Skånskan > Opinion

Saturday, 17 August, 18:58

Skånskan - 14 aug 19 kl. 05:30

Skruv i däcket ger inte ersättningSJÖBO Vid ett besök på återvinningscentralen i Sjöbo fick Bosse Andersson ena däcket förstört av en stor skruv.
Sysav borde ersätta skadan, tycker Bosse Andersson. Men Sysav säger nej.Bosse Andersson håller på att renovera sitt hem i Bellinga. Han river ut gammalt och sätter in nytt.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
SJÖBO Vid, Sjöbo, Bosse Andersson, Sysav, Andersson, Bellinga, Bosse, Gunilla Carlsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skruvi , däcketger inte , ersättning
ÖstersundsPosten - 31 aug 16 kl. 15:53

Efter kritiken – omstridd ersättning för ensamkommande unga skjuts upp

Kommunernas kritik tog skruv.Regeringen skjuter upp införandet av ett nytt system för ersättning från staten för mottagande av ensamkommande unga ett halvår..

Kristianstadsbladet - 10 apr 14 kl. 10:30

Bolaget tar inte ansvar för byggfel

Foto: Peter Åklundh
Familjerna Wetterling och Wimhed/Kristoffersson trodde att de hade hittat sina drömhus när de flyttade till de nybyggda bostäderna i Hammarslund. Men nu avlöser den ena mardrömen den andra.
Först fick de boende reda på att deras hus kan vara byggda på förorenad mark och nu visar det sig att fönstren i husen är felmonterade.

SmålandsPosten - 13 dec 13 kl. 06:47

Skadad cyklist kräver skadestånd

Kvinnan cyklade rakt in i ett staket och förstörde sitt finger. Nu kräver hon drygt 10 000 kronor i skadestånd av kommunen. För något år sedan leddes vägen förbi idrottsplatsen i Skruv om.

SmålandsPosten - 17 feb 14 kl. 06:15

Kommunen och Banco bygger varsitt reningsverk

Efter segslitna diskussioner mellan Lessebo kommun och Banco är det nu klart.
Kommunen och Banco bygger varsitt reningsverk i Skruv. – Det blev den lösningen till slut.

Helsingborgs Dagblad - 02 jun 15 kl. 06:56

Sjuksköterskebrist löst på en vecka

På bara en vecka har Årjängs kommun löst sin sjuksköterskebrist inom hemsjukvården i sommar, uppger Nya Wermlands-Tidningen. Den snabba lösningen kom sedan kommunen erbjudit 50 000 kronor i månadslön.— Vi har till och med fler intressenter än vad som behövs för vissa turer, säger områdeschef Diana Jäppinen Thorin till tidningen.

Sydsvenskan - 02 jun 15 kl. 06:56

Sjuksköterskebrist löst på en vecka

På bara en vecka har Årjängs kommun löst sin sjuksköterskebrist inom hemsjukvården i sommar, uppger Nya Wermlands-Tidningen. Den snabba lösningen kom sedan kommunen erbjudit 50 000 kronor i månadslön.— Vi har till och med fler intressenter än vad som behövs för vissa turer, säger områdeschef Diana Jäppinen Thorin till tidningen.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

120 kvadratmeter stort hus i Sjöbo sålt

Sjöbo Per och Johanna Amylon, 39 och 38 år, är nya ägare till huset på Riddaregatan 7 i Sjöbo. Huset är byggt 1958 och har en boyta på 120 kvadratmeter. Säljare är Linda och Håkan Christer Olsson.

Skånskan - 2 timmar sedan

Gert-Inges bil kan koppling till försvinnande i norr

Markaryd Norrländsk polis efterlyser en guldfärgad Volvo XC 90 i samband med att en 80-årig man försvunnit. Det är en likadan bil som den bil som försvann i samband med mordet på Gert-Inge Bertinssons.DETTA HAR HÄNT 31 juli: Gert-Inge Bertinsson anmäls försvunnen.

Skånskan - 2 timmar sedan

Tågstopp efter olycka

Det är stopp i tågtrafiken efter en olycka mellan Tunneby och Älmhult.Enligt Trafikverket beror stoppet på en ”olyckshändelse”. Deras prognos är att trafiken kan återupptas vid 18.

Skånskan - 2 timmar sedan

Fastighet i Svalövs kommun såld

Fastigheten Lilla Bjärnarp 2:17 i Svalövs kommun har fått nya ägare. Köpare är Magnus Ungh, 55, och Mona Thérése Widjestam, 50, från Kågeröd, och säljare är Lars Göran Robert Jönsson och Bo Anders Jörgen Jönsson. Köpet blev klart i juli 2019 och priset blev 3 100 000 kronor.

Skånskan - 2 timmar sedan

Uppåt i Lunds BK efter tredje raka segern

FOTBOLL Bottenkrigande Lunds BK har fått upp farten rejält och på lördagen kom tredje raka segern i division 1 södra genom 3-1 (1-0) borta mot Lindome GIF.– En riktigt bra prestation, konstaterade belåtne tränaren Jack Majgaard Jensen med dryga timmens distans till mötet på Lindevi IP:s konstgräs.
– Vi var starka fysiskt och att vi vann många närkamper gjorde det så klart enklare att spela.

Skånskan - 3 timmar sedan

Krögaren som rökrutepolis

Innehavarna av Skivarps gästgivargård, Jeanette och Johan Bohman, talar med tidningen om hur det är att också behöva vara ”rökrutepolis” efter lagändringen som förbjuder rökning på uteserveringar.
På Skivarps gästis verkar en del av utmaningen vara att behöva förklara att ingen dryck får tas med till rökrutan nu när man inte får röka på uteserveringen. Man måste alltså lämna kaffekoppen när man går och röker.

Skånskan - 3 timmar sedan

Kommunen backar inte om slopad torgparkering

eslöv Handlare i centrum hoppas att Eslövs kommun river upp beslutet om att ta bort parkeringsplatserna runt Stora torg. Men ett möte som kommunen kallat till på fredagen blev en besvikelse för dem.Bakgrunden är att kommunen beslutat att, som en del av ombyggnaden av torget, stänga av Södergatan för vanlig biltrafik på sträckan förbi torget och ner till Bryggaregatan.

Skånskan - 3 timmar sedan

2 000 bostäder planeras inom tio år

höör/Fogdarp/fogdaröd Drygt 2 000 bostäder planeras i Höörs kommun under de kommande tio åren. Mark- och fastighetsstrategen Lars Frostemark hyser en viss oro för att det kan bli mer byggande än vad kommunen mäktar med.
– Skulle det vara så att alla projekt blir färdiga samtidigt så har vi problem, säger han.

Skånskan - 3 timmar sedan

Vill skapa bank för fler unga idrottare

SVALÖV En fritidsbank måste införas i Svalöv, allt för att barn, ungdomar och familjer ska kunna träna, trots att man inte har råd att köpa dyrbar utrustning.Liberalerna skrev redan den 25 februari ifjol en motion om att tillsammans hjälpas åt att samla in urväxta och begagnad sportutrustning som i nästa steg lånas ut till kommuninvånare som inte har råd att köpa, i vissa fall dyra utrustningar. Nu ska motionen upp på nytt för behandling och partiet poängterar att till exempel börja rida, spela fotboll, träna kampsport kostar på samtidigt som barn snabbt växer ur kläder och skor.

Skånskan - 3 timmar sedan

Tillämpad ekonomi i skolan ett måste

Kvinnor har sämre ”ekonomiskt självförtroende” än män, enligt en doktorsavhandling från Linköpings universitet. Det kan bero på flera faktorer, som könsroller, riskbenägenhet och överskattning av kunskaper.
Lind använder termen ”finansiellt hot”, ett begrepp från socialpsykologi, för att förklara att människor kan prestera sämre till följd av rådande uppfattningar eller stereotyper.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.