DI > Ekonomi

Sunday, 25 August, 02:14

DI - 14 aug 19 kl. 07:40

Analytikern: Låt lågkonjunkturen komma – “positiv effekt”Samtidigt som bistrare tider i konjunkturen väntas finns det en ännu större fara som lurar – att för mycket krut läggs på att bromsa avmattningen, menar Anders Elgemyr på M&A-rådgivaren Carlsquare.  ”Det är inget fel med lågkonjunktur”, säger han. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Anders Elgemyr, Carlsquare

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Analytikern, Låt, lågkonjunkturen, komma, positiv, effekt
NSD - 05 feb 13 kl. 10:37

"Friskt kapital borde komma"

Hårda förhandlingar pågår trots att förtroende för ledningen är kört i botten. Men än finns det hopp för Northland. Det menar analytikern Anders Hägerstrand.

IDG - 18 feb 17 kl. 11:51

Ny teknik för trådlös laddning från Apple och Broadcom kan komma till Iphone 2018


Enligt analytikern Harlan Sur på JP Morgan håller Apple på att utveckla ett nytt system för trådlös laddning tillsammans med Broadcom..

DI - 05 dec 17 kl. 20:22

Analytikern: Slå ihop Tesla med rymdbolaget Space X

Elbilstillverkaren Tesla kan komma att gå samman med rymdbolaget Space X. Det skriver Morgan Stanleys analytiker Adam Jonas om bolagen, som båda har entreprenören Elon Musk som högsta chef..

Dagens PS - 12 jul 18 kl. 11:28

Analytikern oroad – det gör aktiehandlare nervösa

CMC Markets brittiska marknadsanalytiker David Madden bedömer att vi rör oss allt närmare ett handelskrig, vilket har gjort aktiehandlare nervösa. Det framgår av en rapport. “För närvarande har vi ännu inte sett några tecken på framsteg, vilket kan leda till ytterligare nedgångar på aktiemarknaderna”, skriver David Madden i rapporten.

BT - 10 nov 18 kl. 22:04

Analytikern om kompensation för utsläppen: ”Bättre än inget alls”

Att kompensera för sina växthusgasutsläpp är en metod som bör komma i andra hand – att minska dem är första prioritet. Det säger Naturvårdsverkets klimatanalytiker Johannes Morfeldt..

VA - 30 maj 17 kl. 09:14

”Det kommer en krasch – och den blir massiv”

Analytikern ser en massiv krasch komma. .

DN - 06 sep 17 kl. 18:01

Analytikern: Regelverket kan komma att ändras efter Nordeaflytten

Nordeas beslut att flytta huvudkontoret från Stockholm till Finland låg i linje med förväntningarna, enligt Andreas Håkansson, analytiker på Exane BNP Paribas..

Dagens PS - 13 aug 19 kl. 07:07

Klas Eklund varnar för penningpolitiken

Den seniora analytikern förstår inte varför Riksbanken inte höjt räntan under högkonjunkturen. ” Vi lever nu i en värld med nollräntor eller till och med negativa räntor, där man alltså får betalt för att låna. Det betyder att penningpolitiken, alltså Riksbankens politik, inte kommer att fungera särskilt väl.

PrivataAffärer - 14 dec 18 kl. 10:27

Deutsche Bank sågar Autoliv och Veoneer

Beskeden för svenskt vidkommande är dystra, med säljrekommendationer för Autoliv och Veoneer, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat tidigare på fredagen. För Autolivs del ser den närmaste framtiden visserligen ljus ut, sedan bolaget i spåren av konkurrenten Takatas konkurs tagit hälften av alla nya order på passiva säkerhetsprodukter som krockkuddar och säkerhetsbälten. Hittills har det höga orderflödet mest lett till ökade kostnader i form av investeringar, men kommande två år väntar en skördeperiod, menar Deutsche Bank.

VA - 27 jul 11 kl. 14:20

Därför stiger Meda-aktien

27 juli Att Meda-aktien stiger kring 6-7 procent på onsdagen tyder på att aktiemarknaden med 40 procents sannolikhet tror att Wall Street Journals artikel om att ett relativt nära förestående Meda-bud från Valeant är sann. Det förklarar en läkemedelsanalytiker för Nyhetsbyrån Direkt. "Om man utgår ifrån ett bud på 4 miljarder dollar på Meda så innebär det en budpremie om 16-17 procent jämfört tisdagens stängningskurs.

Fler nyheter från DI

DI - 4 timmar sedan

Så sparar du säkert i minusräntans värld

Trots rekordlåga boräntor är minusräntans värld inte okomplicerad för sparsamma hushåll. Antalet sparformer med god avkastning till begränsad risk är få..

DI - 5 timmar sedan

Nya räntesignaler belönar fondsparare som tar risk

Fondsparare som valt lite högre risk i räntefonder har belönats väl i år. De 15 bästa företagsobligationsfonderna har avkastat mellan 3 och 8 procent i år..

DI - 6 timmar sedan

Superentreprenören bygger bilar som ingen annan

Är Batman på semester? I den vackra havsbukten, i Utvälinge söder om Ängelholm, är frågan plötsligt relevant..

DI - 7 timmar sedan

Macrons budskap på toppmötet: Alla förlorar på handelsoron

Den ökade protektionismen utmålas som ett allvarligt hot mot världsekonomin vid G7-mötet i Frankrike..

DI - 8 timmar sedan

Experterna: Tullsmockor bäddar för börsfall – så ska du agera

Nya kursfall hotar direkt när börsen öppnar igen på måndag efter upptrappningen av handelskriget mellan Kina och USA..

DI - 8 timmar sedan

Skådespelarpolarna möts i filmen som skrämt privata investerare

Sedan tonåren har Matias Varela och Gustaf Skarsgård varit bröder och vapen­dragare. Relationen bygger på total uppriktighet..

DI - 9 timmar sedan

Gradvall: ”Att vara älskad av alla är inte vägen till framgång”

Det handlar inte om hur saker och ting är. Det handlar om hur de uppfattas. Sell the myth, not the facts..

DI - 9 timmar sedan

Nordkorea har avfyrat robotar

För sjunde gången på kort tid har Nordkorea avfyrat vad som bedöms vara kortdistansrobotar. De två projektilerna slog ned i Japanska sjön, utanför den japanska ekonomiska zonen,.

DI - 10 timmar sedan

Tusk varnar Trump: Handelskrig leder till recession

EU-rådets avgående ordförande Donald Tusk varnade USA:s president Donald Trump för konsekvenserna av eskalerande handelkrig inför lördagskvällens G7-möte..

DI - 11 timmar sedan

Telia pressar leverantörer att leva upp till kraven

Hållbara investeringar är redan en het trend. Nu vill Telia använda sina upphandlingar för att öka tempot i klimatarbetet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.