Expressen > Opinion

Sunday, 25 August, 14:48

Expressen - 14 aug 19 kl. 06:30

När S stoppar tiggeriet blir det moraliskt rättAtt en så tung S-profil som Lars Stjernkvist i Norrköping vill försvåra tiggeriet är symboliskt viktigt. Det är utmärkt att kommunerna går före när staten inte orkar ta tag i problemet..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Lars Stjernkvist, Norrköping

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: När S stoppar, tiggerietblir det , moraliskträtt
BT - 22 maj 14 kl. 13:55

SL stoppar inte SD-kampanj

SL, Storstockholms lokaltrafik, stoppar inte Sverigedemokraternas planerade annonskampanj i busskurer i Stockholm. SL beslutade att tillfälligt stoppa kampanjen med anledning av vandaliseringen av partiets affischer i tunnelbanan. Busskurerna består mest av glas och SL oroade sig för fortsatt vandalisering.

Dagen - 18 okt 17 kl. 03:05

KDU:s ordförande: Sätt stopp för tiggeriet

Kristdemokraterna måste vid helgens riksting visa att vi är beredda att sätta stopp för tiggeriet. Vi har ett moraliskt ansvar för dessa samhällets mest utsatta, skriver Christian Carlsson..

Dagen - 18 okt 17 kl. 03:05

KDU:s ordförande: Sätt stopp för tiggeriet

Kristdemokraterna måste vid helgens riksting visa att vi är beredda att sätta stopp för tiggeriet. Vi har ett moraliskt ansvar för dessa samhällets mest utsatta, skriver Christian Carlsson..

BT - 22 maj 14 kl. 12:07

SL stoppar SD-kampanj

SL, Storstockholms lokaltrafik, stoppar tills vidare Sverigedemokraternas planerade annonskampanj i busskurer i Stockholm. Bakgrunden är den vandalisering som skett av partiets affischer i tunnelbanan, skriver Metro. Busskurerna består mest av glas och SL är oroat för fortsatt vandalisering.

Helsingborgs Dagblad - 14 aug 15 kl. 09:12

"Vänsterpartiet borde sluta blunda för problemen med tiggeriet"

Replik på inlägget från fem Vänsterpartister i Helsingborg, "Vänsterpartiet tolererar inte rasistiska budskap i den offentliga miljön."Vänsterpartiet angriper i ganska hårda ordalag den kampanj mot organiserat tiggeri, som vi Sverigedemokrater genomförde i Stockholm tunnelbana och som vi även vill genomföra i Skåne. Vänsterpartiet kallar det för rasistiskt budskap att vilja få bort det organiserade tiggeriet, som vänstern dessutom påstår inte finns, och påstår också att kampanjen är ett direkt påhopp på de romer som befinner sig i Sverige.

Skånskan - 16 nov 16 kl. 06:00

Bibliotek stoppar utlåning efter misstänkt fusk

BURLÖV-LOMMA-STAFFANSTORP Ett bokförlag i Skåne har gjort masslån av sina egna e-böcker.
Nu stoppar biblioteken i Burlöv, Staffanstorp och Lomma e-bokutlåningen tillsvidare. ERWP.

Helsingborgs Dagblad - 28 apr 15 kl. 09:45

Det hjälper inte att utrota tiggeriet i Sverige

Hundratals tiggare kommer till Sverige och tigger eftersom de behöver försörja sina familjer i hemlandet. Men kommer Sverige ha råd att stödja dem om tiggeriet fortsätter öka? Om vi tittar på Nobelvägen i Malmö: Hur ser den ser ut nu?

Dagens PS - 26 jun 18 kl. 11:00

Ledarkollen: Trycket mot tiggeriet hårdnar

Varje dag läser Dagens PS ett antal ledarsidor och plockar fram det väsentligaste. Idag handlar det om vårdkrisen, om Durmaz, om försvaret, valet i Turkiet och om tiggeriet. Är vårdkrisen en myt?

Dagens PS - 26 jun 18 kl. 11:00

Ledarkollen: Trycket mot tiggeriet hårdnar

Varje dag läser Dagens PS ett antal ledarsidor och plockar fram det väsentligaste. I dag handlar det om vårdkrisen, om Durmaz, om försvaret, valet i Turkiet och om tiggeriet. Är vårdkrisen en myt?

SmålandsPosten - 29 jul 14 kl. 00:31

Sociala insatser kan öka tiggeriet

Att tiggeriet ökar i Sverige är ingen hemlighet. Däremot är det okänt hur många som försörjer sig genom att tigga. När Socialstyrelsen i november 2012 räknade landets hemlösa EU-migranter stannade antalet vid 370.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Unik undersökning: Så många i riksdagen vill förbjuda tiggeriet

Nej till tiggeriförbud. Det är det tydliga resultatet av en unik undersökning som Nyheter24 i dag kan publicera. Bara drygt 10 procent av ledamöterna som svarat på vill se ett förbud mot tiggeri.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 20 timmar sedan

Varning för ansvarslös C-politik på steroider

På område efter område ska nu Centerpartiets politik förverkligas - i snabb takt och utan eftertanke. Det bådar inte gott..

Expressen - Igår: 17:50

Låt barnen slippa kontakt med mammas mördare

Ta ifrån män som mördat sina barns mödrar vårdnaden. Det är galet att barn ska tvingas ha kontakt..

Expressen - Igår: 15:14

Att stoppa Preem hjälper inte klimatet

Att stoppa Preems utbyggnadsplaner vore bara dyr symbolpolitik. Regeringen borde i stället pröva statens klimatfarliga investeringar..

Expressen - I förrgår: 06:30

Skydda eleverna från bekväma föräldrar

Om föräldrarna inte bryr sig om sina barns säkerhet måste kommunerna göra det. Inför bilfria zoner runt skolorna..

Expressen - I förrgår: 17:50

Sluta påstå att ridning är en jämställd sport

Ridning brukar beskrivas som en jämställd sport. De flesta utövarna är kvinnor. Varför är då så många elitryttare män?.

Expressen - 22 aug 19 kl. 06:30

Snälla MP - ge oss ett friår från sprängdåd i stället

Att slänga miljarder på ett friår är det sista som Sverige behöver. Miljöpartiets lättsinne är provocerande och borde hållas på betryggande avstånd från budgeten..

Expressen - 21 aug 19 kl. 17:50

Kära lärare, räds inte rödpennan

På de nationella proven får eleverna inte använda stavningskontrollen när de skriver engelskan. På svenskan är det fritt fram. Talande tokigt..

Expressen - 21 aug 19 kl. 06:30

Tomträttssystemet gynnar mest medelklassen

Alltid är det några villaägare eller bostadsrättsföreningar som rasar över höjda tomträttsavgälder. Men systemet är ändå allt för förmånligt..

Expressen - 20 aug 19 kl. 17:50

Varför i herrans namn ska SJ köra tåg i Norge?

Om statliga direktörer inte har vett att göra halt för sina expansionsplaner vid landsgränsen måste regeringen sätta stopp för dem..

Expressen - 20 aug 19 kl. 06:30

Helgalet att ta bort läkarrock och domarklubba

Läkarrock och domarklubba blir en allt ovanligare syn på sjukhus och domstolar. Det är inget fel med auktoritetssymboler - tvärtom.  .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.