Alingsås tidning > Nyheter

Saturday, 24 August, 20:08

Alingsås tidning - 14 aug 19 kl. 05:30

Festival med käpphäst i fokusLördag 17 augusti är det dags för Alingsås första käpphästfestival med hästhoppning och dressyr. De spännande tävlingarna utspelar sig på Nolbygård.
Det kommer också hållas workshop i Shirobi tygfärgning och man får då möjligheten att lära sig att tillverka sina egen käpphäst. Arrangörer är Nolbygårds intresseförening, ÖGAT (Östra Göteborgs Alternativa Träffpunkt) Nolbygårds Ekocafé & bageri, Västragötalands regionen och ABF, Alingsås. En av flera platser Föreningen ÖGAT samarbetar med fem kreativa platser med fokus på social och ekologisk hållbarhet.
Läs mer på Alingsås tidning
Läs mer om:
Alingsås, Nolbygård, Shirobi, Nolbygårds, Ögat, Göteborgs Alternativa Träffpunkt, Ekocafé, ABF, Föreningen ÖGAT, Youtube, Anders Björkman, AT, eAT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Festivalmed , käpphästi , fokus

Fler nyheter från Alingsås tidning

Alingsås tidning - 14 timmar sedan

AHK-boken klar

Vi ställer upp! Så heter AHK:s nysläppta bok vars syfte är att främja integration och främlingsvänlighet,
– Det här kommer att bli en produkt som anammas på elitnivå, säger Lennart Anderberg.
I onsdags kväll var det boksläpp för ”Vi ställer upp!

Alingsås tidning - Igår: 08:00

Nya skolköket är klart

Lena skola har som första landsbygdsskola i Vårgårda fått ett eget tillagningskök. I onsdags invigdes både köket och den lika nybyggda matsalen med bandklippning och trumpetfanfar.
Det var ingen mindre än skolans rektor Thomas Stenseke-Larsson som tog sig ton samtidigt som två elever klippte det blågula bandet.

Alingsås tidning - I förrgår: 05:30

Nya butiker mitt i centrum

Sedan en tid tillbaka har JC:s gamla lokaler på Kungsgatan i Alingsås stått tomma. Nu är det klart med två nya aktörer som flyttar in där. Klädaffären Jeansbolaget och smyckesbutiken Silverboden.

Alingsås tidning - 21 aug 19 kl. 11:43

Biljetterna till 400-årskonserten släpps

I klockan 16:19 idag, onsdag, släpps biljetterna till den stora jubileumskonserten den 21 september. De 1 200 biljetterna kommer att finnas för avhämtning vid Rådhusets entré, Stora torget. – Vi kommer att sätta upp en flagga som gör att man ser tydligt.

Alingsås tidning - 21 aug 19 kl. 05:30

Badman var namnet

Nu har Nolhaga Parkbads maskot fått sitt namn. Det blev en Badman. Susanna Markebrand heter kvinnan som ligger bakom namnet.

Alingsås tidning - 20 aug 19 kl. 05:30

Ica flyttar in i Stadsskogen

Nu är det klart – Stadsskogen får en Ica-butik.
Butiken planeras att öppna under våren 2020.
Redan år 2015, då Wikowia presenterade sitt nya byggprojekt Stadsskogsporten, fanns en livsmedelsbutik med i planerna för fastigheten på Rubingatan.

Alingsås tidning - 19 aug 19 kl. 17:20

Det blev en enda lång fest

Cykelhelgen började med en tråkig olycka men efter det var det en enda lång fest.
– Det är Vårgårda i världsklass i alla hörn, säger Helen Henriksson i Vårgårda cykelklubb. Som AT skrev i fredags blev fyra tävlingscyklister påkörda när de var ute och tränade dagen före tävlingen skulle börja.

Alingsås tidning - 19 aug 19 kl. 12:13

Lånade bil – åkte fast

Två killar från Herrljunga stoppades i lördags i Borås i en bil som de lånat utan lov. Båda misstänks enligt polisen för olovligt brukande av bilen, samt föraren för drograttfylleri och passageraren misstänks för narkotikabrott eget bruk..

Alingsås tidning - 19 aug 19 kl. 12:15

Hade batong i bilen

En bilförare i Vårgårda är misstänkt för både rattfylleri, alternativt grovt rattfylleri, och brott mot knivlagen. Personen hade en teleskopbatong i bildörren. Det var i söndags som bilföraren kontrollerades, uppger kommunpolis Robert Möörk.

Alingsås tidning - 18 aug 19 kl. 05:30

Nu finns kärlekslåsen i Alingsås

De finns på broar världen över, kärlekslåsen, och nu också i Alingsås. Än så länge är de förhållandevis få, men blir det en explosion av kärleksförklaringar på gångbron mellan Stora torget och Lilla torget kan det komma att bli problem.
Närmare en miljon hänglås innebar en för stor tyngd för räckena på Pont des Arts i Paris, kanske den mest kända platsen för kärlekslås, så 2015 påbörjades bortplockningen av låsen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.