NSD > Nyheter

Saturday, 24 August, 07:15

NSD - 14 aug 19 kl. 06:30

Stigma bland äldre kring bostadstilläggDrygt 100 000 pensionärer skulle kunna ha rätt till bostadstillägg men söker inte..
Läs mer på NSD

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stigmabland , äldrekring , bostadstillägg
News55 - 14 sep 17 kl. 16:02

Så tycker pensionärsförbunden om höjt bostadstillägg

News55 har tidigare rapporterat om att regeringen och Vänsterpartiet har beslutat att höja taket på bostadstillägget för Sveriges pensionärer. Beslutet är inte bara ett glädjebesked för de 290 000 äldre som från och med 1 januari 2018 kommer att få höjt bostadstillägg på upp till 470 kronor i månaden. Det är också en seger för SPF Seniorerna, PRO och SKPF Pensionärerna.

News55 - 04 sep 17 kl. 13:28

PRO: Höj bostadstillägget för pensionärerna

Den svenska ekonomin är stark och resurserna för att att finansiera olika typer av reformer är stora. Samtidigt är det viktigt att resurserna används på bästa sätt. Pensionärsorganisationen PRO vill se ett höjt bostadstillägg för boendekostnader på upp till 7 000 kronor.

Cornucopia - 30 maj 17 kl. 09:49

Högre kommunalt bostadstillägg åt äldre vid liten lägenhet?

Svenskarna bor på bland de största ytorna per person. Men bostadsytorna är ojämnt fördelade på grund av att äldre inte flyttar pga flyttskatter och att de vill bo kvar i området. Förutom slopandet av flyttskatterna, återinförande av fastighetsskatt kan byggande av seniorbostäder och trygghetsboenden i befintliga bostadsområden kanske kombineras med högre kommunalt bostadstillägg om senioren bor i en liten lägenhet?

News55 - 13 sep 17 kl. 14:28

Bostadstillägget höjs för 290 000 pensionärer

Från och med 1 januari 2018 kommer 290 000 av Sveriges pensionärer att omfattas av regeringen och Vänsterpartiets förslag om höjt bostadstillägg. I syfte att bättre täcka dagens boendekostnader föreslås att taket höjs från 5 000 till 5 600 kronor, det framgår i regeringens budgetproposition för 2018 . – Taket i bostadstillägget har inte höjts på hela tio år, därför är jag otroligt glad för att vi gör det, säger socialminister Annika Strandhäll (S) till News55.

Cornucopia - 13 feb 16 kl. 15:46

Få igång flyttkedjorna - bygg lägenheter åt äldre

Sverige behöver upp till 700 000 nya bostäder de kommande tio åren. Att få igång flyttkedjorna och få äldre att flytta till mer ändamålsenliga bostäder är ett effektivt sätt att frigöra resurser för att uppnå detta. Sverige bör alltså satsa på att bygga bostäder för äldre, sk trygghetsboenden.

Nyhetsverket - 06 okt 16 kl. 22:33

Bostadstillägget en del av pensionssystemet.

"Drygt 100 000 pensionärer kan gå miste om tusentals kronor i månaden i bostadstillägg. – Många äldre sätter en ära i att till varje pris klara sig själv och vill inte söka bidrag. Men bostadstillägget är inte ett bidrag utan en del i pensionssystemet, säger Christina Tallberg, ordförande för pensionärsorganisationen PRO.

News55 - 04 jul 18 kl. 18:20

Äldreministern: “Det är skamligt att inte fler söker bostadstillägg”

I dagens debatt om pensionsfrågan i Äldreforums tält i Almedalen var samtliga representanter enade om att pensionssystemet måste ses över och att mer pengar måste betalas in. – Äldrepolitik är så mycket men gällande pensionerna är det en reflektion av hur arbetslivet ser ut. Vi vill inte ha människor som jobbat ett helt liv och inte har råd med hyra och mat.

News55 - 27 sep 16 kl. 11:31

Liberalerna vill höja bostadstillägget för pensionärer

– Vi har en kvarts miljon pensionärer som ligger under EU:s fattigdomsgräns. Att förbättra deras pensioner genom förändringar i pensionssystemet tar lång tid. Då är en förändring av bostadstillägget pricksäkert och kan göra en direkt skillnad, säger Barbro Westerholm, Liberalernas talesperson i äldrefrågor, till DN.

News55 - 19 jun 17 kl. 14:25

Kravet från SPF Seniorerna: Höj bostadstillägget för Sveriges pensionärer

Enligt SPF Seniorernas nyligen tillträdda ordförande Eva Eriksson är den mest akuta frågan för Sveriges pensionärer frågan om var gränsen för bostadstillägg ska gå, det rapporterar Expressen. Trots att regeringen ska se över grundskyddet för pensionärerna är Eva Eriksson inte helt nöjd.       LÄS MER: Många pensionärer går miste om tusenlappar varje månad “Ett stort tapp för pensionärerna” – Det är glädjande att man tillsatt en grundskyddsutredning för att titta på detta, men man måste göra mer.

News55 - 01 sep 15 kl. 13:40

Hundratusentals kan ha missat bostadstillägg

– Ja det är ett stort mörkertal, säger PRO:s ordförande, Christina Tallberg, till News55. – Det är många äldre som inte ansöker om tillägget för de vill inte vara bidragstagare. De vill klara sig själv, men det är ju en rättighet som de borde utnyttja.

Fler nyheter från NSD

NSD - 15 minuter sedan

Veckans handlare: ”Ta trender med en nypa salt”

Djurmönster, skulpturer och gröna växter är bland det hetaste inom inredning just nu..

NSD - 15 timmar sedan

Räddningsaktion på Kebnekaises topp

Polisen fattade beslut vid 14-tiden om att undsätta en man som har skadat sitt knä i närheten av Kebnekaises topp..

NSD - 1 timme sedan

Levande tystnad – levande ton

Kom ihåg att ”sjunga” pausen, sa körledaren..

NSD - 1 timme sedan

Läkarbristen: "Påverkar hela hälsocentralen"

Äntligen ser cheferna i närsjukvården sanningen om läkarkrisen i vitögat..

NSD - 1 timme sedan

Nya förskolan i Innanbäcken strax klar

Innanbäckens nya förskola Prisman står strax klar..

NSD - 2 timmar sedan

Man greps för sambomisshandel

Kvinnan flydde till en granne, som slog larm..

NSD - 8 timmar sedan

Dubbla smällar för Infjärden

Först tvingades lagkaptenen kliva av skadad..

NSD - 9 timmar sedan

Skadegörelse på Hertsön

Polisen åker ut till en adress på Herstön där en man ska ha slagit sönder en fönsterruta..

NSD - 9 timmar sedan

Duo misstänks för rattfylleri i Kiruna

Polisen beordras till en plats, länsväg 875 utanför Kiruna, då en bilist har setts köra in i en refug..

NSD - 9 timmar sedan

Frälste Notviken med superinhopp

Felicia Karlsson hoppade in och frälste Notviken med två mål i hemmasegern mot Infjärden..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.