Dagens PS > Ekonomi

Saturday, 24 August, 10:53

Dagens PS - 14 aug 19 kl. 07:08

Sverige toppar Kina-investeringarMen i Europa i stort har Kina dragit ned på investeringarna drastiskt. Här är bakgrunden. Under årets första halvår minskade Kinas investeringar i Europa med hela 84 procent – från nästan 147 miljarder kronor till 23 miljarder kronor, uppger Ekot i Sveriges Radio. I Tyskland gjordes inte ett enda företagsköp under perioden, framgår det. Det är Ernst and Young som ligger bakom rapporten och den visar att Kina däremot gjorde sin största investering i Sverige under första halvåret i samband med att elbilstillverkaren Nevs fick ny huvudägare.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Kina, Europa, Kinas, Ekot, Sveriges Radio, Tyskland, Ernst, Young, Sverige, Nevs, Evergrade, Koenigsegg, USA, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sverige, toppar, Kina-investeringar
Realtid - 13 nov 17 kl. 16:11

Företagens Kina-investeringar bromsar in

Nordiska företag har en stark utveckling i Kina. Bara 14 procent väntar sig sämre orderintag närmaste halvåret. Men allt färre gör stora investeringar i landet.

DI - 14 dec 17 kl. 06:03

Kina: Investeringar ökade 7,2 procent

Kinas investeringar i fabriker, vägar och andra fasta tillgångar i städer steg 7,2 procent under perioden januari till november, jämfört med motsvarande period månad föregående år..

Affärsvärlden - 16 jan 13 kl. 06:56

Minskade utländska Kina-investeringar

Utländska direktinvesteringar i Kina minskade med 4,5 procent i december, jämfört med samma månad föregående år..

Affärsvärlden - 18 apr 13 kl. 08:27

Ökade utländska Kina-investeringar

Utländska direktinvesteringar i Kina ökade i mars..

Affärsvärlden - 23 aug 13 kl. 07:39

Ökade utländska Kina-investeringar

Utländska direktinvesteringar i Kina ökade med 24,1 procent i juli, jämfört med samma månad föregående år..

Affärsvärlden - 17 okt 13 kl. 07:38

Ökade utländska Kina-investeringar

Utländska direktinvesteringar i Kina ökade med 4,9 procent i september, jämfört med samma månad föregående år..

Affärsvärlden - 19 nov 13 kl. 07:13

Utländska Kina-investeringar under förväntan

Utländska direktinvesteringar i Kina ökade med 1,2 procent i oktober, jämfört med samma månad föregående år..

Affärsvärlden - 18 dec 13 kl. 08:25

Ökade utländska Kina-investeringar

Utländska direktinvesteringar i Kina steg i november med 2,4 procent jämfört med motsvarande månad i fjol och uppgick till 8,5 miljarder dollar..

Affärsvärlden - 16 jan 14 kl. 07:40

Ökade utländska Kina-investeringar

Utländska direktinvesteringar i Kina steg i december med 3,3 procent jämfört med motsvarande månad i fjol och uppgick till 12,1 miljarder dollar. Det rapporterar Dow Jones Newswires..

Affärsvärlden - 18 mar 14 kl. 07:45

Ökade utländska Kina-investeringar

Utländska direktinvesteringar i Kina steg under januari-februari..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 18 timmar sedan

Frankrike blockerar EU-avtal med Brasilien

Frankrike kommer på grund av Brasiliens hantering av skogsbränderna i Amazonas blockera ett handelsavtal mellan EU och flera latinamerikanska länder. Det sade en talesperson för Frankrikes president Emmanuel Macron på fredagen, enligt The Independent. Brasiliens president Jair Bolsonaro har anklagats för att ha uppmuntrat jordbrukare att tända eld på regnskogen.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Multimiljardären David Koch har avlidit

Den amerikanske multimiljardären David Koch har avlidit. Affärspampen blev 79 år. Dödsfallet bekräftas av Kochs taleskvinna Cristyne Nicholas, rapporterar Bloomberg News.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Kinas hämnd på USA: Tullar för 75 miljarder dollar

Kina kommer att höja importtullarna på ytterligare amerikanska varor till ett värde av 75 miljarder dollar. Det uppger landets finansdepartement på fredagen, enligt Bloomberg News. Tullarna är en mothugg efter Donald Trumps höjningar av tullarna på varor från Kina.

Dagens PS - 20 timmar sedan

Klädindustrin sluter upp mot klimathotet

Flera klädjättar, där i bland H&M, har gått samman i en global allians för att bekämpa klimathotet och skydda naturen. Det rapporterar Dagens Industri. Klädindustrin har de senaste åren fått utstå allt hårdare kritik som en följd av den globala klimatdebatten.

Dagens PS - 20 timmar sedan

Åhléns Fridhemsplan öppnar ny marknadsplats

Varuhuskedjan Åhléns öppnar i dag sin första lokala marknadsplats på Åhléns Fridhemsplan. Varuhuset har byggts om under sommaren till det senaste varuhuskonceptet och öppnar dörrarna för nya skönhetstjänster som hårsalongen Nikita Hair och nagelbaren Depend, och varuhusytan delas med de helt nya aktörerna Smarteyes, Indiska, Designtorget och Joe & the Juice. ”Vi vill förändra synen på Åhléns som varuhus till en marknadsplats.

Dagens PS - 22 timmar sedan

Här är serierna du måste se i helgen

Att bara slökolla på en serie kan kännas som slöseri med tid – men det går faktiskt att kombinera nytta med nöja. Dagens PS har samlat månadens bästa serier, med otroliga storys om företagande, entreprenörer och starka ledare. The Great Hack (Netflix): Skrämmande dokumentär om Facebook, Cambridge Analytica-affären, Donald Trump, Brexit och värdet av personlig data.

Dagens PS - 22 timmar sedan

Månadens streaming-tips

Att bara slökolla på en serie kan kännas som slöseri med tid – men det går faktiskt att kombinera nytta med nöja. Dagens PS har samlat månadens bästa serier, med otroliga storys om företagande, entreprenörer och starka ledare. The Great Hack (Netflix): Skrämmande dokumentär om Facebook, Cambridge Analytica-affären, Donald Trump, Brexit och värdet av personlig data.

Dagens PS - 23 timmar sedan

FI försenar granskning av storbanker: ”Omfattande”

Tidsplanen för Finansinspektionens granskning av storbankernas hantering av penningtvätt i Baltikum måste rediveras. Det rapporterar Svenska Dagbladet. Granskningen skulle slutföras och resultatet redovisas under 2019, men Finansinspektionen meddelar nu att resultatet av granskningen offentliggörs först nästa år.

Dagens PS - 23 timmar sedan

Ikea investerar miljarder i Kina – fyra nya varuhus

Ikeas går vidare med den planerade investeringen på 1,4 miljarder dollar, motsvarande 13,5 miljarder kronor, i Kina. Möbeljätten kommer inom en tolvmånadersperiod att öppna fyra nya varuhus i landet. Det uppgav Kina-chefen Anna Pawlak-Kuliga under ett pressmöte, enligt Bloomberg News.

Dagens PS - Igår: 10:45

Bilweekend: Här är 10 snålaste kombibilarna

Nybilssajten Facit.com står bakom listan som hjälper dig att välja rätt. Familjen kanske väntar tillskott och jakten på en kombibil inleds.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.