Barometern > Nyheter

Friday, 23 August, 13:20

Barometern - 14 aug 19 kl. 06:00

Stoppa skadegörelse på slottetEna dagen läser man att Kalmar slott har utsetts till ett av de vackraste slotten i världen. Någon dag senare hör jag i radion en väldigt ledsen och väldigt arg Mannheimer, slottschef på Kalmar slott. Graffiti målningar och personer som ristar in text i slottsmuren är tydligen numera vanligt..
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Kalmar, Mannheimer

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stoppa, skadegörelse, slottet
Magazin24 - 02 jul 12 kl. 21:41

Grindar ska stoppa skadegörelse

Grindar ska förhindra skadegörelse och att obehöriga får tillträde till scenen i Ahllöfsparken i Arboga. Tekniska förvaltningen i Arboga har beslutat att montera smidesgrindar i brottsförebyggande syfte på scenen i Ahllöfsparken. Detta ska förhindra skadegörelse och att obehöriga tar sig upp på scenen.

Dalarnas tidningar - 12 jul 13 kl. 10:47

Vill ha hjälp för att stoppa skadegörelse

Djuråsskolan och Mockfjärdsskolan har utsatts för omfattande skadegörelse..

DalaDemokraten - 13 jul 13 kl. 05:50

Vill ha hjälp för att? stoppa skadegörelse

GAGNEF/MOCKFJÄRD Djuråsskolan och Mockfjärdsskolan har utsatts för omfattande skadegörelse. Vid Djuråsskolan har ett okänt antal personer under natten till torsdagen tagit ....

Sydsvenskan - 28 maj 15 kl. 04:00

Stoppa skadegörelse på skolor genom att öppna upp för kvällsaktiviteter

Högaholmsskolan har återigen har drabbats av inbrott och skadegörelse i form av krossade rutor.Jag uppskattar att runt 100 rutor har krossats på skolan varje år sedan jag började på skolan 2001, under denna tid alltså 1400 rutor. Vi kan för att inte överdriva räkna med 1000 rutor och med att varje ruta med arbetsinsats kostar skattebetalarna cirka 1000 kronor.

Kristianstadsbladet - 03 aug 17 kl. 14:15

Bara civilkurage kan stoppa skadegörelse

Omkullvälta gravstenar, klotter eller sönderslagna bilar. Tyvärr räcker inte lagen till mot skadegörelse; polisen klarar inte att straffa dem som sabbar. Vi behöver i stället våga ryta till själva – och uppfostra med hårda nypor och tydliga regler..

Länstidningen i Jämtland - 28 jul 16 kl. 08:00

Värmekameror installeras för att stoppa skadegörelse

Östersunds kommun ska installera IR-kameror på några av kommunens skolor för att de ska kunna stoppa den ökade skadegörelsen som varit på vissa skolor i kommunen. – Det ska börja användas så snart som möjligt på prov under icke verksamhetstid på några utsatta kommunala skolor, säger Lars- Åke Wallin, säkerhetschef på Östersunds kommun..

Nya Wermlands Tidningen - 31 jan 13 kl. 09:22

Bomsystem ska stoppa skadegörelse

I höstas krossades rutorna på ett 30-tal bilar i Orrholmsgaraget i Karlstad. För att förhindra buslivet och skadegörelsen i garaget ska nu bommar vid in- och utfarten sättas upp. KBAB har även fått tillstånd att placera ut övervakningskameror..

Skånskan - 15 feb 16 kl. 11:00

Krafttag mot dyr skadegörelse på skola

Blentarp Storskolan har haft problem med skadegörelse i flera år, och på senare tid har den ökat igen. Nu tar skola, polis och kommun till krafttag för att vända den negativa trenden.Under de senaste åren har skadegörelsen på Storkskolan i Blentarp kostat kommuninvånarna mycket pengar.

YLE - 05 sep 14 kl. 05:00

Hur mycket kostar skadegörelse i din kommun?

Skadegörelse kan bli en mycket dyr affär. För kommunerna är det ett slitsamt och otacksamt jobb att reparera samma saker om och om igen. Radar har utrett hur mycket de finlandssvenska kommunerna lägger på reparation av skadegörelse av allmän egendom.

Skånskan - 02 nov 18 kl. 05:00

Skadegörelse kan stå föräldrarna dyrt

STAFFANSTORP Staffanstorps kommun beslöt nyligen ansöka om att få lägga vite för föräldrar till barn med stor skolfrånvaro.
Nu tydliggör man också rutiner för hantering och krav på ersättning av barns skadegörelse i skolor och förskolor.Uppsåtlig skadegörelse, liksom skador till följd av brott, ska ersättas.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 30 minuter sedan

Avspärrningar hävda efter Solnaexplosion

Barometern - 15 minuter sedan

Då kommer "Solsidan" tillbaka

Barometern - 1 timme sedan

Skyltsöndag ska planeras i god tid

Barometern - 45 minuter sedan

Henrik Larsson slutar efter verbala påhopp

Henrik Larssons comeback som tränare för Helsingborgs IF varade i blott två månader. Efter verbala påhopp slutar den tidigare storspelaren som tränare för den allsvenska klubben..

Barometern - 45 minuter sedan

Träff för nya företagare

Barometern - 45 minuter sedan

Israelisk soldat dödad på Västbanken

Barometern - 1 timme sedan

Oro för bojkott efter skogsbränder i Amazonas

Missnöjet med Brasiliens ovilja att ta tag i bränderna i Amazonas sprider sig över världen. Irland hotar med att försöka stoppa frihandelsavtal och lokala politiker fruktar en kommande bojkott av brasilianska livsmedel..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.