Skånskan > Nyheter

Wednesday, 21 August, 02:41

Skånskan - 14 aug 19 kl. 06:00

Kommunen i krig mot jättebjörnlokanHörby Varje sommar i fem års tid har Hörby kommun dragit ut i krig.
Motståndaren är tre meter hög och använder sig dessutom av kemisk krigföring.Det är gatu- och parkkontorets Deltagrupp som beväpnade med liar och kokande vatten ger sig på den invasion av invasiva jättebjörnlokor som drabbat Hörby. – De är jobbiga får man säga. Vi är inne på femte året av bekämpande på kommunal mark.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Varje, Hörby, Deltagrupp, Mikael Ulvholt, Skåne, Länsstyrelsen, Hörbys, Ulvholt

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kommuneni , krigmot , jättebjörnlokan
YA - 09 jun 18 kl. 10:57

Kommunen avsätter 300 000 kronor för att bekämpa jättebjörnlokan: ”Hotar möjligheten att röra sig”

Ystads kommun förklarar krig mot jättebjörnlokan. I ett första skede avsätts 300 000 kronor till att bekämpa den invasiva arten. På sikt går man samman med grannkommunerna och söker Leader-pengar..

DalaDemokraten - 23 jun 17 kl. 06:00

Kommunen uppmanas att bekämpa jättebjörnlokan – även på privata tomter

En fastighetsägare i en by i södra delen av Smedjebackens kommun vill i ett medborgarförslag att kommunen ansvarar för bekämpningen av den giftiga jättebjörnlokan på bredare front än vad som är fallet i dag ..

Dalarnas tidningar - 23 jun 17 kl. 06:00

Kommunen uppmanas att bekämpa jättebjörnlokan – även på privata tomter

En fastighetsägare i en by i södra delen av Smedjebackens kommun vill i ett medborgarförslag att kommunen ansvarar för bekämpningen av den giftiga jättebjörnlokan på bredare front än vad som är fallet i dag ..

Norrtelje Tidning - 23 jul 14 kl. 18:38

Jättebjörnlokan breder ut sig

Den snabbväxande skadliga jättebjörnlokan har fått ett rejält rotfäste på Yxlan. Nu vill oroade öbor att kommunen eller markägare ingriper..

SN - 28 jul 15 kl. 12:37

Björnlokan frodas i regnet

Spridningen av den giftiga jättebjörnlokan bekymrar invånare i hela landet. Nu har en orolig Trosabo hört av sig till kommunen på grund av växten, som sprider sig längs Långnäsvägen..

DalaDemokraten - 04 okt 16 kl. 16:22

Kommunen vill ha hjälp att bekämpa giftig växt

Kommunen ber nu Ludvikas invånare att hålla utkik efter den giftiga växten jättebjörnlokan..

Dalarnas tidningar - 04 okt 16 kl. 16:22

Kommunen vill ha hjälp att bekämpa giftig växt

Kommunen ber nu Ludvikas invånare att hålla utkik efter den giftiga växten jättebjörnlokan..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 5 timmar sedan

Brinnande arbetsmaskin längs vägen

Trelleborg På tisdagskvällen inkom ett larm om en brinnande arbetsmaskin längs Snarringevägen i Skegrie, Trelleborgs kommun.Larmet inkom till SOS Alarm klockan 20 42. Enligt larmet ska en arbetsmaskin stå  i lågor utmed Snarringevägen i Skegrie, Trelleborgs kommun.

Skånskan - 6 timmar sedan

Hon föll för frieserhästen

Personligt Hästbiten. En dag ska jag ha en frieser.
Det lovade Rita Eriksson sig själv sedan hon haft sin första närkontakt med en frieserhäst.

Skånskan - 6 timmar sedan

Centralt gymnasium som byggts utan korridorer

ESLÖV 100-talet inbjudna gäster deltog på tisdagen i invigningen av Eslövs nya stolthet:
Carl Engström-skolan är kommunens stora gymnasiesatsning, bara några minuters promenad från centrum och järnvägsstationen, som redan lockat mer än dubbelt så många sökande elever som det gamla Bergagymnasiet.Det handlar om en av kommunens största satsningar någonsin. Öppet hus för övriga intresserade är det på lördag 24 augusti kl 10-12.

Skånskan - 6 timmar sedan

Eddie hjälper barnen att lära sig att läsa

lund Papillonen Eddie började träna till att bli terapihund när han var fem veckor gammal. Nu är han fyra år, men fortfarande inte riktigt fullärd.
På tisdagseftermiddagen var han på Lunds stadsbibliotek och hjälpte barn att läsa.

Skånskan - 7 timmar sedan

Larm om gräsbrand i Eslöv

Eslöv Strax innan klockan sju på tisdag kväll inkommer ett larm om en gräsbrand på Lejesta gård i Eslövs kommun.Enligt larmet, som inkom klockan 18 51, ska det ryka från en åker intill Lejesta gård i Roslöv, Eslövs kommun. Brandens omfattning är inledningsvis okänd.

Skånskan - 8 timmar sedan

Madrass på väg orsakar trafikstörningar

Malmö En madrass som ligger på södergående påfart till E6 påverkar trafikframkomligheten, meddelar trafikverket.Det rör sig om påfarten vid trafikplats Fredriksberg, i södergående riktning mot Trelleborg. På vägen ligger en det en madrass, som enligt Trafikverket, påverkar trafikframkomligheten kraftigt.

Skånskan - 8 timmar sedan

MC-olycka i Ystad

Ystad En personbil krockade med en motorcykel på Kristianstadsvägen i Ystad på tisdagskvällen.Strax efter klockan sex på tisdag kväll får SOS Alarm in ett samtal om en trafikolycka på Kristianstadsvägen i Ystad. Enligt uppgifter ska en motorcykel och en personbil kolliderat på platsen.

Skånskan - 8 timmar sedan

Två crossförare smet från trafikolycka

Svedala En personbil kolliderade med två crossförare i en korsning i centrala Svedala under tisdagskvällen. De båda crossförarna lämnade platsen utan att ge sig till känna.Larmet inkom 17 34.

Skånskan - 8 timmar sedan

Väktaravtal förlängs

Hörby Under sommaren har väktare från Securitas patrullerat i Hörby.
Nu förlänger kommunen avtalet med Securitas fram till siste september.Som Skånskan tidigare skrivit om har stöket minskat i Hörby sedan toppnoteringen i juni (8/8).

Skånskan - 8 timmar sedan

Fastighet i Skivarp såld till nya ägare

Skivarp Fastigheten på adressen Ölöv 1630 i Skivarp har fått nya ägare. Köpare är Jenny Lundberg, 43, och Lars Peter Marcus Hulthén, 41, och säljare är Carina Larsson. Köpet blev klart i juli 2019 och priset blev 2 850 000 kronor.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.