P3 > Nyheter

Sunday, 18 August, 23:17

P3 - 14 aug 19 kl. 06:00

Synskadade ryter ifrån mot felparkerade elsparkcyklarDet är många som stör sig på felparkerade elsparkcyklar. Men för synskadade är det ett extra stort problem..
Läs mer på P3

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Synskadade, ryter, ifrånmot , felparkerade, elsparkcyklar
Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Synskadade lappar felparkerade cyklar och hinder

Mellan 1 september och 15 oktober genomför Synskadades Riksförbund kampanjen "Gata För Alla", där felparkerade cyklar och andra hinder lappas av medlemmarna. Detta för att uppmärksamma om farorna som dessa innebär för synskadade som rör sig ute i gatu- och trafikmiljö..

UNT - 18 maj 18 kl. 18:16

Felparkerade cyklar fortsatt problem för synskadade

Synskadade har fortfarande stora problem med att cyklar felparkeras i centrala Uppsala..

UNT - 10 apr 13 kl. 18:41

24 UNT: Krafttag mot felparkerade cyklar

Projektet Parkera schysst ska underlätta framkomligheten för till exempel synskadade, rörelsehindrade och utryckningsfordon..

YLE - 12 dec 12 kl. 15:18

Felparkerade bilar blockerar spårvagnarnas väg

Felparkerade bilar stör spårvagnstarfiken i Helsingfors. Bara under tisdagen fick staden flytta sex bilar som stod för nära skenorna. Biträdande stadsdirektör Pekka Sauri dundrar till och påminner bilister om att man inte får parkera för nära språvagnslinjerna.

Barometern - 27 jul 18 kl. 10:58

Felparkerade bilar ifrågasätts

Trots tydlig skyltning om parkeringsförbud står felparkerarna på rad. De kan bli ett hinder för eventuella utryckningsfordon..

Skånskan - 16 mar 19 kl. 05:00

Ännu fler elskotrar har börjat rulla på gatorna

MALMÖ Ett tredje företag har börjat konkurrera med de två övriga uthyrningsföretagen som redan finns i Malmö.
– Jag hoppas bara att det inte ska bli värre än vad det redan är, konstaterar Eva Svenning som är verksamhetsansvarig för parkeringsfrågor på allmän plats på fastighets- och gatukontoret.Många har förargat och irriterat sig på sparkcyklarna som ligger slängda litet överallt och är i vägen.

Expressen - 28 maj 19 kl. 20:05

Politiker tar hårdare tag mot cykeltrenden: ”Finns en oro”

Felparkerade elsparkcyklar har blivit ett problem för synskadade i Malmö.Men nu tar politikerna i med hårdhandskarna för att komma åt problemet.– Alla Malmöbor har samma rätt till framkomlighet, säger Roko Kursar (L), ordförande i funktionsstödsnämnden..

DN - 05 aug 19 kl. 16:05

Elsparkcyklar orsakar fortsatt p-kaos i Stockholm

Något bättre – men långt ifrån bra. Stockholm stads försök att komma tillrätta med felparkerade och slängda elsparkcyklar fortsätter. 30 kommunala ”p-platser” ska bli 45 innan sommaren är slut.

Fler nyheter från P3

P3 - I förrgår: 14:00

”Spännande tid för musik i Gambia”

Den gambiska artisten Sophia Byass säger att politiska partier brukar ha med artister på sina valkampanjer för att locka till sig folk..

P3 - I förrgår: 06:00

Gambisk-svenskt artistutbyte tar plats i Stockholm

Ett gäng gambiska artister uppträder på Stockholms kulturfestival idag. Det är en del av ett musikutbytesprojekt som pågått sen början av året..

P3 - 15 aug 19 kl. 06:00

Gamers tävlar om 33 miljoner dollar

Under torsdagen börjar världens största turnering i Dota 2, The International. Prispotten är den största inom e-sport någonsin..

P3 - 14 aug 19 kl. 06:00

Experter inför domen mot Asap Rocky

P3 Nyheter har pratat med flera experter, och ingen av dem tror att Asap Rocky döms till de sex månaders fängelse som åklagaren Daniel Suneson yrkat på..

P3 - 13 aug 19 kl. 06:00

Jurist: ”Pepe the Frog och 'Honk honk' kan vara hets mot folkgrupp”

Rasistiska symboler på nätet är ett stort problem, enligt den amerikanska gamern Steven Bonnell. Och de kan faktiskt vara olagliga..

P3 - 12 aug 19 kl. 12:00

Porrfilterfrågan splittrar politiker, experter och föräldrar

Ett filter som blockerar porrsidor har smugits in på skoldatorer i Stockholm. Samtidigt jobbar SKL på en vägledning till kommunerna. Och många har starka åsikter i frågan..

P3 - 12 aug 19 kl. 06:00

Stockholm stad har infört porrfilter i skolan – trots kritik

Stockholms stad har smugit in porrfilter på sina skoldatorer – trots att filtrena är omdebatterade..

P3 - 09 aug 19 kl. 15:00

Skellefteå ska behålla invånare på recept från USA

För att undvika att folk veckopendlar till batterifabriken, ska Skellefteå nu satsa stort på saker som bostäder, kultur och fritidsliv. Annars uteblir vinsterna för kommunen..

P3 - 09 aug 19 kl. 06:00

Så ska Skellefteå locka till sig utrikesfödda

Det väntas bli brist på arbetskraft till batterifabriken Northvolt i Skellefteå. Nu har näringsliv, kommun och län gått ihop i jakten på folk..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.