Skånskan > Nyheter

Thursday, 22 August, 11:15

Skånskan - 14 aug 19 kl. 07:26

”En blinkning till den nya hemstaden”Recension Publiken fick möta MSO:s nye chefsdirigent Robert Trevino för första gången under Malmöfestivalens tisdagskväll. Man fick höra MSO i två väl uttänkta konsertblock med hitmakare från förr och nu. Att inleda med den femte symfonin var ett stabilt val som signalerade att Trevino förstod sin festivalpublik, som vill ha något som de känner igen och lätt kan njuta av. Bra musik väl framförd, men inget som kräver för mycket mellan sockervadd, radiobilar och utomhusakustik. Det var en elegant, krispig femma i högt i tempo, med fint fokus även på de små detaljerna.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Publiken, MSO, Robert Trevino, Malmöfestivalens, Trevino, John Adams, Nixon, China, Aviciihit, Swedish House Maffia, Knife, Tim Avicii Bergling, Hans Ek, The Knife, Avicii, Berglings, MFF, Malmöpubliken, Trevinos, Malmö Live

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En blinkningtill den nya , hemstaden
SVT - 09 dec 11 kl. 17:27

Lyonspelare tonar blinkning

Lyons anfallare Bafetimbi Gomis säger att den blinkning som Dinamo Zagrebs back Domagoj Vida gjorde till honom efter 5-1-målet var oskyldig..

SVT - 09 dec 11 kl. 17:55

Lyonspelare tonar ner blinkning

Lyons anfallare Bafetimbi Gomis säger att den blinkning som Dinamo Zagrebs back Domagoj Vida gjorde till honom efter 5-1-målet var oskyldig..

Dagen - 27 dec 11 kl. 03:00

Ironisk blinkning åt Dawkins

"Illusionen om vetenskapen"Peter Stenumgaard(XP Media)Humorgruppen Grotesco har gjort en genialisk sketch som heter "Män som jobbar med meta". Och jag tycker att den sätter fingret på abstraktionsnivån hos vissa delar av kulturdebatten. Under drygt två minuter får tv-tittarna följa en repetition av en pjäs som inledningsvis innehåller två skådespelare.

BT - 25 nov 13 kl. 07:54

En ironisk blinkning

Sandra Freij är modefotograf, och de nio fotoserier hon presenterar på Abecita Konstmuseum är tydligt präglade av modebildens artificiella och förföriska uttryck. Men här handlar det inte om vanliga, hårt styrda reklamuppdrag, utan vad hon kallar redaktionella projekt där hon inom vissa ramar fått stor personlig frihet att arbeta med egna bildidéer.

Det är naturligtvis just det där personliga tilltalet som blir det intressanta: de små detaljerna eller stämningsförskjutningarna som får bilden att bränna till och bli något mer än en polerad yta.

Expressen - 06 sep 14 kl. 07:11

Historisk blinkning på Anderssons premiär

När Backahövdingen Mattias Andersson begår premiär på Göteborgs stadsteater sker det så klart med en blinkning till historien..

Expressen - 11 maj 15 kl. 07:45

Svenska freds fräcka blinkning till Ryssland

Här är Svenska freds blinkning till Putin för att stärka HBTQ-personers rättigheter. En nedsänkt skylt i Östersjön med texten: "Welcome to Sweden. This way if you are gay.

Trelleborgs Allehanda - 23 maj 11 kl. 06:30

Marcus och Sofia trivs i hemstaden

Foto: Claes Nyberg
Malmö lockar. Och utbildningar som ligger långt borta.
Samboparet hade letat bostad i nästan ett år innan de kunde flytta in i en bostadsrätt på Frans Malmrosgatan i centrala Trelleborg.

Nyhetskanalen - 17 jul 12 kl. 06:24

Syriskt pojklag i säkerhet i hemstaden

De syriska fotbollsspelarna som väntar på visum för att spela i Gothia Cup i Göteborg är i säkerhet. Laget har lämnat Damaskus och inväntar besked från Sverige i hemstaden. Vid 23-tiden på måndagskvällen lyckades Malek Laesker, vice ordförande för Syrisk arabiska kulturföreningen i Göteborg, få tag i en tränare för laget.

UNT - 21 sep 12 kl. 19:49

Nytt apotek tog henne till hemstaden

Det har gått snabbt för Zhinous Nowrouzi, 25 år. Hon tog examen som apotekare 2010 och har haft chefsjobb i Östersund och Stockholm. Nu har hon nått målet: att få öppna ett nytt apotek i hemstaden Uppsala..

Västerbottens Folkblad - 30 jan 13 kl. 14:04

Gyllene Tider ger extrakonsert i hemstaden

När biljetterna till Gyllene Tiders turné släpptes i måndags sålde biljetterna till konserten i hemstaden Halmstad den 5 juli slut och nu har bandet beslutat [...].

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 30 minuter sedan

Vad händer med klimatet?

Debatt I debatten påstås ofta att det råder, inte bara en klimatkris, det råder ett nödläge.
Även för en högutbildad med naturvetenskaplig inriktning är det svårt att fä grepp om klimatfrågan. De som skriver debattinlägg och krönikor är sällan verksamma med klimatforskning.

Skånskan - 30 minuter sedan

Två bränder på åker i Sjöbo

Sjöbo Räddningstjänsten ryckte ut till en åker i Sjöbo. Efter larm om brand på åker ryckte räddningstjänsten ut. – Vi slog på ganska stort men det var inte så sort, två mindre bränder säger Patrik Nilsson på räddningstjänsten.

Skånskan - 30 minuter sedan

Krossade ruta och stal väska

sjöbo I onsdags, mellan 14.30 och 15.30 har en bilägare fått ett oönskat besök i sin parkerade bil.

Skånskan - 30 minuter sedan

Nya ägare till tomtmarker i Höörs kommun

Elisabet Marie och Anders Modig, 61 och 58 år, har tagit över sex småhusmarker i Höörs kommun från Alice Maria Modig. Försäljningen inkluderar bostadsmarker på totalt knappt 1,1 hektar. Ägarskiftet blev klart i juli 2019.

Skånskan - 45 minuter sedan

En kanondag för att rädda Sonja

Djuramossa Inte visste lantbrukardottern Sonja att hon skulle ge namn åt en kanon i Batteri Hälsingborg. Eller att denna senare skulle plomberas med betong och sedan vila i sin sarkofag.
Till strax efter klockan 14 på onsdagen.

Skånskan - 1 timme sedan

Glömde ta tusenlapparna

ESLÖV En kvinna i 20-årsåldern, bosatt i Eslövs kommun, hävdar i en polisanmälan att hon blivit bestulen på 4 000 kronor i kontanter i onsdags vid lunchtid. Kvinnan påstår att hon gjorde etttuttag i en bankomat men glömde ta sedlarna och gick därifrån. När hon senare gick tillbaka var pengarna borta..

Skånskan - 1 timme sedan

Bestulen på badet

ESLÖV En tonårsflicka blev i onsdags av med mobiltelefon, bankkort och ID-kort när hon besökte Karlsrobadet. Tillhörigheterna förvarades i ett skåp som inte var helt stängt, enligt polisanmälan..

Skånskan - 1 timme sedan

Häggenäs sjukhem prisas

Hörby Under allsångskvällen i Hörby fick Häggenäs sjukhem ta emot pris.
Priset delades ut av Krinova för innovativt företagande.Under den andra och sista allsångskvällen fick äldreboendet Häggenäs sjukhem ta emot Krinovas innovationspris i Hörby.

Skånskan - 1 timme sedan

Hällde ut köttfärs i parken

ESLÖV Svensk Markservice som sköter parkskötseln åt Eslövs kommun har polisanmält att någon hällt ut uppskattningsvis fyra kilo köttfärs på marken i Stadsparken, någon gång mellan tisdag och onsdag. Händelsen är rubricerad som nedskräpning..

Skånskan - 1 timme sedan

Surfplatta stals från skola

ESLÖV En elev på Ekenässkolan blev i torsdags förra veckan bestulen på en iPad. Den stals ur matsalen på skolan..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.