UNT > Utrikes

Saturday, 24 August, 21:54

UNT - 14 aug 19 kl. 05:25

Grekland får EU-hjälp med bränderGrekland har begärt hjälp från EU för att bekämpa de häftiga bränder som rasar på ön Euboia, vars rök spridits ända till Aten..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
EU, Euboia, Aten

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Greklandfår , EU-hjälpmed , bränder
SR - 26 okt 16 kl. 18:17

Italien och Grekland vill pressa EU-länder att ta emot flyktingar

I södra Europa växer ilskan över att flera EU-länder vägrar att ta emot flyktingar enligt den omfördelningsplan som medlemsländerna har enats om. Både Italien och Grekland tycker att EU ska skruva upp tonläget mot länder som Ungern, Tjeckien, Slovakien och Polen och hota med att dra in pengar och stöd till dessa länder om de inte ändrar sig och ställer upp solidariskt..

YLE - 31 okt 16 kl. 10:38

Över hundra flyktingar från Grekland till Finland

Omfördelningen av flyktingar från Grekland till andra EU-länder har kommit i gång. På måndagen har 111 flyktingar flugits från Aten till Finland, uppger Greklands statliga TV ERT. De grekiska migrationsmyndigheterna säger att det handlar om 16 familjer plus 52 minderåriga.

Nyhetskanalen - 19 jul 12 kl. 18:33

Kraftiga bränder härjar i Grekland

Kraftiga bränder härjar i Grekland. Under onsdagen och torsdagen ledde bränderna till evakueringar både i söder och i närheten av den grekiska huvudstaden. Flera hus skadades och människor försökte rädda sina förkolnade tak.

SR - 08 maj 16 kl. 09:24

Sverige hjälper Grekland med personal

Fem svenskar ska hjälpa till att omfördela asylsökande från Grekland till andra EU-länder..

Ekonomistas - 23 jan 15 kl. 07:00

Grekland, andra akten

Efter valet på söndag blir vänsterpartiet Syriza förmodligen största parti i det grekiska parlamentet. Syriza har sagt att man vill omförhandla villkoren i EU:s och IMF:s stödprogram, dvs. lätta på skuldbördan, sänka skatter och höja offentliga utgifter.

Nerikes Allehanda - 15 apr 14 kl. 05:04

Vill V låna ut pengar till Grekland?

Malin Björk kör en gammal sliten bild av EU: att hela EU är ett högerprojekt. Både i Sverige och i EU-parlamentet är höger/vänsterskalan i och för sig relevant. Du behöver inte känna till alla detaljer om hur det går till när lagförslag studsar som i ett flipperspel mellan EU-kommissionen, rådet och det folkvalda EU-parlamentet.

Ekonomistas - 18 jun 15 kl. 07:00

Gästinlägg: Vad Grekland behöver

Ett avtal mellan Grekland och dess fordringsägare är fortfarande sannolikt. Vad landet verkligen behöver är emellertid en partiöverskridande överenskommelse om att förändra sina institutioner, en mindre restriktiv finanspolitik och löften om framtida skuldnedskrivningar, skriver Christian Odendahl, chefsekonom på tankesmedjan Centre for European Reform i detta gästinlägg.  Förhandlingarna mellan Grekland och dess fordringsägare håller på att slutföras och det är bråttom.

YLE - 06 jul 15 kl. 09:55

”Andra länder följer inte Grekland ut ur euroområdet”

Det är sannolikt att Grekland lämnar euroområdet, säger Nordeas chefsanalytiker Jan von Gerich. Om så sker tror han att andra länder inte kommer att följa Grekland exempel. - Bankerna är stängda och pengarna håller på att ta slut.

YLE - 19 jun 15 kl. 14:31

Grekland och Kina i fokus på Putins ekonomiska toppmöte

Enligt president Vladimir Putin har Ryssland lyckats undvika en djup ekonomisk kris. På det internationella ekonomiska forumet i S:t Petersburg skrevs nya avtal under med Kina och Grekland. Utländska politiker lyste med sin frånvaro idag när president Vladimir Putin höll sitt ekonomiska linjetal i S:t Petersburg.

Ekonomistas - 09 jun 15 kl. 11:38

Grekland: Skuldnedskrivning eller grexit?

Det här är ett gästinlägg av Mats Persson, professor i nationalekonomi vid Institutet för internationell ekonomi på Stockholms universitet. När man följer diskussionen i massmedia om Greklands problem får man intrycket att skuldnedskrivning och utträde ur eurosamarbetet är samma sak. Men så är det inte alls.

Sydsvenskan - 24 feb 16 kl. 04:00

Ett delat Grekland

I en färsk undersökning svarar 0 procent av grekerna att det går bra för Grekland medan 65 procent svarar att det går uselt. På frågan om vilket ord som bäst sammanfattar vad man tycker om situationen i landet svarar 63,9 procent ”vrede” och 49,3 procent skam – många måste ha angett båda dessa ord – medan 2,7 procent svarar ”stolthet”. Enligt samma undersökning sympatiserar närmare hälften av grekerna med böndernas aktioner att blockera Atens centrum och landets motorvägar med traktorer, som en protest mot ytterligare skattehöjningar och pensionssänkningar.

Fler nyheter från UNT

UNT - 1 timme sedan

Skogsbrand på grekisk ö – svenskar evakueras

Ett område på den grekiska ön Samos evakueras sedan en skogsbrand brutit ut i närheten av byn Pythagorion, uppger flera medier..

UNT - 1 timme sedan

Kastade hund från tredje våningen – fängslas

En 34-årig man i Montpellier i södra Frankrike har dömts till tre års fängelse för att ha kastat ut sin hund från tredje våningen, rapporterar France Bleu..

UNT - 1 timme sedan

Rusning till Australiens hjärta inför förbud

Som en hägrande jättejuvel reser sig Uluru, även känd som Ayers Rock, ur det platta ökenlandskapet..

UNT - 1 timme sedan

Tiotusentals tågade i Dresden mot rasism

Omkring 35 000 människor demonstrerade mot hat och rasism i Dresden i östra Tyskland på lördagen..

UNT - 3 timmar sedan

Oro för recession präglar G7-mötet

Den ökade protektionismen utmålas som ett allvarligt hot mot världsekonomin vid G7-mötet i Frankrike..

UNT - 3 timmar sedan

Expert: Robottester en markering mot USA

Ballistiska robotar från ryska atomubåtar, nordkoreanska kortdistansrobotar mot Japanska sjön och tester av en ny robottyp i Iran..

UNT - 5 timmar sedan

Våld efter relativt lugn i Hongkong

De protesterande i Hongkong möttes av batonger och tårgas i nya sammandrabbningar med polisen, och demonstranterna svarade med ett bombardemang av flaskor och bambukäppar..

UNT - 5 timmar sedan

Nya robottester i Nordkorea

För sjunde gången på kort tid har Nordkorea avfyrat vad som bedöms vara kortdistansrobotar..

UNT - 7 timmar sedan

Civila dödade i flyganfall i Libyen

Tre civila har dödats i ett flygangrepp strax söder om Libyens huvudstad Tripoli, uppger den internationellt erkända regeringen..

UNT - 7 timmar sedan

Tårgas och batonger mot protester i Hongkong

De protesterande i Hongkong möttes av batonger och tårgas i sammandrabbningar med polisen, och demonstranterna svarade med ett bombardemang av flaskor och bambukäppar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.