SR > Kultur

Saturday, 24 August, 13:39

SR - 14 aug 19 kl. 07:15

Sommartipset: Musik från 70-talets BeninKulturnytts reporter Märta Myrstener tipsar om en samlingsskiva från Benin..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Benin, Märta Myrstener

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sommartipset, Musikfrån , 70-talets, Benin
SR - 24 jun 19 kl. 07:00

Sommartipset: 2000-talets bästa film

Vår filmrecensent Björn Jansson har ägnat den senaste tiden åt att gå igenom 2000-talets filmer. Så för långa lediga sommardagar finns nu en lista på 101 filmer att se. Bäst av alla?

YLE - 03 aug 16 kl. 11:00

Janne Hyöty: "Enkel musik är svår att göra"

Han hatade genren när den var som mest populär, men idag kan producenten Janne Hyöty blicka några decennier tillbaka i tiden och uppskatta den enkla dansmusik som satte sin prägel på 1990-talet. ABC i Eurodance-redaktionen träffade Janne Hyöty på hemmaplan, i hans studio på Vasklot i Vasa. Hyöty är sedan många år tillbaka framgångsrik låtskrivare och producent och har bland annat lyckats få i en rad hits på den japanska marknaden.

Kristianstadsbladet - 25 okt 13 kl. 08:00

Världens musik möts i Ale Möller

Foto: Leif R Jansson
Ale Möller är en musiker med många strängar, en musiker i världen och med hela världens musik i sig. Kulturjournalist Bengt Eriksson har länge följt en musiker som han fortsätter imponeras av. Och stampar takten till.

Kristianstadsbladet - 27 maj 14 kl. 13:30

Birro skildrar 90-talets Göteborg

En hopplös romantiker, 90-talets Göteborg och en herrans massa popmusik. Det är byggstenarna i Peter Birros nya SVT-drama "Viva hate", som precis spelats in i Göteborg.
Referenserna duggar tätt i Peter Birros nya drama, som han själv beskriver som att "Breaking bad" möter "Trainspotting" och "Almost famous".

Trelleborgs Allehanda - 27 maj 14 kl. 13:30

Birro skildrar 90-talets Göteborg

En hopplös romantiker, 90-talets Göteborg och en herrans massa popmusik. Det är byggstenarna i Peter Birros nya SVT-drama "Viva hate", som precis spelats in i Göteborg.
Referenserna duggar tätt i Peter Birros nya drama, som han själv beskriver som att "Breaking bad" möter "Trainspotting" och "Almost famous".

Sydsvenskan - 04 nov 14 kl. 13:43

Alexander Agrell: Inlevelse och god musik på "Solisten!"-skivan, men för lite sväng och sammanhang.

En knäckfråga: Hur får man 2000-talets barn nyfikna på klassisk musik?Klassikerna bildar förstås ett viktigt kulturarv, men undersökningar visar dessutom att musik i den traditionen påverkar barn klart positivt, på många vis.Organisationen Musik i Syd engagerar sig brett för mer och bättre barnmusik i stort och ligger bakom föreställningen "Solisten!

Kristianstadsbladet - 31 okt 11 kl. 06:30

Virtous musik för bröllop och begravning

Säg flamenco och många säger raskt: Paco de Lucía. Som råkar vara den enda betydande flamencomusiker?
Säg flamenco och många säger raskt: Paco de Lucía.

Uppsalanyheter.se - 03 apr 17 kl. 00:34

Funny Ways vinnare i Musik Direkts regionfinal

Funny Ways, musikerduon med Simon Dluzewski & Victor Liljeqvist blev på söndagen vinnare i regionfinalen av Musik Direkt. Duon kommer därmed att representera Uppland i Imagine Swedens Riksfinal i Uddevalla i slutet av maj.Funny Ways, musikerduon med Simon Dluzewski & Victor Liljeqvist blev på söndagen vinnare i regionfinalen av Musik Direkt.

SR - 12 mar 19 kl. 08:30

Svårt att hitta klassisk musik på strömningstjänsterna

Det är svårt att hitta det du söker på de stora musikströmningsjänsterna som Spotify och Apple music, om du lyssnar på klassisk musik. Tjänsterna är skapade för populärmusik, och all västerländsk musik fram till 1900-talets början buntas ihop till en genre och det är ”klassiskt”..

Expressen - 10 mar 11 kl. 13:45

Bandet som förvaltar 80-talets musikstilar

GÖTEBORG. Mr Jones Machine vurmar för 80-talets musik. Trion blundar heller inte för sina influenser.

Fler nyheter från SR

SR - 19 timmar sedan

Obamas bolag släpper sin första Netflix-serie

Barack och Michelle Obamas produktionsbolag har nu släppt sitt första alster på Netflix: dokumentärfilmen "American factory.".

SR - 22 timmar sedan

Norska vikingar busar ljuvt med mångkulturen

När Norge lanserar sin första originalserie för HBO blev det i en oväntad genre: satir - fantasy - komedi - deckare om tidsresor och integration. Jenny Teleman recenserar.

SR - Igår: 13:17

Boris Johnsons turistattraktion går med mångmiljonförlust

Den enorma Anish Kapoor-skulptur som Boris Johnson beställde under sin tid som Londons borgmästare skulle locka turister. Men istället går den med mångmiljonförlust..

SR - Igår: 13:03

Nättroll i fokus i ny digital utställning

Västra Götalandsregionens kulturförvaltning Västarvet har nyligen skapat en digital utställning som utforskar gamla svenska myter och dagens alternativa fakta-klimat..

SR - Igår: 10:17

Metros ägare svänger - blir ansvarig utgivare

Trots uttalandet förra veckan står det nu klart att Metros ägare Christen Ager-Hanssen blir ansvarig utgivare för Metros sajt..

SR - Igår: 09:02

Köttigt i Augustprisade Lina Wolffs nya roman

Lina Wolff är aktuell med "Köttets tid". En ny roman som visar vilken egenartad författare hon är, enligt Kulturnytts recensent Lina Kalmteg..

SR - Igår: 08:25

Neil Armstrongs blå ögon och framtidshopp i Apollo 11

Dokumentären Apollo 11 är en rymdfärd och en tidsresa, tillbaka till sommaren 1969. Och vår recensent kommer att tänka på Greta Thunberg..

SR - Igår: 06:30

Koko-di koko-da – konstfilmsskräckis om en relation i kris

Johannes Nyholms debutlångfilm "Jätten" vann tre Guldbaggar, bland annat för bästa film. Nu är han tillbaka med filmen "Koko-di, Koko-da", en campingskräckis om en relation i kris..

SR - Igår: 17:09

Hur påverkar ljudbokens framfart litteraturen?

Nära hälften av de böcker svenskarna tar del av idag lyssnas på som ljudbok. Frågan är hur ljudbokens framfart påverkar vilken litteratur vi får?.

SR - Igår: 16:24

Återupplivad Salvador Dali guidar bland sin egen konst

Artificiell intelligens och algoritmer kan förändra våra museibesök i framtiden. Till exempel har ett amerikanskt museum rekonstruerat Salvador Dali, och använder honom som museiguide..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.