YLE > Svenskfinland

Monday, 19 August, 18:10

YLE - 14 aug 19 kl. 05:28

Visst går det att sälja träningsmaskiner från Karleby till 60 länder – Mellersta Österbotten har störst export per invånare i hela landetInget annat landskap har så stor export per invånare som Mellersta Österbotten. Lena Karjaluoto, vice vd på ett av regionens exportföretag, säger att framgången beror på att österbottningarna är framåt utan att vara högfärdiga..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Karleby, Österbotten, Mellersta Österbotten, Karjaluoto

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

Endast finska gäller då man bokar tid på nätet för barnrådgivning i Borgå

Den elektroniska tidsbeställningen har fungerat endast på finska sedan januari. Tjänsten omfattar tider för barnrådgivning, preventivrådgivning och tandhälsovård för barn..

YLE - 2 timmar sedan

Kvinna åtalas för dråp i Laihela - männen som varit misstänkta går fria

Svartsjuka kan ligga bakom dett brott mot liv som inträffade i Laihela sommaren 2018 då en 60-årig kvinna hittades död i sitt hem. Nu väcks åtal mot en kvinna född 1971 medan två män frias från misstankar..

YLE - 3 timmar sedan

Stadsdirektören om dataläckan i Kristinestad: "Vi beklagar å det djupaste – sådant här får bara inte hända"

De riktlinjer som gäller när datorer tas ur bruk verkar inte har följts i Kristinestad. Men nu tas nya direktiv i bruk för att förbättra datasäkerheten. Vi beklagar det som har inträffat, säger Mila Segervall, stadsdirektör i Kristinestad..

YLE - 12 timmar sedan

Sparkrav i Jakobstad tidigarelägger skolnätsdiskussion

Skolnätsfrågan i Jakobstad blir aktuell redan i höst. När budgetarbetet kommer igång efter sommaruppehållet är läget stramt med sparkrav på ett par miljoner inför nästa år..

YLE - 12 timmar sedan

Posten har nya kvalitetskrav men alla är inte nöjda – För social- och hälsovårdsverket i Jakobstad ställer den längre postgången till problem

Social- och häslovårdsverket i Jakobstad är inte nöjd med hur Posten sköter sina leveranser. Flera kunder får inte sina räkningar i tid. Från Postens håll är man nöjd med hur man lever upp till sina kvalitetskrav..

YLE - 13 timmar sedan

Österbottniska riksdagsledamöter vill jobba för regionens infrastruktur: "Det är oacceptabelt att vägpengar endast skulle delas ut innanför Ring III"

Höstens viktigaste fråga kommer att bli landets ekonomi. Det hävdar en rad av riksdagsledamöterna från Vasa valkrets. Gruppen är samtidigt redo att dra hemåt i de kommande budgetförhandlingarna: Österbotten behöver absolut få vägpengar..

YLE - 13 timmar sedan

Förberedande polisutbildning startar i Kronoby – "det finns inga arbetslösa tvåspråkiga poliser"

På tisdagen startar den första förberedande polisutbildningen i Kronoby. Syftet är att de studerande ska klarar inträdesprovet till Polisyrkeshögskolan och behovet av tvåspråkiga poliser är stort..

YLE - Igår: 17:58

Dubbla målvaktstavlor och skrällseger i Karleby – KPV fullbordade HJK:s miserabla vecka

En match stod på programmet i fotbollsligan på söndagen. Där förväntades HJK ta tre poäng på KPV:s bekostnad – även om matchen spelades borta i Österbotten. Men Karlebylaget ville annat och tog tre poäng efter en jättemiss av HJK:s målvakt..

YLE - Igår: 15:46

Jätteprojektet snart i hamn – Wasa teaters renovering är på slutrakan

Med en dryg månad kvar till premiär jobbas det nu frenetiskt på Wasa teater för att få allt klart. Den omfattande renoveringen och tillbyggnaden har pågått i över ett år och slutnotan hamnar på sju och en halv miljon euro..

YLE - Igår: 10:30

Iltalehti: Polisen utreder allvarlig it-läcka – Kristinestadsbors patientuppgifter fanns i dator som såldes på loppis

Uppgifter om ett hundratal personer som fått vård i Kristinestad har läckt ut på ett sätt som inte borde vara möjligt. Fallet har nu blivit polisärende, skriver tidningen Iltalehti. Patientuppgifterna fanns på en dator som sålts på loppmarknad i Björneborg..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.