Expressen > Opinion

Saturday, 24 August, 19:53

Expressen - 14 aug 19 kl. 07:15

Genusmoralismen skämmer ut SverigeJag skämdes inför de utländska besökare som valt vårt Nationalmuseum i hopp om stora estetiska upplevelser, men som möttes av en genusanalys à la Södertörn, skriver Sebastian Marquez von Hage..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Sverige, Nationalmuseum, Södertörn, Sebastian Marquez, Hage

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Genusmoralismen, skämmerut , Sverige

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 1 timme sedan

Vi förde en utrikespolitik som vann respekt i världen

Ett påstående om att Sverige under de åtta år som jag var utrikesminister förde en ”skamlös” utrikespolitik kan knappast få stå alldeles oemotsagt. Jag skulle hävda att vi förde en utrikespolitik som vann betydande respekt inte bara i det övriga Europa utan vidare än så, skriver Carl Bildt..

Expressen - 12 timmar sedan

Ni har bäddat för en aldrig tidigare skådad brottslighet

Övriga partier har i olika omgångar krattat manegen för social, kulturell och ekonomisk splittring, vilket lett till ökad brottslighet. Nej, Mikael Damberg, läget är inte ”allvarligt” – det är en katastrof, skriver polisen och riksdagsledamoten Katja Nyberg (SD). .

Expressen - Igår: 07:00

Hanif Bali straffas – men han har helt rätt om Bildt

Borgerliga debattörer och politiker måste få kritisera Carl Bildts arv – en dålig utrikespolitik i mångt och mycket.Vi måste lära oss av dessa misstag för att kunna svänga om utrikespolitiken vid ett maktskifte, skriver Martin Hallander (KD)..

Expressen - I förrgår: 13:05

Lyxknarkarna bidrar till att unga i min kommun mördas

Den organiserade kriminaliteten kan endast elimineras om hela samhället agerar. Där ingår att stoppa narkotikahandeln. Det finns en ytterst stor fara i att prioritera en välkammad fasad framför att ta ansvar för ungas rätt till en levnadsålder över 25 år, skriver Ebba Östlin (S), kommunstyrelsens ordförande i Botkyrka..

Expressen - 20 aug 19 kl. 07:00

Ditt utspel om knarkandet är ovetenskapligt, Löfven

Regeringen pekar ut en specifik socioekonomisk grupp och några enskilda kommuner som särskilt ansvariga för narkotikahandel och skjutningar. Det är orättvist mot de utpekade och leder fel i arbetet för att stoppa gängkriminaliteten.Stefan Löfvens resonemang är befängt, skriver Mattias Lindberg..

Expressen - 19 aug 19 kl. 17:17

Vill Hyresgästföreningen cementera segregationen?

Den bild som Hyresgästföreningens Marie Linder ger i sin artikel stärker de krafter som vill cementera segregationen i vårt samhälle. Att hennes försvar av segregationen dessutom bygger på direkt felaktiga påståenden är ledsamt, skriver Reinhold Lennebo och Oskar Öholm från Fastighetsägarna..

Expressen - 19 aug 19 kl. 07:00

Vem bryr sig om skadan som dödar flest i Sverige?

Fallskador är den vanligaste skadan som dödar flest – men var är den politiska viljan för våra äldre? Jämför med det strukturerade arbetet mot barnolycksfall, eller trafikdöden som i dag bara är några procent jämfört med 1950, skriver professor Olle Svensson..

Expressen - 18 aug 19 kl. 07:15

Gui Minhais öde lyfts fram i Hongkong-protesterna

Varför bär demonstranterna i Hongkong bilder på en svensk under protesterna? Jo, ingen vill råka ut för Gui Minhais hjärtskärande öde: Kidnappad och fängslad av Kina. Nu får det vara nog, Margot Wallström.

Expressen - 17 aug 19 kl. 07:15

Balis inställning till muslimer är fanatism

Om du anser dig vara en rakryggad politiker Hanif Bali, då är jag för evigt tacksam för varenda ödmjuk politiker med krökt rygg i vårt land.Det du predikar om är motsatsen till våra svenska värderingar. Det är högst oetiskt och omoraliskt i din position som riksdagsledamot, skriver Menekse Mermer..

Expressen - 16 aug 19 kl. 07:05

Strama åt migrationen och hjälp människor på plats

Det är en stor sorg att migrationen gjorts till ett val om att tillhöra det onda eller det goda laget.Nu offrar S de mest utsatta på MP:s och C:s migrationspolitiska altare. Det är ett enormt hyckleri, skriver Jan Emanuel Johansson..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.