Nyan > Svenskfinland

Saturday, 24 August, 00:37

Nyan - 14 aug 19 kl. 08:00

Tre års jakt på mink och mårdhundKalle Andersson har fått i uppdrag av landskapsregeringen att utföra skyddsjakt på mårdhund och mink i naturreservaten Tingön, Fjärdskär och Harrgrund. Uppdraget gäller perioden 1 september-15 april tre år framåt. (pd)
TEXT: Patrik Dahlblom patrik.dahlblom@nyan.ax

Tillbaka till startsidan
Tipsa Nyan.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Andersson, Tingön, Harrgrund, TEXT, Dahlblom, Nyan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tre, års, jakt, minkoch , mårdhund
Eurosport - 04 maj 13 kl. 20:01

Ishockey - VM - Just nu: Följ Tre Kronors jakt på revansch LIVE

Tre Kronor är på jakt efter revansch efter fiaskoförlusten mot Schweiz. Följ matchen mot Tjeckien via eurosport.se:s livetjänst..

DN - 28 maj 19 kl. 12:49

Tre Kronors jakt på revansch startar i Lausanne

Nu är det klart vilka motståndare Tre Kronor får möta i gruppspelet i nästa års VM. Sverige har hamnat i den något enklare gruppen som spelar i Lausanne. Tuffaste gruppmotståndaren blir årets VM-silvermedaljör Kanada..

Nyhetsverket - 13 feb 11 kl. 12:22

Skadad varg jagades i tre dagar

En varg som hade lindriga skador efter att ha blivit påkörd jagades och sköts flera gånger innan jägare lyckades döda den efter tre dagars jakt. Enligt Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) överväger åklagare att inleda förundersökning om jaktbrott, skriver Dagens Nyheter. Jan Bergstam på Svenska rovdjursföreningen anser att jakten som skedde i norra Värmland i december var rena avrättningen av en livsduglig varg.

Expressen - 04 maj 13 kl. 12:06

20.00: Följ Tre Kronors jakt på revansch i VM

Läser du detta på vår mobilsajt? Klicka på play-knappen nedan för att följa direktrapporteringen i text. Läser du detta i vår iPhone-app?

UNT - 20 maj 18 kl. 19:00

20.15: Tre Kronors jakt på guld

Sverige jagar sitt andra raka VM-guld när laget ställs mot Schweiz i finalen i Köpenhamn..

SR - 21 maj 19 kl. 19:00

Just nu: Sportextra inför Tre Kronors jakt på gruppsegern

Svenske poängkungen William Nylander ställs mot ryske diton Nikita Kucherov..

UNT - 07 feb 11 kl. 09:49

Jakt på mink stor hjälp för fåglarna

Jakt på mink har visat sig vara ett effektivt sätt att förbättra överlevnaden bland kustfåglar i Uppsala läns skärgårdar. När man höll efter minken ökade antalet kustfåglar markant. I Björns skärgård handlade det om så mycket som en fyrdubbling av antalet par..

Nyan - 10 apr 16 kl. 17:24

Jakt med hund på häckningsskär

Flera åländska jägare har fått tillstånd att jaga med hund på häckningsskär med hundförbud under tiden strax före fåglarnas häckningstid. Jakten är riktad främst mot mårdhund och mink. Varför ger man tillstånd för jakt med hund på häckningsskär med hundförbud?

YLE - 24 jul 14 kl. 04:10

Jakt kan bli förbjuden på nya naturskyddsområden - skärgårdsbor känner sig lurade

Under de närmaste åren kommer staten att freda ny mark i den österbottniska skärgården. Här kan det bli förbjudet att jaga och på vissa håll även att fiska. Enligt tidigare beslut skulle så inte vara fallet på en stor del av områdena.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 5 timmar sedan

Hållbarhet i fokus på ny gratisfestival

Kökart blir Hållbart när Nordens institut på Åland i samarbete med Bärkraft.ax och Regeneration 2030 bjuder på gratisfestival. .

Nyan - 6 timmar sedan

Tillfälligt stopp för tandställning

Just nu saknar ÅHS en tandläkare som kan sätta tandställning på patienter. – Vi håller på att rekrytera en specialist och tänka ut andra möjligheter också, säger Riikka Lindholm, ledande tandläkare hos ÅHS. Hon tillägger att tandställning inte är en akut behandling utan kan utföras senare, och att ÅHS ordnat vård för de av sina patienter som redan har tandställning.

Nyan - 7 timmar sedan

Arbeten på Vårdövägen

Landskapet genomför diverse arbeten på Vårdövägen mellan Töftö färjfäste och Vårdöbron från och med måndagen den 26 augusti till och med fredagen den 6 september. – Trafikanter som ska till färjavgångar ombedes ta vägarbetet i beaktande då det tidvis kan vara begränsad framkomlighet samt hastighetssänkning på sträckan, sägs i ett pressmeddelande. (ms)   Tillbaka till startsidan Tipsa Nyan.

Nyan - 8 timmar sedan

107 sidor finska blev en på svenska

Justitieministeriets betänkande om uppgiftsfördelningen mellan riksdagens justitieombudsman och justitiekanslern i statsrådet är 107 sidor långt – på finska. .

Nyan - 11 timmar sedan

Byggfirman Hans Mattsson får inte bygga polishuset

På grund av skatteskulder petas byggföretaget Hans Mattsson Ab som huvudentreprenör för bygget av polishuset i Mariehamn. Istället går uppdraget till Ålands bygg Ab. Det skriver Fastighetsverket i ett pressmeddelande.

Nyan - 11 timmar sedan

Eckerökoncernen har storsatsat

40 miljoner euro: så mycket ökade Eckerökoncernens investeringar under första halvåret jämfört med samma period 2018. .

Nyan - 12 timmar sedan

Medvind för Andelsbankens kundrörelse

Andelsbankens halvårsrapport som publicerades idag bjuder på stigande räntenetto och nettoprovisionsintäkter. Rörelsevinsten för första halvåret landade på 2 560 000 euro. Räntenettot ökade med 6,1 procent.

Nyan - 13 timmar sedan

Djävulsdans när Bomarsundscenter invigs

En nyskriven opera, ”Djävulsdansen i Skarpans”, planeras få sin urpremiär lagom till invigningen av Bomarsunds nya besökscenter sensommaren eller hösten 2022. .

Nyan - 14 timmar sedan

Bil filmar för digital vägkarta

En polskregistrerad bil som kört längs åländska vägar är utskickad av ett företag som säljer digitala vägkartor och navigationsredskap. .

Nyan - 15 timmar sedan

Finansministrar pratade miljoner

Finlands nya finansminister Mika Lintilä (C) vet mer om Åland i dag än i går. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.