Dagens PS > Ekonomi

Monday, 26 August, 10:38

Dagens PS - 14 aug 19 kl. 07:21

Trumps tullbesked eldar på AsienbörsernaIndexen i regionen står samtliga på plus nu på morgonen, svensk tid. USA:s president Donald Trump har lovat skjuta upp tullarna på kinesiska varor. Nyheten sätter inte oväntat fart på Asienbörserna, där kinesiska Shenzhen tar täten med en uppgång på 1,2 procent följt av sydkoreanska Kospi (+ 0,9 procent), enligt en börsrapport från Omni Ekonomi. I övrigt hade Shanghai gått upp med 0,8 procent vid tidpunkten för börsrapporten medan Hongkongbörsen och japanska Nikkei klättrat 0,6 procent vardera. Det bör nämnas att det är fortsatt spänt i Hongkong där flygplatsen är fortsatt stängd på grund av de våldsamma protesterna.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Asienbörserna, USA, Donald Trump, Shenzhen, Kospi, Omni Ekonomi, Shanghai, Hongkongbörsen, Nikkei, Hongkong, Trumps, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trumps, tullbesked, eldar, Asienbörserna
DI - 4 timmar sedan

Morgonkoll: Asienbörserna faller på bred front

Asienbörserna faller på bred front under måndagen efter att handelskriget mellan USA och Kina eskalerat under slutet på förra veckan..

VA - 2 timmar sedan

Asienbörserna inleder veckan med tunga ras

Blodrött på Asienbörserna. .

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Kraftiga nedgångar på Asienbörserna

Asienbörserna började handelsveckan med att falla relativt kraftigt när oron kring den pågående handelskonflikten mellan USA och Kina tilltog, liksom osäkerheten om vad nästa drag från USA:s president Donald Trump ska bli..

Dagens PS - 06 feb 19 kl. 07:42

Trump-tal eldar på Asienbörserna

Asienbörserna visar en dragning uppåt på onsdagen i kölvattnet av presidenten Donald Trumps tal i natt till amerikanska nationen. I talet framkom som väntat att Donald Trump kommer att träffa Nordkoreas ledare Kim Jong-Un i slutet av februari. Flera börser i regionen höll fortsatt helgstängt.

Dagens PS - 01 nov 17 kl. 07:18

Det eldar på Asienbörserna

Positiva siffror lyfter indexen – kolla här. Positiv inköpschefsstatistik och uppgångar i energipriser gav stöd för uppgången. Yenen försvagades något mot dollarn.

Dagens PS - 02 aug 19 kl. 07:32

Trumps nya tullhot sänker Asienbörserna

Dramatiska kursras överlag på de asiatiska börserna efter den amerikanska presidentens Twitterinlägg. Trump meddelade i går att ytterligare 10 procents importtull införs på kinesiska varor från den 1 september till ett värde av 300 miljarder dollar, uppger Di.se och konstaterar att beskedet fick de amerikanska börserna att radera den tidigare uppgången under torsdagens handel.

DI - 01 mar 17 kl. 06:33

Asienbörserna klättrar efter Trumps tal

Stämningen på flera av världens marknader har varit avvaktande inför Donald Trumps tal till kongressen natten till onsdag. Investerarna på Asienbörserna drog en lättnadens suck efter talet och utvecklingen på börserna pekar uppåt..

Affärsvärlden - 22 maj 17 kl. 09:12

Uppåt på Asienbörserna

Asienbörserna steg på måndagen efter att förra veckans USA-oro skingrades under president Donald Trumps Mellanöstern-resa..

Affärsvärlden - 06 apr 18 kl. 08:10

Asienbörserna surnar till efter nytt tullutspel

Asienbörserna visade en blandad utveckling under fredagens tidiga handel. Sentimentet surnade till något efter Donald Trumps besked om ytterligare handelstullar, men reaktionen var i den tidiga handeln dock måttlig i relation till de senaste dagarnas indexrörelser..

Helsingborgs Dagblad - 21 aug 18 kl. 05:45

Asienbörserna stiger

De ledande Asienbörserna steg under tisdagens handel. Aktieplacerarna har förhoppningar om att de kommande samtalen mellan Kina och USA ska lätta på handelskriget. Å andra sidan, USA:s president Donald Trumps påstående om att Kina manipulerar sin valuta.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 15 minuter sedan

Skatteverket kör över småföretagare

Nästan omöjligt att vinna en skatteprocess mot myndigheten. Det här framgick i en undersökning från Srf konsulterna som Dagens Industri redovisade i våras. ”Skatteverket har en hel juriststab som bara jobbar med överklaganden och kan lägga 30 timmar på att förbereda ett mål”, förklarar Roland Sigbladh, vd för Srf konsulterna, i artikeln.

Dagens PS - 15 minuter sedan

’Vaping-sjukan’: Första dödsfallet rapporterat

I dagens techbrief kan du läsa om allt det senaste från Disney, ett dataintrång hos en domänjätte samt ”vaping-sjukan” som skördat sitt första dödsoffer. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Allt det senaste från Disneys D23-konferens Helgens stora Disney-konferens i Anaheim, Kalifornien, bar med sig många nyheter – bland annat en första trailer för den nya Star Wars-serien ”The Mandalorian” som kommer att streamas exklusivt via nya tjänsten Disney+ från och med 12 november, rapporterar The Verge.

Dagens PS - 30 minuter sedan

Chefsekonom varnar för ökat utanförskap

Nu behövs en politik som leder till fler jobb i växande företag, anser hon. ”Den stora klyftan i Sverige finns mellan de som har jobb och de som inte har”, konstaterar Svenskt Näringslivs chefsekonom Bettina Kashefi på den privata abetsgivarorganisationens hemsida. Bettina Kashefi ser en fara med att konjunkturen nu mattas av och menar att det riskerar att göra utanförskapet permanent för dem som inte kommit in på arbetsmarknaden hittills – trots en ”brinnande högkonjunktur”.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Göran Persson: Börja inte jaga bankerna

Swedbanks nye ordförande, den tidigare S-statsministern, tar bladet från munnen i SVT:s Agenda. Det rådande konjunkturläget gör att Göran Persson, ny styrelseordförande i Swedbank, avråder regeringen från att jaga bankerna. Det är inte hushållens skuldsättning som är huvudproblem vid en lågkonjunktur, menar Persson.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Läsarna rasar mot regeringen: ”Skitpolitiker”

Fredagens fråga om regeringens insatser för landets pensionärer rörde upp många känslor. Så här säger läsarna. PS-BAROMETERN – här sammanställer vi svaren från Dagens Fråga.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Är det en bra idé att slopa värnskatten?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. Nästa år slopas den så kallade värnskatten, vilket innebär en skattesänkning på i snitt 17.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Di ser köpläge: ”Plocka upp aktien”

Säkerhetskoncernen Securitas aktiekurs har tappat hela årets uppgång efter en allmän börsoro och rapportbesvikelse. Kursreaktionen är överdriven, anser Dagens industri som sätter köprekommendation på aktien och en riktkurs på 170 kronor. ”Securitas är världsledande på säkerhet.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Blytunga ras i Asien efter Trump-utspel

Handelskriget mellan USA och Kina har eskalerat och får omedelbar effekt. Vid klockan 7.15 (svensk tid), tidpunkten för publiceringen av Omni Ekonomis börsrapport, hade Hongkongbörsen backat med hela 2,8 procent medan japanska Nikkei var ned med 2,1 procent.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Börsveckan tipsar om köpvärd kvartett

Börsveckan rekommenderar köp av SCA, finska UPM-Kymmene, Dist IT och Ambea i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Rottneros och Humana. SCA är Sveriges största privata skogsägare med en välskött operativ verksamhet som visserligen värderas högt men det kompenseras av enorma skogstillgångar i balansräkningen som värderas konservativt.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Expert: Skatt för 30-40 miljarder borta

”Det här är en av de fulaste typerna av skatteflykt” och Magdalena Andersson ”rullar tummarna”, anser han. Tidningen uppger att finansminister Magdalena Andersson (S) inte täppt till kryphålet där runt 1 miljard kronor uppges försvinna i skatt på kapitalvinster varje år. Genom avancerade skatteupplägg, exempelvis med hjälp av brevlådeföretag, kan den som byggt upp kapitalvinster i Sverige och flyttar utomlands slippa skatta för kapitalvinsterna vid försäljning av värdepapper, andelar i bolag och liknande.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.