YA > Nyheter

Tuesday, 20 August, 05:48

YA - 14 aug 19 kl. 06:00

Kommunen vill fälla träd för att bygga om SurbrunnsvägenYstads kommuns tekniska avdelning vill jämna träden längs Surbrunnsvägen med marken när gatan ska byggas om nästa år. – Vi fäller träden och sedan återplanterar vi längs hela gatan, säger Bobby Sild. projektldare på tekniska avdelningen..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Surbrunnsvägen, Bobby Sild

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kommunenvill , fälla, trädför att , byggaom , Surbrunnsvägen
Kristianstadsbladet - 09 dec 16 kl. 17:55

11 miljoner för att återställa Bånken

Det beräknas kosta kommunen 11 miljoner kronor att bygga upp Pub Bånken efter den omfattande branden i början av september..

Skånskan - 05 sep 18 kl. 09:00

Vill se friskolor bygga ut

höör Han har ansvarat för miljö- och byggfrågor under sina fyra första år som politiker i Höör. Nu försöker Kenneth Kallin nå ut mer brett när han är Miljöpartiets förstanamn på fullmäktigelistan.Hur vill du att Höör ska styras efter valet?

Kristianstadsbladet - 15 apr 14 kl. 06:30

Kommunen överklagar stopp för utbyggd camping

Foto: Bosse Nilsson
Länsstyrelsen har upphävt Bromölla kommuns detaljplan för att bygga ut campingen. Nu går kommunen vidare med saken och överklagar beslutet till regeringen.
I slutet av mars berättade Kristianstadsbladet att länsstyrelsen beslutat att upphäva planen.

Kristianstadsbladet - 30 apr 13 kl. 06:30

Kommunen grävde på annans tomt

Foto: Bosse Nilsson
I samband med byggnationen på Industrigatan har kommunen börjat gräva för en mindre cirkulationsplats vid Korta vägen. Men dessa planer stoppar de nu efter protester från auktionsfirman Mola. Kommunen grävde nämligen på deras tomt utan tillstånd.

Skånskan - 08 mar 17 kl. 23:30

Mölleförening nekas bidrag av kommunen

skivarp Mölleföreningen vill återuppbygga Skivarps mölla och skapa ett företagshotell och en mötesplats för integration och kultur, vilket de fått positiva signaler från tjänstemännen.
Men politikerna i kommunstyrelsen beslutade på onsdagen att avslå föreningens ansökan om bidrag. ERWP.

Skånskan - 12 jun 18 kl. 05:00

Kommunen vill fälla tre välvuxna lindar

ystad Bollhusparken och badhuset
Bollhusparken, som även heter Fritidsparken, var centrum för fritidsutställningen 1936 i Ystad och det ska vara det året parken anlades.
Träden i parken var 1975 fullt uppväxta. På ett flygfoto från 1960 kan man ana träden.

Skånskan - 01 dec 16 kl. 06:00

Söker bidrag för ”modern” mölla

Skivarp Kampen för att återuppbygga Skivarps mölla pågår fortfarande. Nu hoppas mölleföreningen få ekonomiskt stöd för att göra den till en modern mötesplats för integration och kultur. ERWP.

Kristianstadsbladet - 04 maj 13 kl. 04:00

Att ta ansvar för Bromölla

Foto: Lars Ottosson
"Jag tycker att det är en skandal att Bromölla kommun gör på det här sättet. Jag har inte bett om att det ska serveras halalslaktat kött i skolorna.?
I talarstolen på kommunfullmäktige i Bromölla står Magnus Persson.

Skånskan - 29 maj 19 kl. 05:00

Kämpar för att behålla sina sjötomter

wraNGELSBORG En privatiserad sjötomt ända sedan 1940-talet. Eller en inskränkning i allemansrätten. Om detta tvistar fritidshusägaren Bill Edeheim och Höörs kommun.

Kristianstadsbladet - 24 mar 14 kl. 08:00

Full fart i Bromölla

Foto: Tommy Svensson
I hela Bromölla kommun bor det lite drygt 12 000 invånare. Men i tätorten finns det hela sex gym. – Visst är Bromöllaborna väldigt aktiva.

Skånskan - 03 feb 16 kl. 13:00

De kämpar för Skivarps mölla trots bakslag

Skivarp Avslaget från Allmänna arvsfonden innebär ekonomisk katastrof för planerna att bygga upp Skivarps mölla: minus fem miljoner kronor.
Nu är hela projektet hotat – men Mölleföreningen vägrar ge upp.Kampen för att bygga upp Skivarps mölla nådde en dyster milstolpe när Hembygdsföreningen fick nej på sin ansökan om ekonomiskt bidrag på fem miljoner kronor runt årsskiftet.

Fler nyheter från YA

YA - 10 minuter sedan

Ankarcrona: "Aldrig haft ett bättre lag"

Henrik Ankarcrona noterade något mer än de vanliga artighetsfraserna efter segern i Aachen i juli. Respekt, beundran och några stänk fruktan..

YA - 5 minuter sedan

Lam hoppas på fredliga protester

Hongkongs kritiserade ledare Carrie Lam säger att hon hoppas att helgens fredliga jättedemonstration i staden var startskottet på att protesterna ska lugna ner sig..

YA - 45 minuter sedan

Kent Axelsson 70

YA - 1 timme sedan

Stilla på Asiens börser

YA - 1 timme sedan

Frias för mord efter att ha fött dött barn

En ung kvinna i El Salvador, mordåtalad sedan hon hade fött ett dödfött barn, har friats av en appellationsdomstol..

YA - 1 timme sedan

Skriv inte så mycket om Greta Thunberg

Tänk så rätt du har, Karl Mårtensson. Äntligen en vettig person som vågar ge uttryck för vad många andra tycker om Greta Thunberg..

YA - 2 timmar sedan

Tronskifte på Billboardlistan

Lil Nas X har lämnat tronen. Hans jättehit "Old town road" fick 19 veckor på Billboard-listans förstaplats, men nu har Billie Eilish klättrat förbi med "Bad guy".Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.