Barometern > Nyheter

Saturday, 24 August, 11:05

Barometern - 14 aug 19 kl. 06:00

Vårdförbundet: Patientsäkerheten är hotadLäkarbrist och hotad patientsäkerhet. Nu kräver Vårdförbundet besked. Vilka är framtidsplanerna för Oskarshamns sjukhus. Ska sjukhuset förbli ett akutsjukhus eller en stor hälsocentral?.
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Vårdförbundet, Oskarshamns

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vårdförbundet, Patientsäkerhetenär , hotad
Skånskan - 20 sep 18 kl. 05:00

”Patientsäkerheten är i fara”

HÖRBY På måndag sjösätts en ny organisation inom hemsjukvården i Hörby kommun. Detta trots skarpa invändningar från personalen.
– Patientsäkerheten är i fara, säger en av sjuksköterskorna.

YA - 14 jun 14 kl. 06:30

Patientsäkerheten oroar Vårdförbundet

Lasarettet i Ystad löser vikarieproblemet i sommar genom att erbjuda fast anställda sjuksköterskor högre ersättning om de tar ut kortare semester. Bonusen för att bara ta ut femton semesterdagar har fördubblats från 5 000 till 10 000 kronor. Därmed är allt under kontroll anser ledningen men Vårdförbundet ser en fara för patientsäkerheten.

Kristianstadsbladet - 10 sep 12 kl. 14:30

Vårdförbundet larmar om sommarvård

Brist på personal och överbeläggningar har hotat patientsäkerheten den gångna sommaren, enligt en undersökning som Vårdförbundet gjort.Två tredjedelar av förbundets 21 lokalavdelningar anser att bristen på sjuksköterskor och specialistsjuksköterskor har varit omfattande.
Det har medfört att vårdskadorna ökat.

Expressen - 01 jul 16 kl. 12:45

"Patientsäkerheten är hotad"

Massuppsägningen av barnmorskor i Helsingborg hotar patientsäkerheten, det menar Per Bengtsson, styrelseledamot i Vårdförbundet i Skåne. – Där finns ett tydligt samband mellan låg barnmorsketäthet och förlossningsskador, säger han..

TA - 04 okt 13 kl. 12:38

Vårdförbundet: Vården brast i somras

Sommaren 2013 blev mycket besvärlig på grund av personalbrist, hävdar Vårdförbundet som frågat sina lokalavdelningar om hur vårdsommaren har varit.
Av avdelningarna svarar 17 av 21 att vården haft stora eller allvarliga brister. Störst har bristen varit på sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensköterskor.

Barometern - 24 jan 17 kl. 17:20

Vårdförbundet: "Vi har en mycket allvarlig situation"

Patientsäkerheten är inte hotad, än. Men inom sjukvården i Kalmar län är situationen "ytterst allvarlig." Personalen hinner varken rapportera eller följa upp de problem som upptäcks..

Nyhetskanalen - 10 sep 12 kl. 09:03

Vikariebrist har hotat patientsäkerheten

Tre av fyra intervjuade sjuksköterskor upplever att bristen på sommarvikarier i år har hotat patientsäkerheten. "Sjuksköterskor som gått extra pass under semesterperioden säger upp sig i september för att de inte orkar längre. Det är oacceptabelt", uppger Vårdförbundet.

GöteborgsPosten - 29 jun 13 kl. 18:27

"Fara för patientsäkerheten"

I sommar kör militärer och deltidsbrandmän ambulans i Västra Götaland. ? Det är en fara för patientsäkerheten, säger Peter Rainé, skyddsombud, Vårdförbundet..

SVT - 08 jun 14 kl. 10:35

Vårdförbundet: Bli inte sjuk i sommar

Underbemanning, stress och brist på kompetens hotar även denna sommar patientsäkerheten inom vården, hävdar fackföreningen Vårdförbundet i en ny rapport..

SvD - 17 sep 15 kl. 13:57

Vårdförbundet: Vi kräver en värdig vårdmiljö

Bristen på resurser i vården har nu passerat alla gränser. Våra medlemmar och kolleger vittnar dagligen om stora brister i patientsäkerheten. Det är ständiga överbeläggningar och patienter vårdas i korridorer.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 5 minuter sedan

Stanna kvar där man alltid bott och få fast jobb? Eller prova konstskolan?

Stanna kvar där man alltid bott och få fast jobb? Eller prova konstskolan? Jonna Fries har läst Linda Åkerströms nya bok om vägval och kärlek..

Barometern - 5 minuter sedan

Fin debut om knölig högstadietid

Ina Lagerwall debuterar med ungdomsromanen ”Vi går varvet”. Boken bygger på egna minnen av den ganska livsknöliga högstadietiden. Eva Wahlström har läst..

Barometern - 5 minuter sedan

Insektspojke räddar tomatplanta i trevlig bilderbok om samarbete

Ibland känns det som att växter befinner sig på fel plats. Men istället för att utrota dem kan det finnas en poäng med att låta dem vara..

Barometern - 4 minuter sedan

Bertil Vallien fångar blicken - ställer ut på Vida

Händerna svarta av sot, redskapen på armslängds avstånd, ett bra akvarellpapper. Varje sommar tecknar Bertil Vallien. Utmanar sin skicklighet i sökandet efter det spontana uttrycket..

Barometern - 15 minuter sedan

Hot och hat på agendan inom fotbollen

Henrik Larsson, Jimmy Durmaz och Sebastian Samuelsson – alla är de idrottsstjärnor och alla har de fått utstå hat och verbala påhopp i sociala medier. Stöd från föreningarna och att ha frågan på agendan är viktiga åtgärder mot hatet, enligt ordföranden för Svensk elitfotboll..

Barometern - 15 minuter sedan

Rysk provskjutning från atomubåtar

Barometern - 30 minuter sedan

Taylor Swift hyllas för nya albumet

Barometern - 45 minuter sedan

T-bana stängs för att stoppa demonstranter

Fyra tunnelbanestationer stängdes i Hongkong under lördagen för att sätta käppar i hjulet för en planerad protestmarsch – men tusentals tågade ändå..

Barometern - 45 minuter sedan

Svenskar jagar VM-platser på Stadion

Helgens finnkamp i Stockholm är en av få återstående chanser för svenskar att ta sig till friidrotts-VM i Doha..

Barometern - 1 timme sedan

Misstänkt för hot mot universitet förnekar

Den man i 25-årsåldern som greps i fredags efter att det framförts hot mot Linköpings universitet nekar till brott. Han är misstänkt för grovt olaga hot och vapenbrott..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.