BT > Nyheter

Wednesday, 21 August, 13:19

BT - 14 aug 19 kl. 06:42

Handlare om övervakningskameror på Hulta: ”Tio år för sent”Frågan om övervakningskameror har drivits länge av handlare runt Hulta torg. Efter många förseningar kom nyligen beskedet om att installation dröjer ytterligare – till 2020. – Det kommer tio år för sent, säger Susan Lemon, ägare till Hultafrisörerna..
Läs mer på BT
Läs mer om:
Hulta, Susan Lemon, Hultafrisörerna

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Handlareom , övervakningskameror, Hulta, Tio, årför , sent
BT - 31 dec 14 kl. 13:31

Övervakning löser problemen på Hulta

Stora värden har under åtta–tio år gått till spillo vid vandalisering vid Hulta torg. Flertalet bränder i fastigheter, bilar och fönsterkrossning har ägt rum under lång tid. Grov misshandel och rån har också ägt rum.

BT - 16 jul 11 kl. 07:27

Mycket skadegörelse på Hulta Torg

Handlare tvingas installera skydd för hundratusentals kronor. Ett tiotal rutor har sedan i höstas slagits sönder på Ica Supermarket i Hulta. Under en vecka i maj krossades fyra fönster, lika många som det totala antalet under de senaste femton åren.

BT - 12 jun 14 kl. 11:36

Mordbränder på Hulta olösta ? renovering tar lång tid

Mordbränderna på Hulta torg är ouppklarade och det kan dröja till efter sommaren innan verksamheter åter kommer igång i de eldhärjade lokalerna. - Alla på torget påverkas. Det är mycket mindre folk i rörelse sedan det brann, säger Anil Madlani som driver spel- och tobaksbutiken.

BT - 14 jan 15 kl. 14:38

Hulta torg kan komma att kameraövervakas

AB Bostäder ansöker på nytt om att få sätt upp övervakningskameror på Hulta torg. Anledning är den senaste tidens bränder och omfattande skadegörelse i området. Den senaste tidens händelser, menar AB Bostäder, innebär att boende kring Hulta torg känner en stor oro och en otrygghet.

BT - 05 dec 14 kl. 17:02

Oro på Hulta efter skotten: "Det känns inte tryggt"

Stämningen är tryckt bland Hultaborna efter gårdagens skottlossning på Högagärdsgatan. De flesta vill inte stanna och prata och de som tar sig tid vill helst av allt vara anonyma. – Det är oroande och hemskt att det ska behöva hända.

GT - 17 maj 14 kl. 22:20

Maskerad man fångad på bild på Hulta torg

Polisen höjer beredskapen i Borås efter bränderna på Hulta torg. Fritidsgårdens övervakningskameror kan bli viktiga för utredningen. – Ja, det finns bevis där, säger Lennart Levinsson, Borås stads säkerhetschef till Borås Tidning..

BT - 23 dec 14 kl. 07:35

Boende på Hulta kan drabbas av brandnotan

Bränderna på Hulta kan gå ut över alla AB Bostäders hyresgäster. Notan för vårens bränder landade på 3,9 miljoner kronor för det kommunala bostadsbolaget. Natten till i går brann det på Hulta torg igen.

SmålandsPosten - 20 jan 14 kl. 06:14

Övervakningskameror sätts upp efter bränder

Cirka tio övervakningskameror har satts upp inne på Fagrabäckskolan. En säkerhetsåtgärd enligt rektor Caroline Hedenbergh.
– Två bränder är två för mycket.

BT - 05 jun 14 kl. 21:57

Polisen: "Vi måste se över hur vi jobbar på Hulta"

Polisen i Borås kommer nu efter oroligheterna på Hulta och Hässleholmen att vidta åtgärder. Efter de senaste oroligheterna på Hulta torg kommer polisen att se över sina arbetsmetoder. På måndag kommer de att börja fundera över en mer långsiktig lösning.

BT - 18 jun 14 kl. 08:37

Ironisk beskrivning av torget på Hulta

Vid ett kortare studiebesök på ett tämligen ödsligt och skabbigt Hulta Torg nyligen möttes jag av ett antal politiker och tjänstemän som föga framgångsrikt försökte locka den bofasta befolkningen till Borås stads pågående medborgardialog. Till skaran sällade sig snart även AB Bostäders verksamhetsstrateg för social utveckling Kai Jacobson, som även ingår i företagets VD-stab. Det kommunala bostadsbolaget presenterar torget i följande braskande ordalag på sin hemsida: ”Hulta Torg är ett av våra tre levande stadsdelstorg och du finner en välsorterad ICA-butik mitt på torget, bank, pizzeria och hårsalong.

Fler nyheter från BT

BT - 1 timme sedan

Sudans nya råd svärs in

BT - 1 timme sedan

Fantasieggande om hur parkkulturen utvecklats i Borås

I en skift dokumenterar förre stadsträdgårdsmästaren Åke Johansson hur parkerna i Borås utvecklades under 1900-talets första decennier. Peter Grönborg har läst..

BT - 2 timmar sedan

Filmrecension: Tv-skildring ur fas med tiden

"Late night" är en "Djävulen bär Prada" i New Yorks pratshowvärld som snubblar ur fas med sin samtid..

BT - 2 timmar sedan

Skansen vidtar åtgärder efter krokodilattack

En man bets av en krokodil när han skulle hålla tal under en privat fest på Skansen. Skansenakvariet vidtar nu åtgärder för att något liknande inte ska hända igen..

BT - 2 timmar sedan

Tusentals tigrar dödade och sålda

Mer än 2 300 tigrar har dödats och sålts illegalt sedan millennieskiftet. Beslagen av skinn, ben och hela tigrar – levande och döda – visar att efterfrågan är stor. Det finns få tecken på att arten återhämtar sig, varnar organisationen Traffic..

BT - 2 timmar sedan

Villkorlig dom för protesterande amerikaner

Amerikanerna Race Imboden och Gwen Berry, som under de Panamerikanska spelen på olika sätt protesterade mot läget i USA, har av USA:s olympiska kommitté dömts till villkorlig dom i tolv månader. De kan därmed delta i OS i Tokyo nästa år om de kvalar in..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.