DI > Ekonomi

Saturday, 24 August, 00:45

DI - 14 aug 19 kl. 05:09

”Ingen vill bedriva presidentkampanj i en recession”NEW YORK.  USA-börserna jublade på tisdagen efter Trump-administrationens besked om att man skjuter upp införandet av de nya Kina-tullarna till december. Analytiker ser beslutet som en reaktion på den senaste tidens börsoro och ett tecken på att valåret närmar sig..
Läs mer på DI
Läs mer om:
NEW YORK, USA, Trump, Kina

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ingen vill bedriva, presidentkampanji en , recession
VA - 26 aug 11 kl. 12:37

"Rädslan för recession har ökat"

26 augusti Nedåtriskerna för den globala tillväxten har ökat betydligt, men då de klassiska utlösande faktorerna inte föreligger nu väntas ekonomin sannolikt bara gå ned i recession om euroområdets skuldkris eskalerar och utlöser en Lehman-liknande osäkerhetschock. Det är därför av högsta vikt att euroområdets finansministrar kan nå en gemensam position. Det skriver Commerzbank i ett marknadsbrev på fredagen.

Cornucopia - 06 jun 19 kl. 08:46

Professor: 40% risk för amerikansk recession - CFO-undersökning håller med

Professor Campbell Harvey vid Duke University har genom att titta på räntegapet i över 30 år och har en modell utifrån räntegapet på amerikanska korta och långa räntor ett hundraprocentigt trackrecord på att förutspå amerikansk recession. Hans indikator spikar nu igen och anger 40% risk för en amerikansk recession inom 12 månader. Finanscheferna i USA tror enligt Duke Universitys undersökning att USA kommer uppleva en recession senast tredje kvartalet 2020.

PrivataAffärer - 25 jan 19 kl. 10:53

Svag julhandel kan ge teknisk recession

Analytiker är delade i frågan om risken för en teknisk recession, att BNP skulle sjunka även under det fjärde kvartalet, efter nedgången under det tredje kvartalet. Michael Grahn, Danske Banks chefekonom i Sverige, ser en ”rätt betydande” risk för att BNP kan sjunka även under det fjärde kvartalet där Sverige i så fall med sjunkande BNP två kvartal i rad skulle vara i teknisk recession. Han påpekar att detaljhandelns försäljning sjönk från det tredje kvartalet, vilket gör att detsamma även bör gälla privat konsumtion.

Cornucopia - 08 aug 19 kl. 09:49

Reuters: Världsekonomin kan redan vara i recession

John Kemp uppger i en krönika hos Reuters att den globala ekonomin sannolikt är i recession.
Times Square, New York.Indikatorerna talar för att världsekonomin redan är i en global recession, men Kemp menar att sencyklisk recession initialt är omöjliga att skilja från försvagad tillväxt mitt i konjunkturcykeln, utan upplevs som uppenbara först en bit in, och ifrågasätts alltid när den inleds och missas av de flesta prognosmakare.

Cornucopia - 08 dec 15 kl. 07:55

Nej, inget konstigt om USA går in i recession inom några år

DI.se översätter Business Insider som citerar investmentbanken JP Morgans analytiker. Beskedet är att USA:s ekonomi inom tre år återigen är i recession och att slutet på återhämtningen närmar sig.

Cornucopia - 06 aug 18 kl. 14:23

Nordea: Recession i USA 2020 - utan handelskrig

Nordea-ekonomen Jan von Gerich menar att år 2020 kommer USA vara drabbat av recession och krympande BNP på 1%. Detta oräknat handelskrig och tullmurar, vilka kommer ge en ännu skarpare inbromsning.Recesison på gång.

Dagens PS - 05 aug 19 kl. 10:12

Di-analys: Ingen fara för recession

Det skriver Henrik Mitelman i tidningen och slår fast att bland andra svenska företagare därmed slipper oroa sig för det. Visserligen bär hösten med sig en tuffare ekonomi, det visar färska SCB-siffror som Di-skribenten hänvisar till, men någon ”regelrätt recession är det inte” som lurar bakom hörnet, enligt Mitelman som och konstaterar att det ”krävs två kvartal i rad med kräftgång” för att det ska vara tal om en recession. Och så är alltså inte fallet även om tillväxten i Europa är svag och inköparna är dystra.

DN - 18 feb 16 kl. 10:50

”House of cards” lanserar presidentkampanj


Inför fjärde säsongen av ”House of cards” slår serieskaparna mynt av intresset för det amerikanska presidentvalet när seriens huvudperson Frank Underwood får sin egen presidentkampanj..

SmålandsPosten - 08 mar 18 kl. 14:36

Farcledare avbryter presidentkampanj

Farcledaren Rodrigo Londoño, även känd som "Timochenko", avbryter sin presidentkampanj på grund av hälsoproblem, skriver den colombianska tidnigen El Tiempo. Londoño drabbades tidigare i mars av en hjärtattack och fick vårdas på sjukhus. 59-åringen hade då bara en procents stöd i väljaropinionen.

Blekinge Läns tidning - 08 mar 18 kl. 14:36

Farcledare avbryter presidentkampanj

Farcledaren Rodrigo Londoño, även känd som "Timochenko", avbryter sin presidentkampanj på grund av hälsoproblem, skriver den colombianska tidnigen El Tiempo. Londoño drabbades tidigare i mars av en hjärtattack och fick vårdas på sjukhus. 59-åringen hade då bara en procents stöd i väljaropinionen.

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Bornold: Spänn fast säkerhetsbältet – det blir turbulent i höst

Under fredagen fördjupades handelskonflikten mellan USA och Kina avsevärt. Joakim Bornold, sparekonom på Söderberg & Partners varnar för att det blir en turbulent höst på börsen..

DI - 1 timme sedan

Trumps hämnd: Höjer tullarna ytterligare

Donald Trump lovade under fredagen att svara på Kinas nya tullar. En timme efter att de amerikanska börserna stängt kom beskedet..

DI - 1 timme sedan

Nu tar femte generationens tunnbindare över: ”Jag är extremt petig”

I början av 1900-talet fanns det tunnbindarföretag i var och varannan svensk stad.  Endast ett av dessa har överlevt. .

DI - 2 timmar sedan

Carney: Storbritanniens ekonomi är på väg att stagnera

Storbritanniens ekonomi är på väg att stagnera under nuvarande kvartal. Det sade Bank of Englands chef, Mark Carney i Jackson Hole på fredagen..

DI - 2 timmar sedan

Fastighetstoppen kvalar in bland största insynsköparna på börsen

Listan över de största insynsköpen från enskilda personer hittills i år toppas inte helt oväntat av H&M-ägaren Stefan Persson. .

DI - 2 timmar sedan

Swedbankchefer efterlyser grön finanspolitik

Finanspolitiken bör ändras för att underlätta satsningar på grön infrastruktur och en energiomställning från fossila bränslen, skriver två Swedbankchefer på Dagens Nyheters….

DI - 2 timmar sedan

Tung börssmäll på Wall Street efter nya tullhot

Investerarna på Wall Street drog öronen åt sig sedan Donald Trump lovat ett omedelbart svar på de nya kinesiska strafftullar på amerikanska varor som meddelades på fredagen..

DI - 3 timmar sedan

Mark Carney vill ersätta instabil dollar med virtuell valuta

Den brittiske centralbankschefen Mark Carney varnade på fredagen för den amerikanska dollarns ”destabiliserande roll” i världsekonomin vid ett föredrag på centralbankskonferensen….

DI - 3 timmar sedan

Recession hotar – nu krävs stöd: ”Driver inte längre global tillväxt”

HONGKONG. Handelskriget och nedgång i teknikexport har fått flera länder i Asien att tvärnita. Vissa hotas av recession..

DI - 3 timmar sedan

Trump beordrar budbolag att stoppa kinesiskt Fentanyl

I sin twittertirad tidigare på fredagen beordrade Donald Trump amerikanska transport- och budbolag att söka efter och stoppa införsel av substansen Fentanyl från Kina.  .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.