermier genom att påverka deras simhastighet..
Läs mer på SR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förenklad, teknikför att , separera, spermier, väcker, etiska, frågor
Kristianstadsbladet - 01 jul 14 kl. 18:39

Ny teknik hopp för infertila pojkar

Pojkar som behandlats för cancer och förlorat sin fertilitet kan få biologiska barn. För första gången har fryst testikelvävnad från musbarn resulterat i en levande avkomma.
Allt fler barn överlever cancer.

BT - 01 jul 14 kl. 18:39

Ny teknik hopp för infertila pojkar

Pojkar som behandlats för cancer och förlorat sin fertilitet kan få biologiska barn. För första gången har fryst testikelvävnad från musbarn resulterat i en levande avkomma. Allt fler barn överlever cancer.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Så här illa drabbas dina spermier om du lider av övervikt

En ny norsk studie som publicerades i PloS One har undersökt fertiliteten hos män. Det visade sig att vikten har ett samband med kvaliteten på spermierna, skriver Dagens Medisin. Personerna med högre vikt hade i större utsträckning dålig kvalitet på sina spermier.

Kristianstadsbladet - 05 dec 12 kl. 08:11

Fransmän får allt färre spermier


Antalet spermier hos franska män har minskat med en tredjedel mellan 1989 och 2005. Även antalet normalskapta spermier har minskat drastiskt.Det visar en studie av 26 600 franska män som publiceras i Human Reproduction.

YLE - 10 mar 16 kl. 14:28

Centrifugering av blod och spermier

Du kanske centrifugerar hemma varje dag - med tvättmaskinen. Men samma rutin har man faktiskt i medicinska sammanhang där centrifugering är vardag t.ex.

Skånskan - 22 nov 18 kl. 16:23

Pappas rökning ger färre spermier

Lund Män vars pappa rökte vid tiden för graviditeten har hälften så många spermier som de med ickerökande fäder.Det här är nya rön som presenteras i en studie från Lunds universitet.
– Jag blev mycket förvånad att oavsett halten av mammans nikotinexponering hade de män vars pappa rökt så mycket färre spermier, säger Jonatan Axelsson, forskare och specialistläkare i yrkes- och miljömedicin, i ett pressmeddelande.

IDG - 15 jan 16 kl. 06:15

Teknik löser integrationsproblem – så jobbar Refugee Tech


Med hackathons, workshops och en plattform för samarbete vill Refugee Tech hitta och lösa problem som nyanlända till Sverige stöter på. En förenklad jobbsökningsprocess, gemenskap genom underhållning och meetups är några idéer som kommit fram hittills..

Sydsvenskan - 05 dec 12 kl. 08:21

Fransmän får färre spermier

Antalet spermier hos franska män har minskat med en tredjedel mellan 1989 och 2005. Även antalet normalskapta spermier har minskat drastiskt.
.

Kristianstadsbladet - 15 jan 14 kl. 15:43

Strid om döende mans spermier


En döende mans spermier har hamnat i hetluften i Storbritannien. Mannens flickvän vill göra bruk av spermierna och föda hans barn.Till saken hör att mannen, som antas vara rik, inte är gift med kvinnan utan "bara" sambo, skriver The Telegraph.

BT - 15 jan 14 kl. 15:45

Strid om döende mans spermier

En döende mans spermier har hamnat i hetluften i Storbritannien. Mannens flickvän vill göra bruk av spermierna och föda hans barn. Till saken hör att mannen, som antas vara rik, inte är gift med kvinnan utan "bara" sambo, skriver The Telegraph.

Fler nyheter från SR

SR - 10 timmar sedan

Bajstransplantation gör koalan redo för ny meny

Koalan äter vanligtvis en väldigt ensidig kost - Det som gäller är en viss typ av eukalyptus. Men det innebär även att det här hotade pungdjuret kan ha svårare att hitta mat, och riskerar att svälta ihjäl om dess livsmiljö förändras..

SR - 10 timmar sedan

Svårare och mycket dyrare än beräknat att sanera efter kärnkraftskatastrofen

Notan för saneringen efter kärnkraftskatastrofen i Fukushima riskerar att bli dubbelt så hög som tidigare beräknats..

SR - 10 timmar sedan

Drönare avslöjar hur det står till i havets barnkammare

Drönare blir ett allt viktigare redskap för att studera havet. I ett projekt har nu ett forskarteam kartlagt utbredningen av de ekologiskt så viktiga ålgräsängarna längs den bohuslänska kusten med hjälp av flygande drönare..

SR - Igår: 10:09

Globala miljöförändringar ger andra arter i naturliga gräsmarker

Forskare har undersökt hur miljöförändringar påverkar artsammansättningen i naturliga gräsmarker..

SR - Igår: 09:48

Lokala alger som resurs för vattenrening i Bangladesh

En tidigare outnyttjad grön makroalg som växer lokalt i Bangladesh har nu använts av forskare för att rena dricksvatten..

SR - Igår: 08:53

Aggresiva spindlar klarar sig bättre när det stormar

Aggressiva spindlar klarar sig bättre igenom cykloner och tropiska stormar, och får flera ungar efteråt, än mer sociala spindlar av samma art – ett exempel på hur extrema väderhändelser påverkar evolutionen i en viss riktning..

SR - Igår: 07:24

Parker gör twittrare på gott humör

Parker höjer humöret lika mycket som julen..

SR - Igår: 06:00

Tuberkulos hotar vilda elefanter

Vilda elefanter hotas inte bara av tjuvjakt. De senaste åren har spridningen av tuberkulos också uppmärksammats som ett problem. Smittan har enligt forskare hittats hos elefanter i flera länder..

SR - Igår: 19:00

Barn med tarmsjukdom löper högre risk att få psykiska problem

Barn med inflammatorisk tarmsjukdom löper högre risk än sina syskon att drabbas av psykisk sjukdom, som beteende- eller ätstörningar. Det visar en stor svensk studie..

SR - I förrgår: 06:04

Plågsamma trädförsök

Att utsätta träd för översvämningar är ett exempel på forskningen inom ett pågående projekt på Sveriges lantbruksuniversitet SLU i Alnarp. Det handlar om att se hur olika träd klarar mer extremt väder, som störtskurar och svår torka, klimatförändringar som kan bli vanligare i framtiden..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.