Nyan > Svenskfinland

Monday, 26 August, 09:12

Nyan - 14 aug 19 kl. 06:00

Presidenten på bryggeribesökDet nya ekonomiska systemet, Ålandsexemplet, det åländska näringslivet och den åländska demokratin var några av de saker som president Sauli Niinistö diskuterade under sitt besök på Åland i går tisdag. .
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Sauli Niinistö, Åland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Presidenten, bryggeribesök
YLE - 19 dec 16 kl. 13:45

Brevskrivandet till presidenten har mattats av

President Sauli Niinistö har hiittills fått 3 220 brev och mejl om jourreformen. Det ligger på ungefär samma nivå som i fredags. I onsdags kom 900 brev till presidenten där upprörda medborgare ville att presidenten skulle stoppa jourreformen som fråntar Vasa centralsjukhus rätt till omfattande jour.

YLE - 24 feb 16 kl. 09:31

Presidenten: BALTOPS-övningar äventyrar inte Finlands ställning

Republikens president Sauli Niinistö, säger att läget vid östgränsen ännu är olöst. Ryssland meddelar att de inte hindrar någon att lämna landet. Å andra sidan förstår de att Finland inte har någon plikt att ta emot någon som inte har visum, säger Niinistö.

YLE - 17 dec 16 kl. 15:06

Antti Rinne: Osannolikt att presidenten ingriper

Socialdemokraternas ordförande Antti Rinne mötte folket på Vasa torg. Och det som fanns på folkets läppar var jourreformen. Rinne har svårt att tro att presidenten skulle ingripa i frågan.

Sydsvenskan - 19 mar 11 kl. 06:30

Valet kan ge presidenten nästan obegränsad makt

Idag röstar egypterna ja eller nej till ändringar i författningen. Det är första gången på decennier?
Idag röstar egypterna ja eller nej till ändringar i författningen.

YLE - 15 apr 15 kl. 13:49

Riksdagens avslutning: Presidenten och talmannen efterlyste samarbetsvilja

President Sauli Niinistö talade till de folkvalda idag vid avslutningen av riksdagens valperiod. Han hoppades på större sammanhållning under nästa period. I sitt tal sade presidenten att riksdagen fått kämpa i motvind och nämnde speciellt de ekonomiska problemen både här hemma och i övriga Europa och krisen i Ukraina.

Nyan - 13 aug 15 kl. 08:00

Krigsretorik oroar presidenten

President Sauli Niinistö tycker inte att Ålands säkerhetspolitiska läge har förändrats. Däremot är presidenten orolig för krigsretoriken i medierna. I går besökte president Sauli Niinistö och hans fru Jenni Haukio Åland.

YLE - 14 dec 16 kl. 17:36

Vasas öde fick över 900 att skriva till presidenten

Vasas öde i jourreformen har fått många medborgare att kontakta rikets president Sauli Niinistö. Österbottningar har i flera dagar skrivit både e-postmeddelanden och traditionella brev till presidentens kansli. Presidentens kansli bekräftar att presidenten har fått över 900 meddelanden från oroliga medborgare.

Nyheter 24 - 21 feb 11 kl. 17:13

Jemen: Presidenten avfärdar folkets krav


De oppositionella är kritiska inför att presidenten ska sitta kvar tills nästa omval. "Uttalandet är ingenting annat än ett försök att vinna tid och vi har varit i den här onda cirkeln i åratal." SANAA.

Sydsvenskan - 20 jan 12 kl. 06:30

Tabbarna kan sänka presidenten

Tysklands president ljög om sina privata förmåner, hotade journalister med åtal, hyrde en bil till rekordrabatt och lät bilfirman skänka sonen en trampbil. Christian Wulff skadar alla tyska politikers rykte, hävdar oppositionen.
Igår gick den socialdemo­kratiske gruppledaren Frank-Walter Steinmeier till hårt angrepp mot Christian Wulff, och anklagade den kristdemokratiske presidenten för att skada politikens anseende med sina affärer.

HBL - 21 jan 15 kl. 23:55

Presidenten satte ner foten

Det behövs klarhet i vilka formella krav som gäller och tydlighet i vad som förväntas.President Sauli Niinistö vill undvika en liknande diskussion som man hade när beslutet skulle tas om Finlands deltagande i övervakningen av luftrummet över Island. Därför, sade presidenten på sin presskonferens i tisdags, vill han först ha klarhet i vad det innebär att Finland deltar i tekniska övningar med det amerikanska flygvapnet i Estland.

YLE - 10 aug 16 kl. 10:30

Presidenten hejar på VPS - tror chefstränaren

President Sauli Niinistö finns på läktaren när VPS från Vasa möter Seinäjokilaget SJK på Sandvikens stadion i Vasa ikväll. Eller egentligen kommer han av säkerhetsskäl att sitta högt uppe på nya läktaren, gömd bakom ett fönster. - Fotbollen är ju det viktigaste för oss.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 1 timme sedan

Ålands Framtid lanserar podcast

Ålands Framtid börjar med en podcast som man kan lyssna på via partiets hemsida. – I det första programmet, som är uppdelat i två avsnitt, diskuterar folkrättsjuristen Göran Lindholm, politikern Anders Eriksson och historikern Dan Nordman om hur Ålandsrörelsen uppstod, ålänningarnas kamp för en återförening med Sverige och om det internationella maktspelet som slutligen resulterade i att Åland, mot ålänningarnas vilja, gavs självstyrelse, sägs i ett pressmeddelande. I det andra avsnittet, som släpps inom kort, diskuterar samma personer Ålandsrörelsens betydelse i dag.

Nyan - 3 timmar sedan

Byggfirma överklagar om polishuset

Om fastighetsverket bara hade väntat en dag till så skulle de fått bevis på att byggfirman har betalat sina skatteskulder. .

Nyan - Igår: 09:11

Vården utanför Åland dyrare än förutspått

Kostnaden för vård utanför Åland blev under första halvåret högre än förutspått. .

Nyan - 12 timmar sedan

Ifk-sjk 1-0

Foto: Stefan Öhberg TEXT: Stefan Öhberg stefan.ohberg@nyan.ax Tillbaka till startsidan Tipsa Nyan.

Nyan - 13 timmar sedan

IFK tog chansen – upp som sexa

FOTBOLL. IFK Mariehamn vann söndagens måstematch mot SJK och har således fortfarande chansen att nå den övre slutspelsserien. Hemma mot SJK behövde det bli tre poäng för att IFK Mariehamn fortsättningsvis skulle vara med och slåss om en plats i den övre slutspelsserien.

Nyan - 19 timmar sedan

Klassisk musik och Östersjön

Klassisk musik kombinerat med samtal om aktivism, hållbarhet och Östersjön. .

Nyan - 23 timmar sedan

Person gjorde våldsamt motstånd mot polis 

En person som avvisats från en nattklubb i Mariehamn gjorde motstånd mot både ordningsvakter och polis. Polisen var därför tvungna att använda maktmedel och personen greps på basen av polislagen. “Personen misstänks nu för våldsamt motstånd mot tjänsteman och motstånd mot person som upprätthåller ordningen”, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Nyan - 23 timmar sedan

Person överbord från Baltic Queen

På söndagsmorgonen föll en man överbord i Stockholms skärgård från Tallinks kryssningsfartyg Baltic Queen, rapporterar bland annat Aftonbladet. Räddningshelikopter och flera båtar deltar i sökandet. Tallink Baltic Queen trafikerar sträckan Stockholm–Åland–Tallinn.

Nyan - 23 timmar sedan

Singelolycka i Eckerö – en person till sjukhus

Strax efter klockan halv tolv på lördagskvällen kom larmet om en trafikolycka i Eckerö Berghamn. Räddningsverket, polis och ambulans ryckte ut till platsen. – Det var en singelolycka med en personbil som rammade refugen på hamnområdet.

Nyan - Igår: 21:11

Larm om byggnadsbrand var terrassvärmare

På lördagskvällen kom ett larm om en byggnadsbrand. Personer hade på håll sett eldslågor vid ett vitt hus, men uppgifterna om var huset låg var oklara. Räddningsverket åkte först till Möckelö i Jomala och sedan till Mariehamn.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.