SmålandsPosten > Nyheter

Monday, 26 August, 00:08

SmålandsPosten - 14 aug 19 kl. 06:00

Delade turer en styggelse för arbetsmiljönDen tidigare socialdemokratiskt ledda majoriteten i Region Kronoberg och Kommunal Hälso-Sjukvård och Trafik Kronoberg kom under 2018 överens om att de delade turerna skulle vara ett minne blott vid årsskiftet..
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Region Kronoberg, Kommunal Hälso-Sjukvård, Trafik Kronoberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Delade, tureren , styggelseför , arbetsmiljön
SmålandsPosten - 19 dec 18 kl. 20:04

Inget stopp för delade turer på CLV: ”En styggelse”

Arbetsvillkoren är olika på lasarettet i Ljungby och Växjö. Det tycker kommunal är orättvist och vill att undersköterskornas delade turer på CLV tas bort. – Det är en arbetsmiljöfrämjande åtgärd, förklarar Jenny Sjöström på Kommunal..

Västerbottens Folkblad - 30 okt 14 kl. 16:55

[PLUS] Delade turer ska väck

Delade turer är ett stort arbetsmiljöproblem inom omsorgen. Nu ska delade turer bort i Vännäs, där....

YA - 23 sep 14 kl. 11:37

Delade turer ska utredas

En Vänstermotion från i våras om att slopa delade turer inom kommunens vård och omsorg ska utredas noggrannare, enligt ett beslut i kommunstyrelsens arbetsutskott.
Det var i april som Vänstern i Tomelilla lämnade in en motion där man yrkar på att kommunen ska avskaffa så kallade delade turer för det 30–40-tal anställda inom vård och omsorg som har sådana i sitt schema.Delade turer innebär för de anställda i Tomelilla kommun vanligen att man under en femveckorsperiod har två dagar med delade turer – man jobbar några timmar på morgonen, har ett antal timmars obetald ledighet mitt på dagen och jobbar sedan ett antal timmar på kvällen.

Barometern - 19 jun 14 kl. 07:51

Vänstern vill sluta med delade turer

Vänsterpartisten Pia Eriksson vill sätta stopp för delade turer i omsorgen. ”Delade turer sliter på kroppen, tär på familjelivet och på humöret”, menar hon. – Ingen vill jobba delade turer och alla är rörande överens att de borde avskaffas - även politiker.

Skånskan - 18 jun 19 kl. 05:00

Stor ut­ma­ning att få bort delade turer i om­sorgen

Lund Full­mäk­tige be­slutade i fjol att an­ställda inom om­sorgen inte läng­re ska jobba delade turer. Sam­ti­digt ska hel­tid vara norm, nå­got som visat sig vara en svår nöt att knäcka.– Det är ingen för­del över hu­vud taget med delade turer men be­kym­ret är att man måste få med­ar­be­ta­rna att räcka till.

UT - 05 okt 13 kl. 09:04

Socialdemokraterna vill avveckla timanställning och delade turer

Timanställningarna i Ulricehamns kommun bör minskas, liksom de delade turerna inom äldreomsorgen, föreslår Socialdemokraterna i Ulricehamn i ett initiativärende i kommunstyrelsen på måndag. Nyligen ställde sig kommunfullmäktige bakom ett förslag från Socialdemokraterna att alla kommunanställda ska ges rätt till heltid.
Nu återkommer partiet med ytterligare förslag inom det område som rör anställdas arbetsvillkor.

Dalarnas tidningar - 13 mar 14 kl. 14:05

Delade turer och lägre bemanning på Gläntan

Nio skadeanmälningar under ett år på äldreboendet Gläntan. Orsak: För hög stress. Ändå ska ytterligare två tjänster bort och delade turer in i schemat.

Jmini.se - 15 dec 15 kl. 07:12

Persson och Carlsson om avskaffandet av delade turer

I år gick förslaget äntligen igenom. Det beslutet som kommunfullmäktige fattat innebär att äldrenämnden har fått i uppdrag att påbörja skrotandet av delade turer. Detta beslut kommer innebära stora förbättringar i arbetsmiljön för personalen ino.....

YA - 22 aug 19 kl. 12:45

Inga planer på att ta bort delade turer och arbete varannan helg i Skurup

Trots tät helgtjänstgöring, delade turer och vissa svårigheter att hitta vårdutbildad personal till äldreomsorgen menar kommunens vård och omsorgschef att arbetsmiljön i Skurup är acceptabel. .

BT - 20 aug 13 kl. 14:38

Sätt stopp för delade turer i Borås stad

Borås har på initiativ från de rödgröna genomfört viktiga förbättringar för kommunens anställda. Det handlar till exempel om rätten till arbetskläder och heltidstjänster. Ett problem kvarstår dock att lösa ?

SR - 10 mar 14 kl. 14:52

Delade turer: "Jag har ofta gjort allvarliga misstag"

Ekot granskar det som kallas delade turer, alltså att ha två arbetspass under samma dag med en längre obetald paus däremellan, och många har svarat på Ekots enkät om detta. Här publicerar vi en del av de berättelser som kommit in. Har du egna erfarenheter av delade turer?

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Griezmann klev fram i Messis frånvaro

Lionel Messi, Luis Suarez och Ousmane Dembele på skadelistan. Då klev nyförvärvet Antoine Griezmann fram och sänkte Real Betis med sina första ligamål för Barcelona. Hemma på Camp Nou besegrades Real Betis med klara 5–2..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Amo körde över Växjö HF i cup

Det skiljer två divisioner mellan Amo och Växjö HF, det märktes när de två lagen möttes i en träningscup i helgen..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Foxx och Fey gör röster i jazzig Pixar-film

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Walsh utmanar Trumps kandidatur

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Glas med drömmål i PSG:s kross

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Rebeller avfyrade robotar mot Saudiarabien

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Fler bolagsmålvakter kan få näringsförbud

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Pogba om rasistpåhoppen: "Gör mig starkare"

Rasistiska påhopp på flera Premier League-stjärnor har skakat engelsk fotboll på senare tid. Nu uttalar sig Paul Pogba, som är en av de drabbade, på sociala medier. "Rasistiska förolämpningar gör mig bara starkare", skriver han på Twitter..

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Dansk kamp mot envis tarmbakterie

Tarmbakterier som är resistenta mot antibiotika har spridit sig över hela Danmark. I Sverige fick samma bakterie starkt fäste 2018, men i år har nivåerna återgått till det normala..

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Larssons första mål i Spartak MoskvaOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.