Skånskan > Nyheter

Sunday, 25 August, 17:55

Skånskan - 14 aug 19 kl. 05:30

Idrott är tyvärr politikIdrott. Ett positivt ord som får dig att tänka på lek, rörelse, tävling, välmående och lagarbete? Eller tänker du på korruption, stora pengar och maktkamp? Som så ofta är svaret både och. Idrotten genererar stora pengar och det i sin tur skapar maktkamper och en uppenbar risk för korruption.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Sverige, VM, Qatar, Michel Platini, Uefa, Fifa, Sydostasien

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Idrottär , tyvärr, politik
YLE - 04 nov 14 kl. 16:14

Förbundspennan: Idrott, motion och politik

I januari skrev jag en kolumn för Yle Sporten om att man bör låta bli att blanda ihop politik och idrott. Texten handlade om de Olympiska spelen i Sotji och hur en bojkott av spelen inte skulle leda till annat än att idrottarna hamnar i kläm. Andemeningen var att låta idrottarna idrotta och politikerna syssla med politik, men att man bör undvika att göra idrottarna till en bricka i ett politiskt stormaktsspel.

DalaDemokraten - 21 maj 15 kl. 06:47

Idrott, musik och politik

Idrott och politik hör inte ihop, brukar det heta. Ändå är det uppenbart att de gör det. Länder tenderar att se framgångar på idrottens område som ett bevis på det egna landets förträfflighet..

YLE - 25 maj 14 kl. 11:13

Johan Portin: Idrott och politik hör tydligen ihop

Idrott och politik - hör de ihop? Tja. Det beror väl på vem man frågar.

DN - 24 jan 13 kl. 06:00

Esk: Lobbygrupper avgör när idrott blir politik

Reaktionerna på idrott och politik är en skillnad mellan viskningar och skrik. Det har inget med logik att göra. Det är lobbygrupper som avgör när idrott blir politik..

Sydsvenskan - 17 aug 13 kl. 06:30

Idrott och politik är oskiljbara

Ibland måste man protestera för att kunna fortsätta möta sin egen blick i spegeln.När Emma Green Tregaro i onsdags lade upp en Instagrambild på sina regnbågsfärgade naglar var det ett subtilt sätt att markera mot Rysslands homofientliga politik. Mot de nya lagar som gör det kriminellt att ?

Skånskan - 09 maj 18 kl. 14:00

Idrott och förtryck

En vän brukar säga att du kan skaffa vänner och knyta kontakter med folk i hela världen med hjälp av fotboll och öl. I länder där religionen förbjuder öl kan man tala om fotboll. Han har testat teorin och säger att den håller.

Helsingborgs Dagblad - 18 jun 12 kl. 00:16

Idrott och politik

Idrott och politik är sammanflätade begrepp, påminns vi om dessa fotbolls-EM-dagar. Det är inget nytt. Själv minns jag särskilt den stoppade Davis Cup-matchen i tennis i Båstad mellan Sverige och dåvarande rasistiska Rhodesia..

P3 - 19 aug 13 kl. 13:39

Dags att förena politik och idrott?

Emma Green Tregaros nagellacksprotest mot Ryssland lagar mot homopropaganda blev uppmärksammad över hela världen. Nu förkastar många den gamla idén om att politik och idrott inte hör ihop. Men det finns också de som menar att om man släpper in åsikter på idrottsarenorna, så slutar idrotten vara en frizon som enar människor med olika bakgrund och skapar förståelse..

Kristianstadsbladet - 17 jan 14 kl. 16:29

"Idrott och politik hör ihop"


Idrott och politik hör ihop. Det anser Karin Mattsson Weijber, Riksidrottsförbundets ordförande. Och ingen sade emot när LO på fredagen anordnade ett seminarium om idrottsrörelsens ansvar för mänskliga rättigheter i samband med stora mästerskap.

Helsingborgs Dagblad - 17 jan 14 kl. 16:32

"Idrott och politik hör ihop"

Idrott och politik hör ihop. Det anser Karin Mattsson Weijber, Riksidrottsförbundets ordförande. Och ingen sade emot när LO på fredagen anordnade ett seminarium om idrottsrörelsens ansvar för mänskliga rättigheter i samband med stora mästerskap.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 30 minuter sedan

Ställ inte Brasilien vid skampålen

Det brinner i skogarna i Amazonas i Brasilien. 72.000 bränder har registrerats i år.

Skånskan - 30 minuter sedan

Stopp för turistflygande effektivt för klimatet

I lördags, på väg hem efter en 60 mils bilresa till mina gamla hemtrakter ser jag polisens blåljus flimra i centrala Malmö. Efter en stund inser jag att det är aktionsgruppen Extinction Rebellion, en proteströrelse, som kräver att politikerna utlyser klimatnödläge. Ett krav som i praktiken är en tom klyscha eftersom Extinction Rebellion lika lite som andra som uttrycker upphetsad klimatoro har några konstruktiva förslag hur det skall gå till, om vi inte skall bli ett fattigsamhälle.

Skånskan - 1 timme sedan

Bykändis firade in 100-årsdagen

LÖBERÖD Det var en pigg och munter 100-åring som under söndagen tog emot sina gratulanter.
I hembyn Löberöd vet de flesta vem Elsa Ljungdahl är. Som kokerska på Ölyckehemmet mättade hon många magar och andra har njutit av hennes mat under fester eller högtider.

Skånskan - 1 timme sedan

Arbetsmaskin började brinna

ÖRTOFTA Vid 13-tiden på söndagen fick SOS in ett larm om att en arbetsmaskin i Benstorp hade fattat eld. Enligt SOS Alarm var det en balpress som hade börjat brinna. Räddningstjänsten larmades ut till platsen..

Skånskan - 1 timme sedan

Maskinbrand spred sig till åker

Örtofta Under söndagen inträffade en brand i en balpress på en åker i Örtofta. Räddningstjänsten skickades till platsen.Första larmet kom klockan 13.

Skånskan - 1 timme sedan

Skördedag blev tidsresa

KÅGERÖD Mängder av besökare lockades av möjligheten att se hur skördearbetet utvecklats över tiden.
Skördedagen på Åkesholm blev en riktig nostalgifest.Jättelika jordbruksmaskiner från i dag fanns naturligtvis också att beskåda på Skördedagen på gården Åkesholm utanför Kågeröd.

Skånskan - 4 timmar sedan

”Det tog tid att förstå vad jag saknade”

Reportage Längtan efter ett eget hus kan vara stor. Konstnären Olga Magnusson vet. För henne tog det åtskilliga år och husvisningar innan hon hittade hem.

Skånskan - 6 timmar sedan

Se fler bilder från aktionen

Bildspel Hundratals klimataktivister intog Malmö..

Skånskan - 8 timmar sedan

14 omhändertagna – kedjade fast sig i lastbil

Malmö Under de tidiga morgontimmarna slog polisen till mot klimataktivister som spärrade trafiken på Pildammsvägen.Under lördagen hade klimataktionsgruppen Extinction Rebellion ett stort antal aktioner med hundratals deltagare runt om i Malmö. Klockan 04.

Skånskan - 9 timmar sedan

Ungdomar ringer falska larmsamtal – och filmar

Skåne På sin hemsida skriver man att det inte bara är olagligt att ringa in falska larm, det höjer även risken att räddningstjärnsten är upptagna med dem när verkliga nödsitutationer inträffar.Den senaste tiden har polisen uppdagat ett nytt fenomen som går under namnet ”Stuck in the swing”. Fenomenet går ut på att man slår larm till SOS om att ett barn fastnat i en gunga på en lekplats.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.