YLE > Finland

Friday, 23 August, 12:49

YLE - 14 aug 19 kl. 05:42

Papperslösa riskerar att bli utnyttjade i arbetslivet: "Om samma person är på jobb dygnet runt så är allt troligen inte okej"Långa arbetsdagar, låga löner och ingen semester. Det kan papperslösa råka ut för i sydvästra Finland. I praktiken är det svårt för myndigheterna att ingripa om de anställda inte vill prata med myndigheterna, säger Regionförvaltningsverket..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Finland, Regionförvaltningsverket

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Papperslösa, riskeraratt bli , utnyttjadei , arbetslivetOm samma , person är på jobb dygnet runt så är allt troligen inte okej
BT - 25 feb 13 kl. 00:30

Jakten på papperslösa riskerar att förstärka rasismen

Allt färre anmäler diskriminering i Sverige. En lektor vid högskolan i Dalarna stängs av efter att ha skickat rasistmejl till en elev. Glada nyheter?

SR - 03 dec 15 kl. 03:06

Barn som föds i papperslöshet riskerar bli fler

Under de första åtta månaderna i år har nästan lika många papperslösa barn fötts som under hela förra året. Dessa barn finns hos Skatteverket registrerade med ett datum och ett klockslag, men finns i övrigt inte i några register..

Newsmill - 18 mar 13 kl. 23:20

Fri skolgång för papperslösa riskerar att drabba barnen

http://www.newsmill.se/trackback/49771Orwell eller Kafka till trots.

Sydsvenskan - 05 jan 14 kl. 06:30

Bidragen riskerar att röja gömdas adresser

Socialkontoren är ingen fredad zon för papperslösa. Socialtjänsten måste lämna ut gömda familjers adresser till polisen och Migrationsverket.
Därför riskerar papperslösa som utnyttjar möjligheten att kvittera ut offentliga bidrag att gripas av polis och avvisas ur landet..

Kristianstadsbladet - 15 okt 14 kl. 12:29

Stor okunskap om papperslösa barn

Många kommuner har dålig koll på om barn till papperslösa flyktingar får den skolgång de har rätt till.Barnen far illa på flera andra sätt och enligt Stockholms Stadsmission är de närmast rättslösa.
De uppskattningsvis 2 000-3 000 barnen har sedan ett år laglig rätt till vård och att gå i skolan.

BT - 15 okt 14 kl. 12:29

Stor okunskap om papperslösa barn

Många kommuner har dålig koll på om barn till papperslösa flyktingar får den skolgång de har rätt till. Barnen far illa på flera andra sätt och enligt Stockholms Stadsmission är de närmast rättslösa.De uppskattningsvis 2 000-3 000 barnen har sedan ett år laglig rätt till vård och att gå i skolan.

Nyhetskanalen - 30 okt 12 kl. 21:08

Ny lag försvårar anställa papperslösa

Arbetsgivare som utnyttjar papperslösa invandrare ska straffas hårdare ekonomiskt nästa år om regeringen får igenom en ny lag, uppger Rapport i SVT. Liknande lagstiftning finns i stora delar av EU. Det svenska lagförslaget som slutbereds innebär att arbetsgivare som felar riskerar böter och indragna bidrag samt skyldighet att betala tre månaders lön och hemresa för exploaterad arbetskraft..

Opinionen.se - 30 apr 13 kl. 10:17

Anställning av ?papperslösa? kan ge fängelse

Arbetsgivare som framöver anställer ?papperslösa? ska kunna tvingas betala en straffavgift, riskerar att förlora olika bidrag och också att få betala böter eller dömas till fängelse i upp till ett år.

NSD - 20 maj 13 kl. 05:45

Lag om vård till papperslösa sågas

Regeringens lagförslag om att vissa grupper av papperslösa ska ha rätt till vård är otillräckligt. Resultatet riskerar att bli en sjukvård präglad av godtycke och rättsosäkerhet, skriver fem vårdyrkesorganisationer i Svenska Dagbladet..

Kristianstadsbladet - 20 maj 13 kl. 05:45

Lag om vård till papperslösa sågas


Regeringens lagförslag om att vissa grupper av papperslösa ska ha rätt till vård är otillräckligt. Resultatet riskerar att bli en sjukvård präglad av godtycke och rättsosäkerhet, skriver fem vårdyrkesorganisationer i Svenska Dagbladet."Hälsa är enligt vår mening inte en migrationspolitisk förhandlingsbricka utan en grundläggande fråga om mänskliga rättigheterna, skriver organisationerna som hoppas på en annan utgång i riksdagen..

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Störningarna i HRT-appens biljettfunktion fortsätter

HRT:s mobilapplikation hade under fredagsförmiddagen problem med biljettfunktionen. Felet uppgavs vara åtgärdat vid 11, men efter 12 fortsatte störningarna..

YLE - 1 timme sedan

Polisen undersöker överbelastningsattack mot statsförvaltningen

Enligt statens center för informations- och kommunikationsteknik Valtori försökte personen bakom attackerna orsaka ytterligare störningar..

YLE - 2 timmar sedan

Störningar i HRT-appens biljettfunktion igen: Felet är nu åtgärdat

HRT:s mobilapplikation hade under fredagsförmiddagen problem med biljettfunktionen. Sedan klockan 11 fungerar applikationen igen normalt..

YLE - 4 timmar sedan

Metron stannar inte vid Järnvägstorget på grund av regnet - vi sänder direkt från stan

Det har regnat ordentligt i huvudstadsregionen under morgonen. I Esbo har det noterats en nederbörd på 40 mm under tre timmar. Regnområdet har rört sig in från väst över södra delen av Finlands kust under morgonen..

YLE - 4 timmar sedan

Metron kör förbi Järnvägstorget på grund av regnet - skicka in dina egna regnbilder

Det har regnat ordentligt i huvudstadsregionen under morgonen. I Esbo har det noterats en nederbörd på 40 mm under tre timmar. Regnområdet har rört sig in från väst över södra delen av Finlands kust under morgonen..

YLE - 2 timmar sedan

Störningar i HRT-appens biljettfunktion – igen: 10 procent av biljettköpen lyckas

HRT:s mobilapplikation har problem med biljettfunktionen. I nuläget lyckas ungefär 10 procent av enkelbiljettsköpen, och också de med månadsbiljett kan ha problem. Det är oklart hur länge störningen håller i sig..

YLE - 3 timmar sedan

Lojobedragare sålde hundar från EU-området som finska

Polisen i västra Nyland misstänker två fall av olaglig valpimport. Två olika aktörer misstänks för att ha sålt valpar med falsk och felaktig information i Lojoområdet, uppger polisen..

YLE - 3 timmar sedan

Skärgårdsstiftelse vill att Justitieombudsmannen granskar Skatteförvaltningens chockhöjningar i skärgården

Chockhöjningen av fastighetsskatterna tidigare i år fortsätter uppröra i skärgården. Åbolands Skärgårdsstiftelse har kontaktat riksdagens justitieombudsman för att utreda lagligheten i Skatteförvaltningens förfarande..

YLE - 4 timmar sedan

Det öser ner i dag - över 40 millimeter regn i Esbo på kort tid

Det har regnat ordentligt i huvudstadsregionen under morgonen. I Esbo har det noterats en nederbörd på 40 mm under tre timmar. Regnområdet har rört sig in från väst över södra delen av Finlands kust under morgonen..

YLE - 6 timmar sedan

Chockerande mängd klotter och minimala skyltningar - Yle Åboland besökte Åbo stads offentliga toaletter och ger dem allt från 1 till 5 stjärnor

Klotter från golv till tak, en bortglömd toalett och nya orangea dörrar. Allt möjligt får man uppleva när man tittar in i Åbo stads nu fem offentliga toaletter..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.