GöteborgsPosten > Nyheter

Monday, 26 August, 00:08

GöteborgsPosten - 13 aug 19 kl. 19:00

I Moskva finns våldet och kulturen sida vid sidaI demonstrationerna blir kontrasten mellan det kulturella Moskva och ordningsmaktens våld tydligt..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Moskva

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: I Moskvafinns , våldetoch , kulturen, sidavid , sida
SVT Debatt - 21 feb 14 kl. 18:43

Många bär skuld för våldet i Ukraina

UKRAINA Korrupta politiker, västerländsk medieskugga, militära hot och ryskt maktspel blandas på ett farligt i Ukraina. Våldet kom egentligen inte som en överraskning. En del av den europeiska tanken om frihet och solidaritet dog samtidigt med dödsoffren i Kiev.

Kristianstadsbladet - 14 okt 13 kl. 07:16

Krigsliknande scener i Moskva


Cirka 400 personer har gripits vid etniskt präglade kravaller i Moskva, när extremnationalister protesterade mot ett mord de menar har begåtts av en invandrare.Vittnen rapporterar om krigsliknande scener i stadsdelen Birjuljovo i den ryska huvudstadens södra delar i söndags. - Det kan inte vara sant att detta händer i vår stad, säger en kvinna till statlig tv.

BT - 14 okt 13 kl. 07:18

Krigsliknande scener i Moskva

Cirka 400 personer har gripits vid etniskt präglade kravaller i Moskva, när extremnationalister protesterade mot ett mord de menar har begåtts av en invandrare. Vittnen rapporterar om krigsliknande scener i stadsdelen Birjuljovo i den ryska huvudstadens södra delar i söndags.- Det kan inte vara sant att detta händer i vår stad, säger en kvinna till statlig tv.

BT - 14 okt 13 kl. 10:13

Krigsliknande scener i Moskva

Cirka 400 personer har gripits vid etniskt präglade kravaller i Moskva, när extremnationalister protesterade mot ett mord de menar har begåtts av en invandrare. Vittnen rapporterar om krigsliknande scener i stadsdelen Birjuljovo i den ryska huvudstadens södra delar i söndags. ?

SR - 13 nov 13 kl. 06:00

"Rädsla" på Gogol Center i Moskva

Den senaste tidens rapporter från Ryssland har handlat mycket om den allt öppnare främlingsfientligheten och det ökade våldet mot de många migrantarbetarna. På den nystartade Moskvateatern Gogol Center har en av höstens premiärer, "Rädsla", blivit en kommentar till den här samhällsutvecklingen. Pjäsen bygger på Rainer Werner Fassbinders film "Rädsla urholkar själen" från 1974.

Kristianstadsbladet - 02 sep 14 kl. 09:24

Kiev anklagar Moskva för stort krig

FN:s generalsekreterare Ban Ki-Moon varnar för att det "inte finns någon militär lösning" på Ukraina-krisen samtidigt som Kiev anklagar Ryssland för att föra ett "stort krig" i Ukraina.
Ban Ki-Moon, som är på resa i Nya Zeeland, understryker att han är mycket orolig över utvecklingen i Ukraina och varnar för en kaotisk och farlig situation. - Vad som är viktigt i nuläget är att de (EU och USA) måste veta att det inte finns någon militär lösning.

BT - 02 sep 14 kl. 09:24

Kiev anklagar Moskva för stort krig

FN:s generalsekreterare Ban Ki-Moon varnar för att det "inte finns någon militär lösning" på Ukraina-krisen samtidigt som Kiev anklagar Ryssland för att föra ett "stort krig" i Ukraina. Ban Ki-Moon, som är på resa i Nya Zeeland, understryker att han är mycket orolig över utvecklingen i Ukraina och varnar för en kaotisk och farlig situation.- Vad som är viktigt i nuläget är att de (EU och USA) måste veta att det inte finns någon militär lösning.

Sydsvenskan - 14 feb 16 kl. 14:29

Moskva "kan inte rädda al-Assad"

Rysslands ansträngningar för att hålla kvar den syriske ledaren Bashar al-Assad vid makten kommer inte att lyckas. Det slog Saudiarabiens utrikesminister Adel al-Jubeir fast vid en presskonferens på söndagen.Ministern uppmanade också Moskva att upphöra med flygattackerna mot "den moderata syriska oppositionen".

Sydsvenskan - 13 okt 12 kl. 06:30

Propagandalag ökar våldet mot homosexuella

Ett tjugotal maskerade män stormade en gayklubb i centrala Moskva natten mot fredagen och misshandlade besökare med tillhyggen. Attacken var den andra i sitt slag på en vecka..

Sydsvenskan - 06 feb 15 kl. 17:59

Desperat Ukrainadiplomati i Moskva

Frankrikes president François Hollande och Tysklands förbundskansler Angela Merkel mötte Rysslands president Vladimir Putin på fredagskvällen för att diskutera en fredlig lösning på konflikten i östra Ukraina. En tillfällig vapenvila har utlysts i Debaltseve så att civila kan fly våldet..

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 7 timmar sedan

Ankarcrona kritisk till säkerheten på EM

EM-finalen i Rotterdam stördes av djurrättsaktivister som sprang in på banan..

GöteborgsPosten - 7 timmar sedan

Tre personbilar i krock i centrala Falkenberg

I centrala Falkenberg krockade tre personbilar, sju personer är inblandade i olyckan. Skadeläget är oklart i nuläget men de flesta av trafikanterna ska vara oskadda..

GöteborgsPosten - 7 timmar sedan

Ödehus i lågor

Ett ödehus i Horred i Marks kommun brinner ner. Orsaken till branden är oklar i nuläget men brandkåren är på plats för att bevaka lågorna..

GöteborgsPosten - 7 timmar sedan

"Då finns det inget att klaga på längre"

GP-sportens Fredrik Janlind om Öis blytunga seger mot Öster på bortaplan..

GöteborgsPosten - 7 timmar sedan

Olyckor bakom idén till nytt varningssystem

Över 30 000 arbetsplatsolyckor anmäldes 2018: "Tar alldeles för lång tid innan alla på arbetsplatsen blir varnade"..

GöteborgsPosten - 7 timmar sedan

En rikare filmupplevelse med symfonikerna

Att se Harry Potter när Göteborgssymfonikerna framför musiken på Scandinavium känns lyxigt, skriver GP:s Carl Magnus Juliusson..

GöteborgsPosten - 7 timmar sedan

Formstarka Astrio tog ännu en seger

Astrio fortsätter starkt i division 4 Halland i fotboll. När laget mötte Lilla Träslöv borta på Östervi på söndagen kom ännu en seger. Laget vann med 3–1 (1–1).

GöteborgsPosten - 7 timmar sedan

Irans utrikesminister dök upp på G7-mötet

Frankrikes president Emmanuel Macron ska på egen hand fortsätta att föra samtal med Teheran..

GöteborgsPosten - 7 timmar sedan

Politiker vill ha fyrverkeriförbud i Lerum

"Fyrverkerier påverkar miljön, vilda djur och tamdjur blir skrämda.".

GöteborgsPosten - 8 timmar sedan

Väg avstängd efter krock

Två personbilar krockade vid Fjäråsvägen i Sätila. Ambulanspersonal är på plats och en person fördes till sjukhus..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.