DN > Utrikes

Friday, 23 August, 22:48

DN - 14 aug 19 kl. 06:40

Det sociala experimentet Vällingby byggdes för den nya människanDet stora experimentet Vällingby handlade om separation – av trafik, kön och samhällsklasser – och att bygga en ny människa. Under Stockholms kulturfestival ordnar Skönhetsrådet vandringar i stadsdelen..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Vällingby, Stockholms, Skönhetsrådet

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Det sociala, experimentet, Vällingby, byggdesför den nya , människan
YLE - 15 dec 16 kl. 05:07

Erics lön räcker inte till - har inte råd att bo med sin familj

Eftisledaren Eric Jacobsen har inte råd att bo tillsammans med sina tre barn och sin flickvän. Om han flyttade från sitt lilla hyresrum i Helsingfors till resten av familjens hyresbostad i Vanda, skulle familjen förlora flera av de sociala stöd de får. Eric Jacobsen jobbar som eftisledare i en lågstadieskola i Helsingfors.

Cornucopia - 05 jul 17 kl. 17:37

Påminnelse: Nytt säkerhetsläge - fotografera inte skyddsobjekt

Nationella Insatsstyrkan (NI) har gripit två män i Vällingby, som systematiskt fotograferat skyddsobjekt och lagt ut i sociala medier. Relaterat till min e-novell Berget, så tål det att påminnas om att det är ett nytt säkerhetsläge som gäller, och tålamodet med t ex urban exploration är numera begränsat.
Nationella insatsstyrkan grep under spektakulära former de två misstänkta, bland annat genom rappellering ner för utsidan av ett höghus i Vällingby.

HBL - 10 sep 13 kl. 08:40

Dubbel utmaning väntar i förorten

Bostadsminister Pia Viitanen är positiv efter att ha besökt förorter runtom i landet. Forskarna räknar med att ­husen måste renoveras samtidigt som man förebygger sociala problem.Minister Pia Viitanen (SDP) med följe går med raska steg genom köpcentret Martinkeskus i Mårtensdal i Vanda.

SVT Debatt - 22 maj 13 kl. 05:50

Upploppen visar att vi behöver en Marshallplan för förorten

SEGREGATION Upploppen i Husby är ett av många tecken på att Alliansens politik göder segregationen. Den borgerliga regeringen lyckas helt enkelt inte få människor från olika grupper i sysselsättning. Vi behöver en massiv satsning på skolan och jobbpolitiken för att vända trenden mot ett mer jämlikt samhälle.

YLE - 20 feb 15 kl. 05:00

Grön energi tvingar människor att lämna sina hem

Invånare måste överge sina hus för när geotermiska kraftverk i Kenya. Kraftverken har indirekt finansierats med finländska skattemedel via Världsbanken. Målet har varit att bidra till hållbar utveckling, men nu blir resultatet det motsatta, säger representant för massajer.

Skånskan - 05 maj 18 kl. 08:00

Östergård nu och då i ny radiodokumentär

Med sina putsade fasader i olika pastellfärger och sin lummiga, gröna och kuperade innergård ter sig kvarteret Östergård, vid foten av Backarna i Malmö, som en idealiserad bild av en sedan länge flydd tid.
Men så har det inte alltid varit, vilket man blir varse i den dokumentära radioserien Kvarteret.Kvarteret är en dokumentärserie i tre delar som sänds i P1.

Dagen - 18 feb 11 kl. 03:00

Ny teori om världens äldsta skyskrapa

TEL AVIV.  Stenåldrig maktkamp, människors fruktan och solens strålar. Det var faktorerna bakom byggandet av världens äldsta skyskrapa.

Sydsvenskan - 03 jan 12 kl. 22:39

Musiker ratade Stradivarius

Arkivfoto: Herbert Tinz
Musiker på högsta världsnivå kan inte skilja på ljudet från en legendarisk Stradivarius och en nytillverkad fiol. Det visar resultatet av en fransk studie.
Fioler tillverkade av den itailenska intrumentbyggaren Stradivarius är högtvilt bland världens musiker.

YLE - 06 sep 15 kl. 08:01

"Inget i modern tid går att jämföra med Sveaborg!"

I fredags disputerade Sofia Gustafsson vid Helsingfors universitet. Hennes avhandling behandlar Sveaborg på 1700-talet. Helsingforsarna vann mycket på Sveaborgbygget.

Supermiljöbloggen - 04 dec 14 kl. 10:18

Framtidsministern: Vi vet det vi behöver veta. Nu är det bara att göra det.

Framtidsministern och socialdemokraten Kristina Persson har ett långt CV. Hon har tidigare varit riksdagsledamot, landshövding och vice riksbankschef, men de senaste åren har hon varit ordförande för tankesmedjan Global Utmaning. Hennes officiella titel är däremot inte framtidsminister, utan hon är minister för strategi och framtidsfrågor samt för nordiskt samarbete.

SmålandsPosten - 24 dec 13 kl. 00:30

Julens berättelse handlar om oss

Julen är förväntningarnas, men också prövningarnas och självrannsakningens tid. Så var det också för Pappa Panov i Leo Tolstojs julsaga. Den gamle skomakaren väntar besök av Jesus, som bjudit in sig själv i en dröm.

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Cecilia Malmström prisas som Årets svensk i världen 2019

När Cecilia Malmström tog emot utmärkelsen som Årets svensk i världen 2019 på fredagen hade nyheten just slagit ned att Kina höjer tullarna på amerikanska varor för cirka 75….

DN - 2 timmar sedan

Man hittad död i bostad – kvinna gripen

Polisen har inlett en mordutredning efter att en man hittats död i Hisings Backa i Göteborg. En kvinna greps i parets gemensamma bostad, som nu ska undersökas av kriminaltekniker..

DN - 4 timmar sedan

Vittne larmade om kniv som kastades ut – men polisen dröjde

Ida, 28, hörde ångestfyllda skrik och såg en kniv slungas ut från lägenheten på andra sidan innergården..

DN - 5 timmar sedan

AIK får böta nära en miljon kronor för tumult

Dubbelmötet mellan AIK och Maribor i kvalet till Champions League blev en stökig historia.  Nu straffas AIK av Uefa med drygt 991.880 kronor, rapporterar Fotbollskanalen.

DN - 5 timmar sedan

Brasilien överväger militärinsats mot bränder

Medan skogsbränderna i Amazonas fortsätter trappar Brasiliens president upp ordkriget inför helgens G7-möte..

DN - 7 timmar sedan

Ungdomsbok: När livet äntligen ska bli på riktigt

Tilda vantrivs, men har en mental tillfykt i chattkompisen Emmy. När båda får åka på språkresa till Brighton öppnar sig en ny värld..

DN - 7 timmar sedan

Bokrecension: Skicklig spökhistoria med klassisk bakgrund

”Dödvatten” använder den klassiska skräckisen ”Rebecca” med framgång, transponerad till en svensk skärgårdsvilla där familjen sörjer flickan som försvann under en segeltur..

DN - 7 timmar sedan

Bokrecension: Mer mångfald än kanon i ny diktantologi

För trettio år sedan kom diktantologin ”Kärlek och uppror” för ungdomar. Nu är det dags för en ny stor satsning där Athena Farrokhzad och Kristofer Folkhammar lyfter fram både….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.