Dagens PS > Ekonomi

Thursday, 24 September, 23:53

Dagens PS - 14 aug 19 kl. 07:21

Trumps tullbesked eldar på AsienbörsernaIndexen i regionen står samtliga på plus nu på morgonen, svensk tid. USA:s president Donald Trump har lovat skjuta upp tullarna på kinesiska varor. Nyheten sätter inte oväntat fart på Asienbörserna, där kinesiska Shenzhen tar täten med en uppgång på 1,2 procent följt av sydkoreanska Kospi (+ 0,9 procent), enligt en börsrapport från Omni Ekonomi. I övrigt hade Shanghai gått upp med 0,8 procent vid tidpunkten för börsrapporten medan Hongkongbörsen och japanska Nikkei klättrat 0,6 procent vardera. Det bör nämnas att det är fortsatt spänt i Hongkong där flygplatsen är fortsatt stängd på grund av de våldsamma protesterna.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Asienbörserna, USA, Donald Trump, Shenzhen, Kospi, Omni Ekonomi, Shanghai, Hongkongbörsen, Nikkei, Hongkong, Trumps, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trumps, tullbesked, eldar, Asienbörserna
Dagens PS - 12 sep 19 kl. 07:13

Trumps tullbesked lyfter Asienbörserna

Den amerikanska presidenten har meddelat att han skjuter upp införandet av nya Kina-tullar. Det var i går, onsdag, som Donald Trump tillkännagav detta och det sätter positivt avtryck på de asiatiska börserna som enligt Omni Ekonomis börsrapport från klockan 05.30-tiden nu på torsdagsmorgonen, svensk tid, stiger på bred front – med undantag för Hang Seng i Kina, som vid tidpunkten för rapporten hade backat 0,3 procent.

Dagens PS - 06 feb 19 kl. 07:42

Trump-tal eldar på Asienbörserna

Asienbörserna visar en dragning uppåt på onsdagen i kölvattnet av presidenten Donald Trumps tal i natt till amerikanska nationen. I talet framkom som väntat att Donald Trump kommer att träffa Nordkoreas ledare Kim Jong-Un i slutet av februari. Flera börser i regionen höll fortsatt helgstängt.

Dagens PS - 01 nov 17 kl. 07:18

Det eldar på Asienbörserna

Positiva siffror lyfter indexen – kolla här. Positiv inköpschefsstatistik och uppgångar i energipriser gav stöd för uppgången. Yenen försvagades något mot dollarn.

Dagens PS - 02 aug 19 kl. 07:32

Trumps nya tullhot sänker Asienbörserna

Dramatiska kursras överlag på de asiatiska börserna efter den amerikanska presidentens Twitterinlägg. Trump meddelade i går att ytterligare 10 procents importtull införs på kinesiska varor från den 1 september till ett värde av 300 miljarder dollar, uppger Di.se och konstaterar att beskedet fick de amerikanska börserna att radera den tidigare uppgången under torsdagens handel.

DI - 01 mar 17 kl. 06:33

Asienbörserna klättrar efter Trumps tal

Stämningen på flera av världens marknader har varit avvaktande inför Donald Trumps tal till kongressen natten till onsdag. Investerarna på Asienbörserna drog en lättnadens suck efter talet och utvecklingen på börserna pekar uppåt..

Affärsvärlden - 12 sep 19 kl. 08:02

Tulluppskjutning eldar på Asienbörserna

Asienbörserna visade på övervägande stigande kurser på torsdagen. Beskedet från USA:s president Donald Trump om att tullarna på kinesiska varor senareläggs med två veckor fick ett varmt välkomnande på marknaderna..

Dagens PS - 08 okt 19 kl. 07:41

Stark tisdagsmorgon på Asienbörserna

Breda uppgångar på nya förhoppningar i handelskonflikten mellan USA och Kina. Vid 05.30-tiden på tisdagsmorgonen, svensk tid, hade japanska Nikkei stigit med 1,0 procent och Shanghaibörsen med 0,8 procent, rapporterar Omni Ekonomi.

Dagens PS - 02 dec 19 kl. 06:50

Positiv makro lyfter Asienbörserna

Starka siffror inom tillverkningsindustrin eldar på börsindexen. Enligt Omni Ekonomi var det överlag uppgångar i Asien vid 05.30-tiden svensk tid.

Cornucopia - 14 okt 19 kl. 09:10

Asienbörserna steg på handelsavtal mellan Kina och USA - men inte Stockholm och Europa

Asienbörserna stiger under morgonen på ett muntligt avtal mellan Kina och USA som ska omfatta jordbruksprodukter. USA och Kina har dock varit överens muntligt förut, utan att det lett någonstans på papper. Stockholmsbörsen och Europa öppnade dock nedåt.

Affärsvärlden - 22 maj 17 kl. 09:12

Uppåt på Asienbörserna

Asienbörserna steg på måndagen efter att förra veckans USA-oro skingrades under president Donald Trumps Mellanöstern-resa..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.