Cornucopia > Ekonomi

Monday, 19 August, 00:11

Cornucopia - 14 aug 19 kl. 07:20

Stefan Löfven vill ha en försvarsberedning och att övre medelklassen ska sluta knarkaI en intervju hos Dagens Nyheter beklagar sig Stefan Löfven inte bara över den knarkande övre medelklassen, som är orsaken till gängvåldet i Sverige. Han vill också ha en försvarsberedning, tydligen helt omedveten om att vi just haft en.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Löfven, Dagens Nyheter, Stefan Löfven, Sverige, Gängvåldet, Djursholm, Danderyd, Socialdemokraterna, Aftonbladet, Löfvens, Miljöpartiet, Vänsterpartiet, Miljöpartiets, Vänsterpartiets, DN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stefan, Löfvenvill ha en , försvarsberedningoch att , övre, medelklassen ska sluta knarka
Cornucopia - 08 jan 17 kl. 15:40

Stefan Löfven: Ny försvarsberedning #fofrk

Som förutspått lanserar statsminister Stefan Löfven (s) en ny försvarsberedning. Detta betyder i praktiken att svensk försvarspolitik fryses och att de nödvändiga ökade anslagen skjuts på framtiden.
Stefan Löfvens färdigskrivna tal är mycket bra och Löfven är tydlig, men det väsentliga är inte vad som sägs om en ny svensk säkerhetsstrategi eller tydlighet kring de hot som Sverige utsätts för, inklusive från Ryssland.

Cornucopia - 08 jan 17 kl. 15:31

Stefan Löfven tackar Sveriges tjänstgörande och veteraner #fofrk

Statsminister Stefan Löfven inledde sitt anförande på Folk & Försvars rikskonferens (FoFrk), genom att vara riktigt statsmannamässig och framför ett förbehållslöst tack till de svenskar som tjänstgör och tjänstgjort, dvs Sveriges veteraner, i det svenska försvaret, inom och utom Sverige.Föredömligt och tydligt, och gick inte att misstolka.
Tacket rev ner applåder från de samlade åhörarna.

BT - 05 maj 13 kl. 23:07

Löfven och Reinfeldt i het debatt

Jobben och vinster i välfärden fick det att hetta till när de åtta partiledarna drabbade samman. S-ledaren Stefan Löfven fick det hett om öronen när han krävdes på svar om vem han vill regera med.Efter debatten öppnade Reinfeldt för mer försvarspengar.

Sydsvenskan - 05 nov 15 kl. 17:49

Löfven skickar desperata flyktingsignaler

Statsminister Stefan Löfven pressas nu hårt från alla håll att visa handlingskraft i flyktingkrisen.Migrationsverket kan inte längre ordna tak över huvudet på alla nyanlända.Kommunerna kräver miljarder i extra anslag.

Helsingborgs Dagblad - 05 nov 15 kl. 17:49

Löfven skickar desperata flyktingsignaler

Statsminister Stefan Löfven pressas nu hårt från alla håll att visa handlingskraft i flyktingkrisen. Migrationsverket kan inte längre ordna tak över huvudet på alla nyanlända. Kommunerna kräver miljarder i extra anslag.

Helsingborgs Dagblad - 26 nov 15 kl. 14:03

Med Löfven förlorade Merkel sin allierade

Angela Merkel har förlorat sin sista bundsförvant i Europa, summerade tv-kanalen ARD när Stefan Löfven berättat om skärpningarna i Sveriges asylpolitik. Vice statsminister Åsa Romsons tårar under presskonferensen undgick heller inte de tyska medierna. En inhemsk parallell låg nära till hands, för det var med bruten stämma kanslern nästa dag inledde förbundsdagens debatt om flyktingpolitiken.

Sydsvenskan - 26 nov 15 kl. 14:03

Med Löfven förlorade Merkel sin allierade

Angela Merkel har förlorat sin sista bundsförvant i Europa, summerade tv-kanalen ARD när Stefan Löfven berättat om skärpningarna i Sveriges asylpolitik. Vice statsminister Åsa Romsons tårar under presskonferensen undgick heller inte de tyska medierna. En inhemsk parallell låg nära till hands, för det var med bruten stämma kanslern nästa dag inledde förbundsdagens debatt om flyktingpolitiken.

SvD - 18 nov 14 kl. 18:16

”Försvarsberedning måste kallas in igen”

Sveriges säkerhetsläge försämras nu så snabbt att det behövs en ny försvarspolitik och en seriös diskussion om Nato, anser Folkpartiledaren Jan Björklund. I ett brev till statsminister Stefan Löfven (S) kräver han nu att Försvarsberedningen därför ska kallas in på nytt..

SvD - 14 aug 15 kl. 18:06

Löfven varnar för hotat människovärde

Hoten mot människovärdet blir allt grövre i vårt samhälle. Segerstedtinstitutet vid Göteborgs universitet blir en del i kampen mot detta. Den bilden gav statsminister Stefan Löfven (S) när institutet invigdes..

Barometern - 14 jan 14 kl. 10:38

Slalom i Sälen

Den seriösa oppositionen mot den moderatledda försvarspolitiken finns inte hos Socialdemokraterna utan hos kristdemokrater och folkpartister.
I går ställde sig Stefan Löfven för första gången i talarstolen på Folk och försvars rikskonferens i Sälen. Men en tidigare frånvaro är ingen indikation på ointresse eller bristande kunskaper om försvarspolitik.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 5 timmar sedan

Regeringen föreslår att borgerliga kommuner ska ge mer pengar till socialdemokratiska

Regeringen vill ta mer pengar från borgerligt styrda kommuner och omfördela till mindre välmående socialdemokratiska kommuner. Cirka 1.6 miljarder ska enligt en utredning omfördelas.

Cornucopia - 7 timmar sedan

Hur står bostadspriserna om ett år?

Efter tidigare undersökning om bloggläsarnas förväntningar på räntan, så är det dags att följa upp med förväntningarna på bostadspriserna. Svara på enkäten nedan.
Flemingsberg i Huddinge, söder om Stockholm.

Cornucopia - 8 timmar sedan

Ny kommentarsregel: Inga ytterligare signaturer med "unknown" eller "anonym" kommer vitlistas

Kort information om en ny kommentarsregel. Jag kommer inte vitlista ytterligare signaturer med pseudonymen "unknown" eller "anonym" eller motsvarande.
Dagens kameror är för bra, och det är ett helvete att få ett rent tangentbord.

Cornucopia - 10 timmar sedan

Partisympatier efter ålder - KD och S starkast bland sistagångsväljarna

"Den som inte röstar vänster som ung saknar hjärta, men den som inte röstar höger som gammal saknar hjärna."Enligt SCB:s partisympatiundersökning finns det tre riksdagspartier som blir starkare med åldern på väljarna, och det är främst S och KD, medan SD toppar i vita-kränkta-män-åldern 50-64 år. Övriga partier tappar väljare, ju äldre väljarna blir.

Cornucopia - Igår: 15:46

Regeringen stoppar renovering av Karlsborgs flygplats - svenska luftburna förbanden saknar flygplats

Flygplatsen i Karlsborg servar de svenska luftburna förbanden, elitförbanden och specialförbanden på Karlsborg, men har varit belagd med flygplansförbud på grund av bristande underhåll. Regeringen stoppar nu renoveringen av denna för riket vitala flygplats, i ett rätt spektakulärt ingrepp i svensk myndighetsutövning.K 3 Livregementets husarer.

Cornucopia - Igår: 11:12

Påminnelse: Boksignering på Center Syd idag lördag 13:00 - 14:30

En sista påminnelse om att jag signerar min nya roman Fallet (och mina pocketböcker) på Center Syd i Löddeköpinge norr om Lund idag lördag mellan 13:00 och 14:30. Vi ses där!Fallet hos Akademibokhandeln.

Cornucopia - Igår: 08:05

OMXS30 kvar vid stödet

Stockholmsbörsens storbolagsindex OMXS30 är kvar vid stödet runt 1500, efter en ordentlig upprekyl under fredagen, som avslutade den tredje röda veckan på raken.Dagschart OMXS30.OMXS30 föll 0.

Cornucopia - I förrgår: 14:23

Fredagsmys: Var finns världens bästa hamburgare?

Dags för lite härligt fredagsmys igen. Eftersom hipstertrenden nu är inne i sina sista dödsryckningar är det väl dags att utse Världens Bästa Hamburgare (tm). Vilka ställen föreslår du?

Cornucopia - I förrgår: 11:28

Bloggläsarna tror på sänkt styrränta

Bloggläsarnas dom är inne. Läsarna tror att Sveriges Riksbanks styrränta reporäntan står lägre om ett år än idag. Läsarnas tro på reporäntan om ett år.

Cornucopia - I förrgår: 09:24

Icke-inflationen: Matpriserna upp 4% - är den svagare kronan orsaken?

Priserna på livsmedel och alkoholfria drycker har på ett år stigit 3.83% enligt SCB:s KPI, trots att KPI bara stigit 1.7%.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.