Blekinge Läns tidning > Nyheter

Monday, 19 August, 18:09

Blekinge Läns tidning - 14 aug 19 kl. 06:00

Bister skolhöst väntar med tuffa neddragningarElever som inte får den hjälp de behöver, personal som får slita hårdare och sämre kvalitet på utbildningen. Det är några av de risker som skolchefer pekar ut när kunskapsförvaltningens hårda sparbeting nu ska genomföras..
Läs mer på Blekinge Läns tidning

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bister, skolhöst, väntarmed , tuffa, neddragningar
DI - 17 jul 18 kl. 20:01

Rekordutbud på nyproducerat – bister höst väntar

Sommaren innebär normalt sett mindre aktivitet på bostadsmarknaden. Trots det går utbudet av nyproducerade lägenheter till salu mot rekordnivåer. .

Trelleborgs Allehanda - 31 jan 11 kl. 19:15

Vintern är bister för åkerierna

"Förseningar kostar pengar och allt tar längre tid än vanligt".
Åkerierna har drabbats hårt av den snöiga vintern. Det visar Transportgruppens undersökning där 71 procent av de tillfrågade åkerierna svarar att den tuffa vintern har fått negativa konsekvenser för deras verksamhet.

Kristianstadsbladet - 16 dec 12 kl. 14:17

Bister jul för många

Barnfamiljer med låg inkomst. Utförsäkrade. Fattigpensionärer.

SVT - 15 apr 18 kl. 21:57

Ovanligt varm aprilvecka väntar

Efter en bister vinter har vårvärmen slagit till i stora delar av Sverige. Och veckan som kommer väntas bli ovanligt varm med temperaturer över 20 grader i söder under torsdagen och fredagen. – Att vi får sådana här dagar i april det hör inte till vanligheterna, säger SVT:s meteorolog Nitzan Cohen..

YLE - 12 mar 17 kl. 20:00

Vård- och landskapsreformen: "Kommunen tar hand om förebyggande vården med långa tänder"

Vi har vant oss vid att kommunen finns med i familjens liv från vaggan till graven vad gäller social- och hälsovården. Landskapsreformen ändrar radikalt på det. Från och med år 2019 återstår bara den förebyggande vården i kommunens regi.

YLE - 10 jul 16 kl. 14:41

"Man måste bli arg på ätstörningen"

Jonna Löfgren från Malax är 17 år gammal och mitt uppe i en svår kamp. - En dålig dag så har jag sovit uselt och skulle bara vilja ligga kvar i sängen. Men då sätter tankarna igång genast; här kan jag inte ligga, jag måste upp och röra på mig.

YLE - 13 feb 15 kl. 04:36

Korsholms högstadium pratar om droger

- Vi är medvetna nu i kommunen om att det bland högstadieelever finns användning av droger. Verkligheten har kommit ikapp oss. Det var därför jag tog upp det, för att vi inte ska vara naiva, varken föräldrarna eller vi andra vuxna, säger högstadiets rektor Annika Snickars.

YLE - 28 mar 15 kl. 10:00

Splitternytt centralkök glänser i Karis

Efter påsk får eleverna i Karis svenska högstadium och Karis-Billnäs gymnasium äta mat lagad i det nyrenoverade centralköket. Men det är färre par händer som ska laga mera och bättre mat. Det skiner av stål i det nya centralköket och maskinernas storlek slår en med häpnad.

YLE - 30 mar 17 kl. 10:06

Lättare att nå hälsovården i Vasa

Vasa stads hälsovårdsservice försöker under våren förbättra sina service, genom att ta i bruk en ny telefontjänst. Tjänsten gör det möjligt att välja mellan att vänta på svar och att lämna av ringbud. - Vi önskar att man i akuta ärenden väntar i kö och i icke-brådskande ärenden väljer ringbud, eller "Ring tillbaka” tjänsten.

YLE - 17 maj 17 kl. 05:15

Magert mögelmöte i S:t Karins

Cirka hundra personer deltog i det möte som S:t Karins stad ordnade om Hovirinta fastigheten på tisdag kväll. Både elever och personal lider av symtom som kan bero på dålig inneluft, men experterna förstår inte varför. Mötet pågick i över två timmar och hörde en rad olika experter, men något nytt kom egentligen inte fram.

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 10 minuter sedan

Titta in i mångmiljonhuset

Golfklubbens mångmiljonsatsning börjar bli klar. Nyfiken på hur klubbhuset ser ut? BLT har varit där.

Blekinge Läns tidning - 10 minuter sedan

Polisen: Volvo sedd vid nytt försvinnande

Polisen rubricerar nu en 80-årings försvinnande i Malå som människorov. Polisen bekräftar också att den Volvo som stals i samband med mordet på en 70-årig man i Markaryd i Kronobergs län har setts i Malå kommun dagarna innan 80-åringen försvann..

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Uppoffringarna som fört Fredricson till toppen

Peder Fredricson, 47, har medvetet – om än något motvilligt – anpassat sig till de krav som ställs på världsstjärna. Då finns inte mycket tid till annat än en ständig strävan efter perfektion..

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

S-veteranen Enn Kokk är död

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Dwayne "The Rock" Johnson har gift sig

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Världsmästare i kanot fast i dopningstest

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Oppositionen går ihop mot Polens regering

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Skolorna ropar efter seniorer – ”runt 1 000 skulle vara lagom”

Runt 140 seniorer volontärarbetar i Karlskronas skolor, men verksamheten vill ha påfyllning. – Runt 1000 seniorer skulle vara lagom!.

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Veteranfordonsträffen i år för femtonde gången

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Billigare elljus ger pengar till wifi

Det blev klart billigare än beräknat att förbättra elljuset på Strandvallen. De sparade pengarna kommer väl till pass när anläggningens wifi-system måste förstärkas. Samtidigt tittar kommunen nu över vad som ytterligare behövs i form av komfort och säkerhet på Strandvallen i det fall det blir allsvenskt spel nästa säsong..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.