Sydsvenskan > Inrikes

Thursday, 22 August, 20:39

Sydsvenskan - 14 aug 19 kl. 07:28

Övar rymdresa till Mars på lavafält i IslandSvarta stränder, karga landskap och lavafält på glaciärer. Nasa har hittat det perfekta stället för att förbereda sig för nästa Marsresa år 2020 – på Island, som enligt experter liknar Mars på många sätt. Under tre veckor är ett arbetslag på 15 personer.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Mars, Island, Marsresa

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Övar, rymdresatill , Mars, lavafälti , Island
Helsingborgs Dagblad - 14 aug 19 kl. 07:28

Övar rymdresa till Mars på lavafält i Island

Svarta stränder, karga landskap och lavafält på glaciärer. Nasa har hittat det perfekta stället för att förbereda sig för nästa Marsresa år 2020 – på Island, som enligt experter liknar Mars på många sätt. Under tre veckor är ett arbetslag på 15 personer.

UNT - 14 aug 19 kl. 07:28

Övar rymdresa till Mars på lavafält i Island

Svarta stränder, karga landskap och lavafält på glaciärer..

Sydöstran - 14 aug 19 kl. 07:28

Övar rymdresa till Mars på lavafält i Island

Barometern - 14 aug 19 kl. 07:28

Övar rymdresa till Mars på lavafält i Island

Blekinge Läns tidning - 14 aug 19 kl. 07:28

Övar rymdresa till Mars på lavafält i Island

Kristianstadsbladet - 14 aug 19 kl. 07:28

Övar rymdresa till Mars på lavafält i Island

SmålandsPosten - 14 aug 19 kl. 07:28

Övar rymdresa till Mars på lavafält i Island

Sydsvenskan - 17 apr 15 kl. 20:26

Mars varmast sedan mätningar började

Årets månad mars var den varmaste i världen sedan mätningarna började 1880, enligt amerikanska myndigheten NOAA, som övervakar tillståndet i haven och atmosfären. Dessutom var januari—mars de varmaste första tre månaderna som uppmätts något år.I mars låg världens medeltemperatur 0,85 grader celsius över snittet under 1900-talet och 0,05 grader högre än mars 2010, den tidigare varmaste.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 5 minuter sedan

Kan vara riskabelt att köpa ofärdig lägenhet

Ett skal av rå betong utan innerväggar. Aktörerna bakom ett nytt bostadsrättskoncept i Uppsala tror att valfrihet och lägre priser ska tilltala köpare som vill sätta sin egen prägel på bostaden. Men konsumentvägledare varnar för fallgropar.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Hashtaggen fyller tolv år

Hashtaggen, så som den används i sociala medier, börjar närma sig tonåren. Den 23 augusti har tolv år passerat sedan symbolen introducerades som verktyg på Twitter av it-entreprenören Chris Messina, som kommit att kallas hashtaggens skapare. Symbolen, #.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Tung start för Norén – långt efter i Göteborg

Alex Norén fick en tung start på Europatourtävlingen i Mölndal..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Flera döda i åskväder i Tatrabergen

Minst fyra personer har omkommit i ett oväder med kraftig åska i Tatrabergen på gränsen mellan Polen och Slovakien. Ett blixtnedslag träffade en grupp med ett tiotal turister som befann sig uppe på berget Giewont på den polska sidan. På det nästan 1 900.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

150 datorer stulna från skola

150 datorer har stulits från en skola i Mariefred. Det hela ska ha skett natten till i tisdags, rapporterar lokala medier. Polisen uppmanar nu allmänheten att inte köpa datorer i andra hand utan att kolla kvittot.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Utredning om olycka i hoppborg läggs ner

Polisutredningen om olyckan på Kiviks marknad då en hoppborg rasade ihop har lagts ner. Polisen har inte lyckats ringa in någon gärningsman, rapporterar P4 Kristianstad. Enligt vd:n för Axels tivoli, som ansvarar för hoppborgen, hade någon dragit ut kab.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Man knivskuren i Göteborg

En man har förts till sjukhus efter att ha blivit knivskuren i stadsdelen Angered i Göteborg. Enligt polisen blöder mannen kraftigt men är vid medvetande. En kvinna är gripen misstänkt för grov misshandel.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Sydkorea bryter försvarspakt med Japan

Sydkorea har beslutat att avbryta ett försvarssamarbete med Japan där länderna delade underrättelser med varandra – bland annat om Nordkoreas robotövningar. En sjudande konflikt länderna emellan intensifieras. Det sydkoreanska presidentkansliet motivera.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Anmälan om tjänstefel nedlagd efter mopedbomb

Polisens avdelning för särskilda utredningar har avskrivit en anmälan om tjänstefel gällande hanteringen av den bomb som exploderade på en moped i Linköping. – Det har inte inletts någon förundersökning mot polisanställda med anledning av det. Den är av.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Kallaktältare flyttar på sig

Deltagarna i det stora tältlägret Rainbow Gathering lämnar skogsområdet i Kallak, Jokkmokks kommun, där de bott under de senaste veckorna. Markägaren Jokkmokks allmänning ansåg att tältarna gick utanför allemansrättens ramar och ville få dem avhysta. En.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.