DI > Ekonomi

Monday, 26 August, 09:12

DI - 14 aug 19 kl. 06:06

Lisebergs lyckade Disneyklipp – ökat 220.000 procentLiseberg i Göteborg har sedan 1980-talet haft ett litet antal aktier i Disney-koncernen. Nu ska de säljas, och nöjesparken kommer göra en rejäl vinst på värdepapperna, skriver Göteborgs-Posten..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Disneyklipp, Göteborg, Disney, Göteborgs-Posten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lisebergs, lyckade, Disneyklipp, ökat, 220.000procent
GT - 27 maj 16 kl. 00:09

Miriam Bryant var först ut på Lisebergs scen

– Jag höll på att kissa på mig i dag. Jag trodde inte att det skulle komma en jävel, sa Miriam Bryant när hon äntrade Lisebergs Stora scen på torsdagskvällen. Men hon hade inte behövt oroa sig, Miriam.

GT - 16 aug 16 kl. 18:51

Lisebergs ödesbeslut om parkens framtid

Ett hotell med 450 rum, en stor vattenpark - och en totalkostnad på nästan två miljarder kronor. I september väntas Lisebergs styrelse fatta ödesbeslutet som kan avgöra nöjesparkens framtid. – Det är ett viktigt steg för att ta Liseberg framåt, säger Thomas Sjöstrand, Lisebergs vice vd..

GöteborgsPosten - 30 nov 16 kl. 05:00

Lisebergs framtidsplaner

Planerna på Lisebergs vattenpark och hotell tar nu ett steg vidare. Bygget, som går på 1, 9 miljarder, skall finansieras i huvudsak av Lisebergs eget kassaflöde..

GöteborgsPosten - 23 feb 17 kl. 21:27

Lisebergs miljardprojekt får klartecken

Under torsdagskvällens kommunfullmäktige gav man klartecken till Lisebergs kommande miljardprojekt; äventysbad och hotell. Projektet - som är värt nästan 2 miljarder - är Lisebergs största hittills..

GT - 16 mar 18 kl. 11:29

Lerkaos hotar Lisebergs rekordsatsning i sommar

Lisebergs storsatsning Valkyria har stött på problem. Ett väldigt lerigt problem.Tunnelbyggnationen som ska vara en del av den gigantiska berg- och dalbanan har blivit en utmaning för nöjesparken.

GT - 26 jun 18 kl. 15:17

Beskedet: Så länge kan Lisebergs värsting dröja

Lisebergs storsatsning Valkyria försenas ytterligare – kanske så långt som till slutet på juli.Vrålåket väntas inte bli klart i tid för Partille- och Gothia cup, enligt Lisebergs vd Andreas Andersen.– Vi hade gärna öppnat tidigare, det får jag väl säga, säger han..

GT - 29 apr 19 kl. 14:20

Lisebergs vd Andreas Andersen lämnar

Andreas Andersen, Lisebergs vd, lämnar.Orsaken är familjeskäl, enligt Lisebergs pressmeddelande.– Jag är mycket stolt över det Liseberg som jag har varit med att förvalta och utveckla.

YLE - 2 timmar sedan

Uutissuomalainen: Tågturismen till S:t Petersburg har ökat nämnvärt

Tågturismen till S:t Petersburg har ökat nämnvärt, rapporterar Uutissuomalainen. Antalet tågresenärer till S.t Petersburg har ökat med nästan 20 procent på ett år..

UNT - 03 dec 13 kl. 06:52

Lisebergs nya bergbana fördyras

Berg- och dalbanan Helix, som byggs på Liseberg i Göteborg, blir betydligt dyrare än förväntat, uppger TV4 Nyheterna Göteborg. Kostnaden har ökat med 50 miljoner och väntas bli närmare en kvarts miljard kronor totalt.(TT).

BT - 06 aug 17 kl. 17:10

Lisebergs näst bästa dag på 2000-talet – så många besökte

Det ostadiga men torra vädret i stora delar av landet kanske inte har varit det bästa för semesterfirarna. Men nöjesparkerna har gnuggat händerna. Antalet besökare hittills i år har ökat jämfört med förra året.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Trump: Kina har kontaktat oss och vill förhandla

USA har fått propåer från Kina som vill förhandla igen. Det uppger Bloomberg News..

DI - 30 minuter sedan

Neurovive kommenterar första halvåret

Neurovive VD Erik Kinnman summerar första halvåret och förtydligar den senaste kvartalsrapporten. “Alla projekt går väldigt bra och vi kommer hålla ett fortsatt högt tempo under….

DI - 15 minuter sedan

Italienska PD redo att stödja femstjärnerörelsens Fico

Italiens Demokratiska Parti, PD, är redo att stödja att Roberto Fico, talman i underhuset och medlem i Femstjärnerörelsen, blir ny premiärminister..

DI - 30 minuter sedan

Minusöppning väntas på börsen efter upptrappat handelskrig

Stockholmsbörsen väntas inleda veckan på minus. New York-börserna föll brant på fredagen och de asiatiska börserna tog efter utvecklingen på måndagen sedan Kina aviserat om nya….

DI - 30 minuter sedan

Mnuchin: ”Skulle kunna underteckna ett bra avtal på sekunder”

USA:s finansminister Steven Mnuchin menar att det är Kina som sätter käppar i hjulet för ett avtal mellan länderna. ”Om Kina skulle godkänna ett rättvist och balanserat….

DI - 45 minuter sedan

Följ måndagens börsöppning

Börsmorgon ger dig nyheter, analyser och aktietips varje vardag klockan 08.45..

DI - 45 minuter sedan

Handelskriget sänker oljepriset – medan guldet lyfter

Den eskalerande handelskonflikten mellan USA och Kina har fortsatt att sänka tilltron till den globala ekonomiska tillväxten och oljepriset har också backat..

DI - 1 timme sedan

Lägre intäkter och minusresultat för elbussbolaget

Elbussbolaget Hybricons rörelseintäkter sjönk till 3,2 miljoner kronor i det andra kvartalet (6,8) samtidigt som resultatet före avskrivningar blev -3,5 miljoner (+0,2)..

DI - 1 timme sedan

Bredband 2:s ekonomihef köper aktier

Bredband 2:s ekonomichef Claes Fägersten har köpt 1,3 miljoner aktier i bolaget. .

DI - 1 timme sedan

Större förlust för First North-listade Ivisys

First North-listade Ivisys, som erbjuder visuellt baserade kvalitetskontrollösningar för industrin, redovisar ett nettoresultat för det andra kvartalet 2019 på -4,0 miljoner….Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.