DN > Utrikes

Friday, 23 August, 22:46

DN - 14 aug 19 kl. 06:36

Grekland får EU-hjälp med bränderGrekland har begärt hjälp från EU för att bekämpa de häftiga bränder som rasar på ön Euboia, vars rök spridits ända till Aten. .
Läs mer på DN
Läs mer om:
EU, Euboia, Aten

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Greklandfår , EU-hjälpmed , bränder
SR - 26 okt 16 kl. 18:17

Italien och Grekland vill pressa EU-länder att ta emot flyktingar

I södra Europa växer ilskan över att flera EU-länder vägrar att ta emot flyktingar enligt den omfördelningsplan som medlemsländerna har enats om. Både Italien och Grekland tycker att EU ska skruva upp tonläget mot länder som Ungern, Tjeckien, Slovakien och Polen och hota med att dra in pengar och stöd till dessa länder om de inte ändrar sig och ställer upp solidariskt..

YLE - 31 okt 16 kl. 10:38

Över hundra flyktingar från Grekland till Finland

Omfördelningen av flyktingar från Grekland till andra EU-länder har kommit i gång. På måndagen har 111 flyktingar flugits från Aten till Finland, uppger Greklands statliga TV ERT. De grekiska migrationsmyndigheterna säger att det handlar om 16 familjer plus 52 minderåriga.

Nyhetskanalen - 19 jul 12 kl. 18:33

Kraftiga bränder härjar i Grekland

Kraftiga bränder härjar i Grekland. Under onsdagen och torsdagen ledde bränderna till evakueringar både i söder och i närheten av den grekiska huvudstaden. Flera hus skadades och människor försökte rädda sina förkolnade tak.

SR - 08 maj 16 kl. 09:24

Sverige hjälper Grekland med personal

Fem svenskar ska hjälpa till att omfördela asylsökande från Grekland till andra EU-länder..

Ekonomistas - 23 jan 15 kl. 07:00

Grekland, andra akten

Efter valet på söndag blir vänsterpartiet Syriza förmodligen största parti i det grekiska parlamentet. Syriza har sagt att man vill omförhandla villkoren i EU:s och IMF:s stödprogram, dvs. lätta på skuldbördan, sänka skatter och höja offentliga utgifter.

Nerikes Allehanda - 15 apr 14 kl. 05:04

Vill V låna ut pengar till Grekland?

Malin Björk kör en gammal sliten bild av EU: att hela EU är ett högerprojekt. Både i Sverige och i EU-parlamentet är höger/vänsterskalan i och för sig relevant. Du behöver inte känna till alla detaljer om hur det går till när lagförslag studsar som i ett flipperspel mellan EU-kommissionen, rådet och det folkvalda EU-parlamentet.

Ekonomistas - 18 jun 15 kl. 07:00

Gästinlägg: Vad Grekland behöver

Ett avtal mellan Grekland och dess fordringsägare är fortfarande sannolikt. Vad landet verkligen behöver är emellertid en partiöverskridande överenskommelse om att förändra sina institutioner, en mindre restriktiv finanspolitik och löften om framtida skuldnedskrivningar, skriver Christian Odendahl, chefsekonom på tankesmedjan Centre for European Reform i detta gästinlägg.  Förhandlingarna mellan Grekland och dess fordringsägare håller på att slutföras och det är bråttom.

YLE - 06 jul 15 kl. 09:55

”Andra länder följer inte Grekland ut ur euroområdet”

Det är sannolikt att Grekland lämnar euroområdet, säger Nordeas chefsanalytiker Jan von Gerich. Om så sker tror han att andra länder inte kommer att följa Grekland exempel. - Bankerna är stängda och pengarna håller på att ta slut.

YLE - 19 jun 15 kl. 14:31

Grekland och Kina i fokus på Putins ekonomiska toppmöte

Enligt president Vladimir Putin har Ryssland lyckats undvika en djup ekonomisk kris. På det internationella ekonomiska forumet i S:t Petersburg skrevs nya avtal under med Kina och Grekland. Utländska politiker lyste med sin frånvaro idag när president Vladimir Putin höll sitt ekonomiska linjetal i S:t Petersburg.

Ekonomistas - 09 jun 15 kl. 11:38

Grekland: Skuldnedskrivning eller grexit?

Det här är ett gästinlägg av Mats Persson, professor i nationalekonomi vid Institutet för internationell ekonomi på Stockholms universitet. När man följer diskussionen i massmedia om Greklands problem får man intrycket att skuldnedskrivning och utträde ur eurosamarbetet är samma sak. Men så är det inte alls.

Sydsvenskan - 24 feb 16 kl. 04:00

Ett delat Grekland

I en färsk undersökning svarar 0 procent av grekerna att det går bra för Grekland medan 65 procent svarar att det går uselt. På frågan om vilket ord som bäst sammanfattar vad man tycker om situationen i landet svarar 63,9 procent ”vrede” och 49,3 procent skam – många måste ha angett båda dessa ord – medan 2,7 procent svarar ”stolthet”. Enligt samma undersökning sympatiserar närmare hälften av grekerna med böndernas aktioner att blockera Atens centrum och landets motorvägar med traktorer, som en protest mot ytterligare skattehöjningar och pensionssänkningar.

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Cecilia Malmström prisas som Årets svensk i världen 2019

När Cecilia Malmström tog emot utmärkelsen som Årets svensk i världen 2019 på fredagen hade nyheten just slagit ned att Kina höjer tullarna på amerikanska varor för cirka 75….

DN - 2 timmar sedan

Man hittad död i bostad – kvinna gripen

Polisen har inlett en mordutredning efter att en man hittats död i Hisings Backa i Göteborg. En kvinna greps i parets gemensamma bostad, som nu ska undersökas av kriminaltekniker..

DN - 4 timmar sedan

Vittne larmade om kniv som kastades ut – men polisen dröjde

Ida, 28, hörde ångestfyllda skrik och såg en kniv slungas ut från lägenheten på andra sidan innergården..

DN - 5 timmar sedan

AIK får böta nära en miljon kronor för tumult

Dubbelmötet mellan AIK och Maribor i kvalet till Champions League blev en stökig historia.  Nu straffas AIK av Uefa med drygt 991.880 kronor, rapporterar Fotbollskanalen.

DN - 5 timmar sedan

Brasilien överväger militärinsats mot bränder

Medan skogsbränderna i Amazonas fortsätter trappar Brasiliens president upp ordkriget inför helgens G7-möte..

DN - 7 timmar sedan

Ungdomsbok: När livet äntligen ska bli på riktigt

Tilda vantrivs, men har en mental tillfykt i chattkompisen Emmy. När båda får åka på språkresa till Brighton öppnar sig en ny värld..

DN - 7 timmar sedan

Bokrecension: Skicklig spökhistoria med klassisk bakgrund

”Dödvatten” använder den klassiska skräckisen ”Rebecca” med framgång, transponerad till en svensk skärgårdsvilla där familjen sörjer flickan som försvann under en segeltur..

DN - 7 timmar sedan

Bokrecension: Mer mångfald än kanon i ny diktantologi

För trettio år sedan kom diktantologin ”Kärlek och uppror” för ungdomar. Nu är det dags för en ny stor satsning där Athena Farrokhzad och Kristofer Folkhammar lyfter fram både….Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.